Direktlänk till inlägg 4 maj 2008

Hunddag hela dagen nästan

Av Familjen Zäta - 4 maj 2008 23:10

Idag har det varit en riktig hunddag. Efter morgonpromenaden var det dags att packa för första jaktträningen med Minna o Leo på jättelänge. Nisse blev som vanligt galet sprallig när vi började packa ryggsäcken, en av få saker här i livet som riktigt kan få den killen att bli som galen. Eddie förstod förståss ingenting o undrade varför Nisse helt plötsligt blev så glad o lekfull men passade på att njuta!!

Minna o Leo (Nisses uppfödare) har flyttat ut på landet, o nu pratar vi jätte-ut-på-landet men så fiiiiint o mysigt de bodde. Verkligen helt perfekt för hundar o hästar men även för människor också för den delen.

Eddie fick följa med o prova på lite träning han också o det gick faktiskt över förväntan, mycket nytt o andra hundar o störning som bara den o ändå gick det kanonbra för att vara en ovan liten unghund. Nisse blev jätteglad när han kom dit o fick träffa Minna o Leo o Dolly o de andra vännerna o sprang runt o nosade o kollade in allting. Men som vanligt när vi väl skulle börja träna fotgående o sånt så mattades hans ork av avsevärt o den varma solen gjorde honom om möjligt ännu flåsigare. Lydnadsträning är VERKLIGEN inte hans grej helt enkelt, undrar om det finns något som skulle kunna få honom att tycka det i alla fall är liiiite OK...neej kanske inget faktiskt. Men när det väl blir apportering går det såklart mycket bättre, även om det var lite jobbigt för honom att en av flat-tikarna just börjat löpa, hon luktade ju såååå gottens så inte helt enkelt att fokusera på det man skulle men bra träning blir det såklart!!

Efter en del övningar var det fika på deras fina altan o lite trevligt hundprat, som vanligt en härlig dag med mysigt hundfolk - kul att det är igång igen.

Sen bar det av direkt på hundmassage för Nisse o det hade han såklart inget emot. Det som var lite annorlunda idag var att han inte alls var stel i vänster bakben som han brukar utan i HÖGER bak, har aldrig aldrig hänt förut!! skumt men men ingen fara fast såklart bra med massage. Vänster bakben däremot gick att stretcha mycket längre fram än förut så snart kanske han kan slänga upp benet på ryggen som farbror ryggdoktorn tyckte att han borde ; ))  (fast vi tror nog nästan INGEN normal hund kan det).

Efter massagen fick Eddie leka lite med sin bästa vän Nova o det tyckte de såklart båda två var väldigt väldigt roligt, nu hade det dessutom börjat regna men det bekymrade inte dem något avsevärt utan de for runt som vanligt, drack lite vatten ur stupröret vilket såg himla kul ut o sen for runt o sprang o sprang o rullade runt o hoppade över varandra o hade allmänt roligt precis som de brukar. Nisse låg nöjd i bilen o vilade efter massagen o var glad att slippa ungtupparna.

När vi sedan hämtat hem E från konfa-lägret o J från dansuppvisningen så var det några trötta vovvar som sovit gott hela kvällen efter en arbetsam men rolig dag.

Nu är det jobbvecka igen o lite nya resor så bara att bita i o dra igång. Hoppas dessutom att vår tvättmaskin kan bli lagad för nu har vi klarat oss utan den i drygt 2 veckor o det är läääänge!!

Kram på Er alla hundvänner o ha de så bra.

PS! Har nog glömt skriva att Eddie lärt sig lyfta på benet när han kissar o det var flera veckor sedan, han börjar bli en stor kille nu (32 kg). Idag har vi också anmält honom till utställning på Goldenklubben i Sthlm i början av juli, undrar hur det nu ska gå. Dags att börja träna "vänstervarv" igen kanske.

A.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Familjen Zäta - 9 maj 2010 18:30

Ett år har gått av sorg o oerhörd saknad efter den kanske mest älskade hunden av alla hundar, Kvicksan's Ladykiller, vår Nisse . Återigen till Minna o Leo, vi är er evigt tacksamma för denna fantastiska underbara ljuvliga hund som ni anförtrodde...

Av Familjen Zäta - 2 september 2009 22:24

Idag kom minnesboken om Nisse äntligen från tryckningen, jag har väntat o väntat o väntat. Den blev jättefin, o det känns så mysigt att sitta o bläddra i 60 sidor Nisseminnen. Finns så mycket både härligt o jobbigt vi gjort tillsammans och så mycket ...

Av Familjen Zäta - 28 augusti 2009 15:24

Nu har förstoringarna på Nisse som vi beställt kommit och tavlan där han springer glad o lycklig över den snöiga ängen med vanten i munnen o öronen rakt ut är på plats i hallen. Därifrån hälsar han oss välkommen så fort vi kommer hem o öppnar dörren....

Av Familjen Zäta - 12 juni 2009 22:00

Idag kom äntligen Nisse tillbaka hem till oss, hämtade hans aska på Strömsholm. Nu står urnan på byrån i hallen med ljus tända runt om. Känns fint att ha honom där en tid innan vi bestämmer vart han ska få sin sista vila. Älskade älskade vovve!...

Av Familjen Zäta - 31 maj 2009 09:49

Nu har Eddie fått en egen hemsida där Du kan läsa mer om honom o vad han har för sig: http://zetterljungs.cybersite.se/ ...

Ovido - Quiz & Flashcards