Direktlänk till inlägg 10 december 2007

Decemberhets

Av Familjen Zäta - 10 december 2007 22:14

Oj va mycket det är att stå i när det är december, vi hinner inte riktigt med att blogga känns det som. Den lilla lediga tid vi lyckas åstadkomma känns viktigare att lägga på hundpromenader o träning hellre än att sitta framför datorn. Men det ska väl bli bättre tider snart kanske...jullov är en lösning vi väntar ivrigt på.

Vad gäller vovvarna så går allt i alla fall sin gilla gång, Nisse har inte fått svar på sina prover ännu (sköldkörteln), vi missade tyvärr veterinären när han sökte oss i torsdags o sen har vi inte jagat honom men M ska nog göra det i morron. Småveterinärer som vi hunnit bli under tiden så tror vi nog ändå att värdet ökat något för Nisse är en ny hund på något sätt, eller så beror det på att han börjar vänja sig vid att vara storebrorsa på gott o ont. Gott är att det är fart o fläkt o massor med mer gottens än i vanliga fall. Dessutom har man all världens chanser att hitta på bus eftersom det ändå alltid är Eddie som får skulden ... haha .. undrar varför????

Nisse är i alla fall galet pigg ute o gör tokryck som aldrig någonsin förr. Vi har tyckt han verkat aningens stel när han reser sig efter att ha legat en stund så i torsdags före massagen var vi lite spända på hur han skulle verka MEN tro det eller ej, han verkade bättre än tidigare t o m. Lite stel på några ställen men det släppte snabbt så det tyder ju på att hans muskler mår rätt OK. SKÖÖÖNT!!

Eddie växer så det knakar men har faktiskt inte ökat just något i vikt de senaste 2 veckorna, kan hända han får lite väl lite mat nu när vi drog ner o samtidigt slutade med valpfodret men vi ska väga honom ikväll sen så får vi se. Han har i alla fall växt rejält både på höjd o längd så det är ingen småvalp längre, börjar bli en rejäl kille.

Om han nu får för lite mat eller hur det är men HUNGRIG är han i alla fall precis ALLTID o han skiljer inte direkt på ätbart o inte ätbart ännu..hmm..

På senaste tiden har han ätit nästan en hel Wettextrasa..jo det blev såklart rent i magen o man såg tydligt när den kom ut den naturliga vägen ...men ändå. Han har lärt sig öppna dörren till soppåsen o hämtade en påse pistagenötskal o muffade in härom dagen, en hel del post gör han också av med ifall men inte lägger upp den högt, en dag hämtade han en påse mandariner på köksbänken o en annan dag eller förresten två gånger har han försett sig med en påse bröd också från köksbänken. Fatta att han växer o är lång nu, han når nästan vart som helst....


Idag hämtade han en konstgjord julstjärna inkl kruka i fönstret till trappan på övervåningen, han åt inte upp krukan men en hel del av blomman fick han säkert i sig o lite hittade jag i bädden. Tur det inte var en riktig för de är ju giftiga, skönt att vi bara har konstgjorda växter i alla fall.


M var härom dagen inne på att vi kunde lägga till dagens ranson av vad Eddie stoppat i sig här på bloggen men ja jag vet inte om det är så mkt att skryta med egentligen, verkar ju knappast helt normalt ärligt talat.


Men han är gullig o rar o härlig som bara den, duktig när man tränar med honom o han går fot som Nisse aldrig någonsin varit i närheten av, han går fint i koppel o han funkar strålande på inkallning även om vi inte testat med någon direkt störning ännu men i alla fall. Han är toppen att ha lös o lyssnar ivrigt när man visslar på honom o skiljer skapligt på "stanna" o "inkallningssignalerna". På nätterna har han nu oftast flyttat in i vår säng o gosar in sig där men det har nästan varit skönt för då säger han nämligen till när han vill ut o kissa vilket händer då o då på natten. Däremot går det lite till o från på dagen, han är duktig att kissa ute nästan alltid när han får chansen men han säger ju ALDRIG till när han vill ut ifall vi inte kommer på det själva (utom på natten då) så då går han helt sonika o kissar gladeligen i BIA bädden som verkar fungera som hans "kattlåda". Många handdukar blir det i tvättmaskinen men tur man inte tvättar för hand.


Dessutom har han fortfarande vansinningt mycket mjäll, vet inte varför men det verkar inte ge med sig. Känns nästan som det snöar ibland. Tror tjejerna, dvs J o hennes kompis Tilda som ska vara hundvakter på "Elevens val dagen i skolan i morgon" ska få testa o schamponera Eddie med veterinärens schampo vi köpte till Nisse för ett tag sen mot känslig o kliande hud för det vanliga mjällschampot verkar inte hjälpa ett dugg.


Ja i alla fall så är både Nisse o Eddie några härliga krabater som förgyller o lättar upp vårt annars rätt arbetstyngda liv just nu så vi är sååå glada att vi har dem. Men nu tar vi hela familjen ett extra tag med skola o jobb o försöker skynda på så det snart blir jullov.


Kram på Er alla bloggvänner o hoppas Ni inte tröttnar på pss bara för vi är lite kassa på att uppdatera.

A.

PS! Lägger ut en massa bilder här som Ni kan njuta av.

 
 
Marlene & Vinna

Marlene & Vinna

11 december 2007 15:37

Kul med lite uppdatering och fina nya bilder på killarna! Vinna har efter magproblemen nu ökat till 17,8 kg! Hon är inte tjock, och ser betydligt bättre ut än när hon var för tunn. Vinna sover också i vår säng numera, precis som de andra tre och katten... Ja, lite trångt blir det men de fyrbenta brukar bytas om på natten. Ibland sker här också en och annan olycka och då sätter sig Vinna också gärna i Bia-bädden, precis som Eddie! Men, olyckorna sker numera allt mer sällan eftersom Vinna nu lärt sig att gå ut genom luckan också, inte bara in... Ha det bra! Nospuss från Vinna!

http://www.guldkullenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Familjen Zäta - 9 maj 2010 18:30

Ett år har gått av sorg o oerhörd saknad efter den kanske mest älskade hunden av alla hundar, Kvicksan's Ladykiller, vår Nisse . Återigen till Minna o Leo, vi är er evigt tacksamma för denna fantastiska underbara ljuvliga hund som ni anförtrodde...

Av Familjen Zäta - 2 september 2009 22:24

Idag kom minnesboken om Nisse äntligen från tryckningen, jag har väntat o väntat o väntat. Den blev jättefin, o det känns så mysigt att sitta o bläddra i 60 sidor Nisseminnen. Finns så mycket både härligt o jobbigt vi gjort tillsammans och så mycket ...

Av Familjen Zäta - 28 augusti 2009 15:24

Nu har förstoringarna på Nisse som vi beställt kommit och tavlan där han springer glad o lycklig över den snöiga ängen med vanten i munnen o öronen rakt ut är på plats i hallen. Därifrån hälsar han oss välkommen så fort vi kommer hem o öppnar dörren....

Av Familjen Zäta - 12 juni 2009 22:00

Idag kom äntligen Nisse tillbaka hem till oss, hämtade hans aska på Strömsholm. Nu står urnan på byrån i hallen med ljus tända runt om. Känns fint att ha honom där en tid innan vi bestämmer vart han ska få sin sista vila. Älskade älskade vovve!...

Av Familjen Zäta - 31 maj 2009 09:49

Nu har Eddie fått en egen hemsida där Du kan läsa mer om honom o vad han har för sig: http://zetterljungs.cybersite.se/ ...

Ovido - Quiz & Flashcards