Alla inlägg den 16 augusti 2008

Av Familjen Zäta - 16 augusti 2008 20:16

Livskvalité?!?! Visst måste det vara kantarellskogen i 4 timmar eller??


Vi hade en ljuvlig dag trots vädret i vår gamla svampskog, även om det inte alls var som de bästa åren vad gäller mängden svamp, så var det ändå sååå fint, mysigt, härlig skog att vandra i, underbara dofter från växterna i mossarna, ljuvliga smutshål att doppa sig i för de 4-benta o förståss gott fika att njuta av för de 2-benta. Vi hittade en hel del gulingar också, blir goda mackor ikväll o även lite till förråden i frysen för kommande tider.


Hundarna tyckte nog också det var en underbar dag även om de såklart precis som vi blev lite matta på slutet o aningens trötta i benen.

Vår bästa skog är inte precis i storstan, rätt otillgänglig faktiskt men det är värt besväret när man väl kommer dit, man kan nästan säga att det är bortom "vägs ände" o då har man ändå inte överdrivit.

Fint fint fint på marken, mosshällar, små vattenhål o några få stigar finns det men som sagt var man kan gå nästan vart som helst, bara man har karta o kompass så man hittar hem igen.


Vi var desstutom inte helt själva utan på hemvägen träffade vi en Jack Russel med husse o matte men det visade sig att hussen var orienterare också så vad annat kan man möte därute i "ingenstans". Vi kopplade upp Nisse o Eddie för säkerhets skull när vi såg dem, eftersom killarna var rätt trötta visste man ju inte ifall det gick prima att hälsa på en 2-årig hane helt plötsligt men det hade säkert blivit rolig lek ifall de hade fått försöka för de såg inte ut att ha så mkt emot varandra.


Blev i alla fall en dag där vovvarna fick springa o skutta, doppa sig i både rejäla smutshål men också fina gölar så det var väldigt blandat med lortgrisar o rena fina doggar, fast det är klart, mest skit blev det nog o det luktade "sådär" i bilen på hemvägen men de såg glada ut det kan vi lova. Vi såg i alla fall till att stretcha Nisse ordentligt innan vi hoppade in i bilen, hoppas han inte blir alltför stel efter dagen.


Måste vara perfekt hundliv att få springa lös i skog o mark i 4 timmar utan allt för mycket krav o så lite extra bullar på fikat ; )

I alla fall verkade Eddie o Nisse tycka det var LIVET!!!!


Här kommer lite bilder från dagen, observera att Nisse som är uppväxt tillsammans med flat coated retrievers faktiskt såg ut som en blandras stundom ... haha gulle honom!!


Nu sover de i alla fall sött i hallen o ser inte ut att behöva så mycket mer än lite massage till kvällen.


Kram från skogsmullarna!!

Ovido - Quiz & Flashcards