Direktlänk till inlägg 24 december 2008

GOD JUL - har vi verkligen haft

Av Familjen Zäta - 24 december 2008 20:27

Vilken julafton, i princip helt enligt instruktionsboken från tomten!!


Efter en god frukost med den obligatoriska "farmors mannagrynsgrönt" till barnen o skinkmackor till de vuxna så åkte M & E en sväng till slalombacken medan J o jag gick ut med vovvarna, farfar åkte längdskidor o farmor pysslade lite i köket.

Vi gick med hundarna upp till backen o ringde M & E där så vi möttes upp en kortis o Eddie o Nisse fick hälsa på skidåkarna. Eddie var först liiiite tveksam till en E med stor hjälm men inte så länge.

Väl hemma igen så hade J o jag "julbus o lek i snön" med Eddie o Nisse till allas vår förtjusning, vi gjorde snöänglar, grävde o slängde snö på varandra. ROLIGT!!!


Till lunch var alla tillbaka för lite jullunch med dopp i grytan o skinksmörgås. Ny hundpromenad o pyssel i stugan så vi alla satt i soffan lagom till Kalle o hans vänner kom o hälsade på i vår TV. Då passade det också bra att fika på farmors hembakade saffransbröd o mjuk pepparkaka till det julkryddade kaffet vi köpte härom dagen.

Efter Kalle blev det matlagning o det var inte så svårt eftersom farmor hade förberett frestelsen på fm, köttbullarna var färdigköpta så bara att värma i ugnen tillsammans med frestelsen. En sillburk, lite rödbetssallad, skinka o farfars hemgjorda senap o förståss lite grönsaker o julsnapsen. Så var det julbord även här i stugan, otroligt vad man kan få till på lite yta o inte så mycket bekvämlighet. Det var såååå gott o när alla vara lite för mätta så fanns ju allt julgodis o fruktskålen kvar så inte är vi hungriga inte.


Den det är SYND om med stort S idag är Nisse som tyvärr blev dålig i magen igår igen, nu när vi nästan var igång med den igen så han har haft det aningens torftigt idag, lite kokt ris på julafton, inte så himla kul men tur att vi hade lite andra julklappar o inte bara tuggben (som nu fick läggas undan till en annan dag). Han är ju trots allt pigg o glad så han verkar inte lida så mycket mer än att han såklart är ständigt hungrig o eländigt att se alla andra äta hela tiden när man inte får något själv.


Efter Kalle på TV var det dags att öppna julklappar o både E o J blev såååå nöjda så det var ju roligt. E blev aningens överraskad av biljetten till Chris Brown på Hovet o tyckte väl att vi hade smusslat väl mycket med kompisens mamma på sista tiden utan att de hade förstått varför, nu förstår de. 23 jan ska våra "stora tjejer" till Hovet på konsert, hmmmm blev inte vi lite gamla nu helt plötsligt???

E blev också jätteglad för alla pengar från farmor o farfar så klart och SPA dagen med en kompis, så ikväll kvittrar hon som en lite fågel.

J blev tippat rätt nöjd med sitt väldigt önskade Nintendo-spel med supermario som hon längtat så efter, pengar från farmor o farfar o en dans Kick-off satt inte heller helt fel.

Nu är det mest godis, frukt, fika o TV tittande som gäller.


Utanför fönstret lyser farfars jul- o nyårsaftonslykta så fint o snön knastrar när man går ut. Underbara vinter och underbara fjäll-jul, det är såklart så här julen ska se ut!!


Speciella hälsningar till mamsen o papsen som är hemma i Dfs o har det lugnt o skönt, men vi ses snart på "lilla julafton" o då blir det nog allt annat än lungt kanske, hihihihi


Kram på Er alla vänner o ta väl hand om varandra!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Familjen Zäta - 9 maj 2010 18:30

Ett år har gått av sorg o oerhörd saknad efter den kanske mest älskade hunden av alla hundar, Kvicksan's Ladykiller, vår Nisse . Återigen till Minna o Leo, vi är er evigt tacksamma för denna fantastiska underbara ljuvliga hund som ni anförtrodde...

Av Familjen Zäta - 2 september 2009 22:24

Idag kom minnesboken om Nisse äntligen från tryckningen, jag har väntat o väntat o väntat. Den blev jättefin, o det känns så mysigt att sitta o bläddra i 60 sidor Nisseminnen. Finns så mycket både härligt o jobbigt vi gjort tillsammans och så mycket ...

Av Familjen Zäta - 28 augusti 2009 15:24

Nu har förstoringarna på Nisse som vi beställt kommit och tavlan där han springer glad o lycklig över den snöiga ängen med vanten i munnen o öronen rakt ut är på plats i hallen. Därifrån hälsar han oss välkommen så fort vi kommer hem o öppnar dörren....

Av Familjen Zäta - 12 juni 2009 22:00

Idag kom äntligen Nisse tillbaka hem till oss, hämtade hans aska på Strömsholm. Nu står urnan på byrån i hallen med ljus tända runt om. Känns fint att ha honom där en tid innan vi bestämmer vart han ska få sin sista vila. Älskade älskade vovve!...

Av Familjen Zäta - 31 maj 2009 09:49

Nu har Eddie fått en egen hemsida där Du kan läsa mer om honom o vad han har för sig: http://zetterljungs.cybersite.se/ ...

Ovido - Quiz & Flashcards