Direktlänk till inlägg 30 mars 2008

Sommartid o hundbus

Av Familjen Zäta - 30 mars 2008 22:19

Någon verkar ha skvallrat för Eddie om sommartiden i alla fall, han vaknade kl 4 (enl vintertiden) dvs sin vanliga vakningstid kl 5 på sommartiden....suck, vi som hade hoppats få sova lite extra idag men inte då. Försökte få honom att somna om i ca 1 timme innan jag gav upp. Han låg 3 sek hos oss i sängen o sen vankade han runt runt runt o sen tuggade han på ngt han inte borde, typ vad som helst o sen upp i sängen igen o han är INTE försiktig när han kliver på en, tur vi har tjocka täcken.

Kl 6 sommartid gav jag upp, gick upp o gav dem mat o rastade dem på tomten o hoppades sen få somna om o det gjorde jag o de också en liten stund innan de började med M o kämpade för att få upp honom.

Verkar som de ja eller närmare bestämt Eddie då bestämt att det är mig de väcker först för att få mat o gå ut o kissa men sen nästa gång så är det M o om de då har tur vilket de brukar ha så går han upp o tar ut dem på en morgonrunda...men det märker inte jag för då har jag fallit i djup koma igen efter min första sväng uppe o det verkar de ha lärt sig, inte dumma de vovvarna inte!!!


Men idag skulle vi ju ändå upp tidigt för vi hade bestämt med Nancy o Nova att ses ute vid Åholmen för lite gemensam promenad o lek redan 9,30 o det var tidigt kom vi helt plötsligt på så självklart kom vi lite försent men de satt ju inte i sjön utan snarare i skogen ; )

Vi började med lite träning som uppvärmning, dvs vi gick koppelpromenad runt i skogen en liten bit efter varandra o övade lite att gå fint utan att dra fast man egentligen ville leka med den andra, hoppa upp på stockar o stenar o balansera osv. Det gick faktiskt över förväntan för både Eddie o Nova ja för Nisse är det väl ingen direkt utmaning, han var ju glad att huliganerna var kopplade förståss.

I alla fall var 2 hundförare riktigt varma när vi kom tillbaka, det blir inte till att gå o njuta av blåsipporna direkt utan det är full attention HELA tiden om man ska lyckas men bra träning blev det.


Belöningen blev sen hundlek ute på ängsrundan runt dungen o så kul de hade Nova o Eddie, ett riktigt radarpar verkligen. Men Nisse stackaren han rymde tillbaka till bilen 3 ggr så M fick hämta honom. Han verkade verkligen inte vilja gå med småttingarna på promenad utan hade hellre legat i bilen men till slut följde han med i alla fall, lite lockad av en dummie som M tog med.


Men det är egentligen inte så synd om honom för Nova o Eddan leker mest med varandra o struntar i Nisse men sen skulle ju Nisse den spjuvern dra med dem på dåligheter så han visade dem vart man kunde skita ner sig rejält o lockade i dem men gick lite varsamt själv så han inte skulle bli alltför smutsig, nästan så det blev lite kul faktiskt. Eddie hade dock inte något emot att skita ner HELA sig o Nova var väl lite mer varsam men fick en rejäl dusch när Eddie skakade av sig på henne sen.


Trötta var de i alla fall o sen har Eddie o Nisse mest legat ute i det fina vårvädret hela dagen, fick en fin bild när de spanade in retsamma katten utanför verandan.


En ljuvlig helg o nu dags för en hel lång arbetsvecka hur nu det ska gå när man är van att bara jobba kortveckor...ojojojoj.


Om en dryg vecka kommer Eddies syrra o hälsar på när hon har vägen förbi, det ska bli riktigt skoj att se hur de ser ut bredvid varanda o se om de gillar att leka också förståss. Vi längtar allihop.


Kram på Er o kolla in våra änglar från dagens hundbus o även mina kattspanare.

Kram alla goa hundvänner därute.

A.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Familjen Zäta - 9 maj 2010 18:30

Ett år har gått av sorg o oerhörd saknad efter den kanske mest älskade hunden av alla hundar, Kvicksan's Ladykiller, vår Nisse . Återigen till Minna o Leo, vi är er evigt tacksamma för denna fantastiska underbara ljuvliga hund som ni anförtrodde...

Av Familjen Zäta - 2 september 2009 22:24

Idag kom minnesboken om Nisse äntligen från tryckningen, jag har väntat o väntat o väntat. Den blev jättefin, o det känns så mysigt att sitta o bläddra i 60 sidor Nisseminnen. Finns så mycket både härligt o jobbigt vi gjort tillsammans och så mycket ...

Av Familjen Zäta - 28 augusti 2009 15:24

Nu har förstoringarna på Nisse som vi beställt kommit och tavlan där han springer glad o lycklig över den snöiga ängen med vanten i munnen o öronen rakt ut är på plats i hallen. Därifrån hälsar han oss välkommen så fort vi kommer hem o öppnar dörren....

Av Familjen Zäta - 12 juni 2009 22:00

Idag kom äntligen Nisse tillbaka hem till oss, hämtade hans aska på Strömsholm. Nu står urnan på byrån i hallen med ljus tända runt om. Känns fint att ha honom där en tid innan vi bestämmer vart han ska få sin sista vila. Älskade älskade vovve!...

Av Familjen Zäta - 31 maj 2009 09:49

Nu har Eddie fått en egen hemsida där Du kan läsa mer om honom o vad han har för sig: http://zetterljungs.cybersite.se/ ...

Ovido - Quiz & Flashcards