Direktlänk till inlägg 25 december 2008

Spring i benen

Av Familjen Zäta - 25 december 2008 16:09

Idag blev det SOVMORGON!!! jaja förståss fick hundarna frukost vid 6 som vanligt o en morgonrunda men sen somnade både de o M om när det kom tillbaka o alla vi andra snusade så skönt också. Farmor o farfar gick sen upp o åt frukost men det märkte vi inte så mycket av o när vi väl vaknade till liv runt kl 10 så var duktiga farfar redan ute i skidspåret. Jaja vi behövde väl sova då!!


Sen blev det frukost o alpinåkarna drog till backen o jag gick ut med Eddie o Nisse. Vi gick idag på skoterleden ner till stora vägen, mycket nerför först och gissa hur det blir hemåt??? UPPFÖR fjället hela vägen hem, så vi gick väl sådär en 30 min uppför i lite lös snö i skoterleden - JOOOOBBBBIGT!!! - i alla fall för mig. Tog en racerbild på hundarna när de kom springande uppför spåret, kolla vilken fart de hade!!


Sen blev det lite kaffe o vila inne o så blev det faktiskt en tur till ut för Eddie o mig. Äntligen dags att prova på skidåkning, har fakiskt inte haft framme längdskidorna här uppe ännu. Lite vallning o sen fram med alla linor o bälten o så ut i spåret. Nisse var lagom irriterad när han inte fick följa med men han kan ju inte riktigt vara med på sånt med sina krämpor tyvärr. Vi gick ner till skidspåret på vägen och det funkade trots alla skidor o stavara, Eddie travade på. MEN när jag sen tog på skidorna nere vid spåret blev han hysterisk, ja det var väntat men men... Han hoppade på mig o nafsade i armar, händer, stavar .. you name it.. bara att stå stilla o försöka lugna honom, ett rätt vanligt beteende för Eddie när han inte riktigt vet vad som händer o han blir uppe i varv. Jag fick honom i alla fall lugn efter en stund o då kunde vi köra framåt o då var han faktiskt JÄTTEDUKTIG!!!

Visst stannade han någon gång o kissade o luktade lite men inte alls som det kunde ha varit. Han tyckte nog t o m att det var lite kul. Vi fick upp en väldig fart stundtals.


Det gick t o m riktigt bra att passera skidåkare och en hund som passerade oss funkade också kanon. Däremot var ju Eddie väldigt sugen på att springa ikapp hunden sen så då valde vi att ta slalombacken uppför istället. Gott om plats o lagom uppförslut, full fart framåt.

Däruppe vände vi o tog backen nerför!! Vet Ni hur snabbt man kan köra längdskidor nerför en slalombacke ifall men har en hund som drar allt han kan o galopperar max?????????   VÄLDIGT JÄTTEFORT FAKTISKT!!!!


Det var nog så att jag nästan undrade hur trasig man kunde bli ifall man skulle ramla eller Eddie kommer på att han ska stanna o kissa eller så men det gjorde han inte o jag plogade för fullt o fick lagom stopp på honom tills vi skulle svänga av backen o in i skidspåret igen.

Summering, det här var kul både för Eddie o mig o nu ligger han o vilar så skönt här i stugan o verkar allmänt nöjd med dagen. Tyvärr hade vi ingen fotograf med oss så Ni får se hur vi såg ut men det kanske kan bli bilder någon annan dag från skidåkningen.


J har ramlat i backen idag efter någon fantastisk konst o slagit i höften lite men kunde dock fortsätta åka efter en fika. Det är inte vheller ärre än att hon kan köra sitt nya Nintendo för fullt just nu.


Dags för lite promenad för Nisse som kompensation för att han blev dissad på em - han var verkligen inte nöjd när BARA Eddie fick följa med ut o sen blir det mat o fika o mys i stugen ikväll.

Det är så skönt att vara i fjällen, man vill liksom inte att veckan ska ta slut o man måste åka hem.


Kram på Er.

A

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Familjen Zäta - 9 maj 2010 18:30

Ett år har gått av sorg o oerhörd saknad efter den kanske mest älskade hunden av alla hundar, Kvicksan's Ladykiller, vår Nisse . Återigen till Minna o Leo, vi är er evigt tacksamma för denna fantastiska underbara ljuvliga hund som ni anförtrodde...

Av Familjen Zäta - 2 september 2009 22:24

Idag kom minnesboken om Nisse äntligen från tryckningen, jag har väntat o väntat o väntat. Den blev jättefin, o det känns så mysigt att sitta o bläddra i 60 sidor Nisseminnen. Finns så mycket både härligt o jobbigt vi gjort tillsammans och så mycket ...

Av Familjen Zäta - 28 augusti 2009 15:24

Nu har förstoringarna på Nisse som vi beställt kommit och tavlan där han springer glad o lycklig över den snöiga ängen med vanten i munnen o öronen rakt ut är på plats i hallen. Därifrån hälsar han oss välkommen så fort vi kommer hem o öppnar dörren....

Av Familjen Zäta - 12 juni 2009 22:00

Idag kom äntligen Nisse tillbaka hem till oss, hämtade hans aska på Strömsholm. Nu står urnan på byrån i hallen med ljus tända runt om. Känns fint att ha honom där en tid innan vi bestämmer vart han ska få sin sista vila. Älskade älskade vovve!...

Av Familjen Zäta - 31 maj 2009 09:49

Nu har Eddie fått en egen hemsida där Du kan läsa mer om honom o vad han har för sig: http://zetterljungs.cybersite.se/ ...

Ovido - Quiz & Flashcards