Alla inlägg den 24 mars 2008

Av Familjen Zäta - 24 mars 2008 20:29

ja vi är inte så värst bra på att blogga nu för tiden, det är så mycket man vill hinna med o tyvärr har ju dygnet bara 24 timmar.

Vi har i alla fall haft en jättebra påskhelg, åkte till mormor o morfar i torsdags kväll o det var verkligen på tiden. Vi har inte varit speciellt flitiga besökare där på sista tiden heller. På fredagen blev det premiärtitt för oss på deras nya sommarstuga, ligger hur fint som helst vid älven med strandtomt. Gissa 2 som blev helt totalt urflippade när de hoppade ur bilen. Självklart tyckte de inte alls det var för kallt i isvattnet att bada, så det blev lite gallskrik från oss för att hejda dem o sen for de runt hela tomten o kunde verkligen inte lugna sig så vi fick till slut sätta in dem i bilen en stund. Jag skulle inte direkt tro det är bra för Nisses leder att bada i en kall o halvfrusen älv så här års, eller???

I alla fall var det toppen på alla sätt i stugan o för att inte prata om tomten o utsikten, blir förhoppningsvis många härliga dagar för oss där i sommar.

Inte nog med att vovvarna promt ville bada, M lyckades ju trilla i när han o morfar höll på med stora trädet som ramlat, det var jättekallt om fossingarna så det blev inget fika i stugan den dagen utan snabbt hem o byta till torra strumpor. Men hur som helst var det riktigt råkallt för det blåste riktigt kalla vindar så det gjorde inte så mkt med fikat.


Sen åkte J o jag till kyrkogården o fixade lite påskfint på gravarna, var rätt knepigt att tända ljus när det blåste så mycket men vi lyckades med gemensamma krafter o mycket vilja. Det blev så fint så!!

Hoppas Ni har det bra uppe i himlen alla våra änglar!!!

Något annat härligt var att vi lyckades träffa Js underbara doppräst Anita med man på kyrkogården, vi har inte träffat dem på flera år o de har haft det jättejobbigt för hon har varit så sjuk men nu är hon bättre o hon blev sååå glad att träffa J igen.


Vi hann med en hundpromenad hem till farmor o farfar också, de är i fjällen o deras blommor längtade efter oss. På kvällen åt vi sen påskbord hemma hos mormor o morfar o tänk va mkt god mat det finns i den svenska traditionen.

Lördag åkte vi tillbaka till stugan o vilket väder vi fick, underbart, nästan ingen blåst o solen strålade. M o morfar fortsatte slita med det stora trädet o delade det i mindre bitar MEN fortfarande stoooora o tunga så det blev rejäl styrketräning för dem. Vi fixade med lite av varje, krattade, rensade bort gammalt gräs, gick en runda o kollade in omgivningarna, mätte lite inne så vi vet hur stora draperier o gardinstänger vi behöver osv.

Sen blev det en härlig fika nere på gräsmattan vid vattnet i vårsolen. Hundarna som nu var lite lugnare än på fredagen låg ute mest hela dagen o Nisse ville verkligen INTE ligga på filten i solen utan i blåbärsriset i skuggan såklart.

Väl tillbaka hemma hos mormor o morfar så fixade vi det sista med tapetbården på deras nyrenoverade toa, det blev såååå snyggt, en fröjd att sitta där i fortsättningen ; )

På kvällen åkte sen M, E, vovvarna o jag hem till oss o J stannade kvar hos mormor o morfar. Sen åker vi andra tillbaka igen på tisdag när M börjar jobba o vi har ytterligare lite ledigt o då kommer syster o kusinerna också, kanonroligt.


Söndag o idag har vi fixat lite här hemma, tvättat, städat inne o lite sanering i bilarna, uj va de var skitiga invändigt. Igår gjorde vi jogg-premiär också herre gud va det var länge sen vi sprang. M, Nisse o jag joggade runt 5 km spåret i Torshälla o E gick 2,5 km spåret med Eddie. Nisse tyckte det var alldeles för många goda lukter så vi gav upp med koppel på honom o han fick springa lös istället, MYCKET enklare för alla. Gud va vi är kassa på koppel i den här familjen. Skönt var det i alla fall efteråt FAST aningens stelt i kroppen idag måste jag medge, hoppas nu bara inte det dröjer ytterligare 1 år innan vi kommer ut igen.

I morgon bitti bär det av till Dfs igen, blir kul att träffa buskillarna o deras mamma o få se stugan igen, vi lääängtaaaar.


Kram alla vänner

A.

PS! måste förutom bilderna från stugan lägga med några bilder från i torsdags när Eddie lekte med sin bästa vän Nova, de har sååå kul ihop.

Ovido - Quiz & Flashcards