Alla inlägg den 3 februari 2008

Av Familjen Zäta - 3 februari 2008 22:12

Men va härligt med snö även om det kanske inte vara så länge. Igår kom det flera decimeter snö häromkring o det började inte regna förrän på em idag, sen slutade det igen ikväll så nu är det skapligt halt fast fortfarande snö kvar. Tjejerna o jag var i Sthlm på lite shoppingresa fre-lör så det var "killar KAN" här hemma o det gick finemang på alla håll o kanter.

För övrigt har vi passat på att vara ute mycket o busa i snön både igår o idag o tänk så skönt det är att komma hem med två långhåriga hundar från snöpromenad jämfört med att komma hem med desamma från en lerogeggpromenad!!


Vi fortsätter träna apportering med Eddie o ja vad ska man säga, det går inte med racerfart framåt men det knallar med snigeltakt åt rätt håll i alla fall, nu kan man med lite skicklighet o mycket energi få honom att hämta apporten en bit bort o komma tillbaka med den o sätta sig för avlämning. Visst drar det o lockar att springa iväg o lägga sig o tugga men faktiskt att det går bättre o bättre nu fast man får vara himlans pigg o hurtig själv, inget för trötta morgonpromenader precis.

Däremot går det kanon för honom att promenera o bära dummien fint o snyggt utan att tugga så det får han ofta göra på hemvägen, jag har t o m fått honom att gå lös ibland bredvid mig o bära den snyggt o fint, det är ju ett stort FRAMSTEG tycker jag. M hade igår också lyckats med ett litet sök på honom, han hade dock säkerställt att han själv var mycket nära när Eddie hittade dummien så han kunde kalla in honom direkt o det inte var så långt emellan dem.

Vi avstod simning för Nisseman i helgen även om det var en sån helg egentligen, men det var inte riktigt tid för det o dessutom har han varit lite snorig o nysig i veckan, veterinären kollade när vi ändå var där o tyckte inte det var någon fara men det kändes som en bra helg att hoppa simningen hur som helst, får se om vi får till det mellan alla aktiviteter nästa helg.

Nu är det snart ny arbetsvecka o dags för mig att börja resa igen, får se hur det känns, har ju varit hemmavid eller bara i Sthlm sedan mitten av december så jag hittar väl knappt till Arlanda längre.

Tjejerna är lite småförkylda men det är ingen större fara med dem, J var liiite seg ikväll men inte så konstigt kanske...först hade hon tävlingsträning på Discodansen mitt på dagen o direkt efter det stack hon o Tilda ut på längdskidorna i nästan 2 timmar o det var precis när det började ösregna. Jag bara undrar vilka kommer ut på längdskidor i blötsnö o ösregn med fika i ryggsäcken bara för man har lust att åka skidor??? inte många men de här tjejerna är INGA veklingar, undrar vem de brås på??? Lite blöta o trötta var de i alla fall när de kom hem o den varma köttgrytan verkade smaka dem riktigt BRA.

Skickar med lite bilder från dagen på buskillarna, inte lätt att få båda på bild samtidigt men håller man på tillräckligt länge så ; )

o kolla också in våra skiddrottningar, vad månde det bliva av dem med tiden??

Kram A.

Ovido - Quiz & Flashcards