Direktlänk till inlägg 18 maj 2008

Det har hänt mycket sedan sist

Av Familjen Zäta - 18 maj 2008 22:23

Ja det har verkligen hänt mycket sedan vi skrev sist och såklart är det därför vi inte riktigt hunnit med att blogga.

För ett par veckor sedan fick jag veta att en av mina vänner är sjuk, hon har cancer och det kom som en chock. När det är någon närstående som drabbas av något sånt , blir det så ohyggligt påtagligt hur skör tillvaron är och det har varit några jobbiga veckor för oss i familjen även om det såklart aldrig kan jämföras med hur de har det i sin familj. Vi kan nu finnas här och stötta och bidra med det vi kan för att underlätta o underhålla tillvaron o så hoppas vi förståss att all behandling fungerar och hon om inte alltför lång tid mår mycket bättre igen. Vi finns här för Dig kära kära vän!!

 

Förra helgen var vi i Kumla o Örebro på lördagen för J skulle på danstävling. Hon var så duktig och var underbart vacker i sin alldeles nya fina dräkt. Vi hann också träffa killkussarna med föräldrar lite eftersom vi passade på att använda deras hem som lite hotell ; )) TACK till Er för det!! På söndagen var vi hemma o fixade lite o bl a skurade vi verandan o altanen för med tanke på att det var TOK-varmt så hoppades vi på att kunna sitta där den här helgen när E skulle konfirmeras o vi skulle ha lite gäster. För att svalka vovvarna lite letade vi på barnens gamla badbåtar och fyllde med vatten vilket Eddan VERKLIGEN uppskattade, han hoppade i och ur o plaskade så det rök. Nisseman däremot tänkte inte förneka sig o bada i en sån minibalja… han låg hellre i skuggan o svalkade sig o längtade till sjön, kanske till mormor o morfars stuga, vem vet??

 

Nu i veckan har det varit lite sjukbesök, massor med jobb o skola, föräldramöten o fixande till konfirmationen som var idag och till Es Italienresa som hon sticker iväg på med skolan nu på tisdag, fullt upp med andra ord. Vad gäller hundarna så får de mest anpassa sig men vi har kört en del slalomträning med framför allt Eddie, det blir så enkelt när man har pinnarna uppe på gräsmattan hela tiden o det går rätt bra för honom faktiskt för att vara nybörjare. En liten utmaning dock är att försöka få honom att hugga mig i armen o handen liiiite mindre, för han blir så himla glad o han har RÄTT starka tänder ; )

Kan hända jag får skaffa en sån skyddsärm som man har när man tränar skydd med brukshundar .. hahaha.

 

Förra söndag kvällen upptäckte jag ett sår på Nisses insida av låret som jag först trodde var märket efter en fästing som lossnat men sedan såg det mer ut som en tagg eller något han fått in, jag kunde dock inte få ut det som såg ut som taggen, det ville bara inte. Jag gav upp o tvättade med Klorhexidin, har sedan fortsatt tvätta flera gånger om dagen utan att det blivit bättre, snarare sämre. Det har som läkt ihop på ytan men blivit som en böld (drygt ärtstor) under o i slutet av veckan började det bli mörkrött så jag ringde djursjukhuset i fredags o vi fick komma dit o de tittade på det. De kunde såklart inte säga vad det var men tyckte inte det såg ut som man behövde skära upp det. Vi fick antibakteriell salva o ska köra med det i minst 5 dagar o se vad som händer. Det ser faktiskt lite bättre ut redan men kulan är kvar, vi får fortsätta o se under denna vecka.

 

Idag var det konfirmation o E var såååå fin o så duktig, hon läste för alla i hela kyrkan o gjorde det med bravur, modig tjej tycker jag. Vi hade ett enkelt men trevlig kalas här hemma efteråt o alla kusiner var här med föräldrar, mormor o morfar o farmor o farfar o J&K + Lollo förståss. Vi hade beställt en jättestor rosa prins-tårta så E var i alla fall nöjd!!

Hon var såklart också JÄTTENÖJD med alla presenter o är nog en rätt glad tjej som snart ska åka till Italien. Inte så tråkigt liv hon har just nu i alla fall ; ))

 

Nu blir det nog snart sängen så vi orkar en ny vecka med allt vad den har att erbjuda, TACK till alla som var med oss idag o firade E på hennes stora dag!!

Ett extra tack också till morbror J som kom med fler bilder från jag var liten...tänk att jag varit sååå söt en gång i tiden ; ))

 

Här kommer också några bilder från badbaljan o så lite bevis över Eddies mästerverk, denna vecka har han förutom träskorna som han tuggat på en längre tid nu även förbrukat alla Ms skor så han fick lov att köpa nya på ICA Maxi i morse för att slippa gå i gympadojjor till kyrkan. Sköt om Er.

Kram A.

 
 
Ingen bild

Kössi bror från Finland

5 juni 2008 17:53

Hej bror,
Min mamma skrattar just!
Vi har den samma HOBBY.

-Elina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Familjen Zäta - 9 maj 2010 18:30

Ett år har gått av sorg o oerhörd saknad efter den kanske mest älskade hunden av alla hundar, Kvicksan's Ladykiller, vår Nisse . Återigen till Minna o Leo, vi är er evigt tacksamma för denna fantastiska underbara ljuvliga hund som ni anförtrodde...

Av Familjen Zäta - 2 september 2009 22:24

Idag kom minnesboken om Nisse äntligen från tryckningen, jag har väntat o väntat o väntat. Den blev jättefin, o det känns så mysigt att sitta o bläddra i 60 sidor Nisseminnen. Finns så mycket både härligt o jobbigt vi gjort tillsammans och så mycket ...

Av Familjen Zäta - 28 augusti 2009 15:24

Nu har förstoringarna på Nisse som vi beställt kommit och tavlan där han springer glad o lycklig över den snöiga ängen med vanten i munnen o öronen rakt ut är på plats i hallen. Därifrån hälsar han oss välkommen så fort vi kommer hem o öppnar dörren....

Av Familjen Zäta - 12 juni 2009 22:00

Idag kom äntligen Nisse tillbaka hem till oss, hämtade hans aska på Strömsholm. Nu står urnan på byrån i hallen med ljus tända runt om. Känns fint att ha honom där en tid innan vi bestämmer vart han ska få sin sista vila. Älskade älskade vovve!...

Av Familjen Zäta - 31 maj 2009 09:49

Nu har Eddie fått en egen hemsida där Du kan läsa mer om honom o vad han har för sig: http://zetterljungs.cybersite.se/ ...

Ovido - Quiz & Flashcards