Direktlänk till inlägg 20 februari 2009

Eddie är frisk!!!

Av Familjen Zäta - 20 februari 2009 22:01

Ja nu undrar ni förståss över den här rubriken, men faktum är att vi för några veckor sedan började misstänka att Eddie hade ont i ryggen, kanske är man lite väl mycket för att fundera o leta men hur som helst ville vi kolla så det inte var något fel. Hade det nu varit något så är det bättre att veta om det tidigt o kunna leva utifrån de förutsättningar man har så man inte förvärrar något i onödan.


Det kom sig av att jag märkte när jag skulle massera honom att han reagerade konstigt mycket på en viss punkt i ryggen, vi lät Nisses massör känna igenom honom o vi fick samma reaktion. Nu pratar vi inte om någon jättereaktion men ändå något annat på den här punkten än alla andra ställen. Otäckt nära där Nisse hade sitt diskbråck var det så kanske det var det som gjorde det lite värre än vad man annars hade tyckt. Då började jag också koppla ihop att Eddie ALDRIG gillat när man borstat honom precis där bak men då har jag bara tänkt att han var en sån hund som inte gillar när man håller på runt svansen, inte helt ovanligt. Nu kändes det bara som det kanske inte var hela sanningen.


Vi bokade i alla fall en tid hos Nisses sjukgymnast, som nu öppnat eget i Västerås o idag var vi där o gjorde en friskvårdskontroll : )

o det var precis vad vi behövde för han kände VÄLDIGT noga igenom hela Eddie, kota för kota, led för led, muskel för muskel o vi fick skritta, trava sakta o fortare fram o tillbaka, fram o tillbaka... men det finns inget fel i Eddies rygg. Han tyckte Eddie såg ut att vara en alldeles väldigt frisk o välskapt goldenpojke.

Oerhört skönt att veta att det inte var något fel o som Mats faktiskt lite roligt sa... "Det är så nära magnetröntgen man kan komma... när Stefan känt igenom honom"  : )


Nu är Eddie i alla fall ordentligt genomgången o det enda lilla lilla han kunde hitta är en mkt liten (ca 1 mm) patella luxation på vänster bakben. Dvs en instabilitet i knäleden. Det är så ohyggligt lite så det kan endera helt växa bort eller så kommer det troligen oavsett aldrig ge honom några problem såvida det inte blir värre.

Vad vi ska tänka på är endast det ALLDELES VANLIGA för alla vovvar, aldrig köra hård explosiv träning eller hundlek utan att vara ordentligt uppvärmd. Det är viktigt för alla men kanske ändå mer viktigt om det finns en tendens till instabilitet från början o nu med tanke på att Eddie är den pigga vovve som han är så känns det extra viktigt förståss.

Men är det inte värre restriktioner än det så känns det väl bara alldeles underbart!!!


Vi kunde verkligen fira ikväll för lite orolig var man att vi var tillbaka på ruta 1 när det gäller ryggoperationer o rehab igen, nog för vi börjar bli lite vana men känns inte viktigt att öva så mycket mer just nu.


Vi fick väga honom också o 33,5 kg vägde han, dvs han väger alltså fortfarande mindre än Nisse, det trodde jag knappt trots att han ser lite tunn ut, han är faktiskt större än Nisse både till höjden o längden. Stefan tyckte i alla fall han såg prima ut när det gällde hullet så vi behöver nog inte äta upp honom utan bara fortsätta muskla på såklart.


Nissegubben verkar också må bra o han fick lite massage av mig ikväll, vi gör det alldeles för sällan men ibland så får vi till det. I morgon blir det simträning för honom o kanske Eddan får följa med o simma lite han också, kan kanske inte skada honom heller.

Sen signalerade Nisses mammalediga massör att hon kan börja jobba så smått igen, HURRA!! sa Nisse då så snart blir det proffsmassage för honom igen, guldgossen!!


Sköt om Er o hoppas alla får en riktigt bra helg.

Kram A

(o en FRISK Eddievovve)


 
 
Vinna-Syrran

Vinna-Syrran

24 februari 2009 08:52

Hej Eddie-Brorsan! Blev alldeles förskräckt när jag läste att din familj hade funderingar på att äta upp dig!!!! Vilken tur att det inte behövdes!!! Glömde de sätta in kylskåp i nya köket???? Här är allt bra, jag är nu ögonlyst U.A Förresten... Jag gillar inte heller när matte borstar min svans, eller ska trimma den... Vi är nog väldigt lika du och jag... Själv väger jag 32 kg, men jag var ändå för tunn sa de på utställningen i lördags:-) Nospussar från Vinna

http://www.guldkullenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Familjen Zäta - 9 maj 2010 18:30

Ett år har gått av sorg o oerhörd saknad efter den kanske mest älskade hunden av alla hundar, Kvicksan's Ladykiller, vår Nisse . Återigen till Minna o Leo, vi är er evigt tacksamma för denna fantastiska underbara ljuvliga hund som ni anförtrodde...

Av Familjen Zäta - 2 september 2009 22:24

Idag kom minnesboken om Nisse äntligen från tryckningen, jag har väntat o väntat o väntat. Den blev jättefin, o det känns så mysigt att sitta o bläddra i 60 sidor Nisseminnen. Finns så mycket både härligt o jobbigt vi gjort tillsammans och så mycket ...

Av Familjen Zäta - 28 augusti 2009 15:24

Nu har förstoringarna på Nisse som vi beställt kommit och tavlan där han springer glad o lycklig över den snöiga ängen med vanten i munnen o öronen rakt ut är på plats i hallen. Därifrån hälsar han oss välkommen så fort vi kommer hem o öppnar dörren....

Av Familjen Zäta - 12 juni 2009 22:00

Idag kom äntligen Nisse tillbaka hem till oss, hämtade hans aska på Strömsholm. Nu står urnan på byrån i hallen med ljus tända runt om. Känns fint att ha honom där en tid innan vi bestämmer vart han ska få sin sista vila. Älskade älskade vovve!...

Av Familjen Zäta - 31 maj 2009 09:49

Nu har Eddie fått en egen hemsida där Du kan läsa mer om honom o vad han har för sig: http://zetterljungs.cybersite.se/ ...

Ovido - Quiz & Flashcards