Alla inlägg under oktober 2006

Av Familjen Zäta - 17 oktober 2006 18:45

Idag har varit en skön hemmajobbar dag för Nisse om mig. Det blir lite lugnare när inte alla måste iväg tidigt. Vi var ute i skogen o på ängarna på morgonpromenaden o det nästan ljusnade innan vi var hemma igen. Men bra att det finns pannlampor för det blir liksom enklare den här årstiden. Återigen ville förståss Nisse gärna följa med när M åkte till jobbet men han nöjde sig med att stanna den här gången o gnällde inte vid dörren som en annan dag när vi skulle vara hemma. Vi tog sen upp ett smaskigt märgben från frysen som vi satte på och kokade o Nisse låg troget o vaktade spisen hela tiden. Det tuggade han sen på nästan hela förmiddagen. På lunchen var vi ute igen en rejäl sväng i skogen o på klöverängen o han nästan försvinner i den höga klövern, han älskar att springa runt där. Vi tränade lite apportering också både i skogen o ute på ängen o det gick prima.Vädret är fortfarande helt fantastiskt men trots detta så var det skapligt lerigt på den körväg vi gick hemåt. Det är någon jättetraktor som åkt där så när vi kom hem gjorde vi slag i saken o ställde till med storbad, dvs schamponering. Det var ändå lite dags o nu kändes det verkligen rätt läge. Vilken go hund det blir när han är nybadad, pälsen riktigt glänser o blir gyllene. Inte för jag direkt tror att Nisse själv bryr sig men för oss andra så är det riktigt mysigt.Nu ikväll gick vi en riktigt rask promenad till ICA o postade ett brev o det blev bra träning på att möta andra hundar för det var jättemånga ute o gick nu. Det gick lite sådär i början men efter en stund gick det helt perfekt, duktig kille!! Vi mötte också J som kom cyklande på väg hem från en kompis så vi tog sällskap alla tre o det höjde såklart farten ytterligare, snart blir det gångträning om vi håller det här tempot ; )Svansen blir sakta men säkert lite stabilare och han orkar mer o mer hålla den uppe. Nu har han inga problem att sätta sig längre, förut var det svårt för svansen hamnade fel hela tiden. Skööönt!!Nu blir det en lugn kväll o sängen tidigt så vi är pigga i morron. Fästingar: 1 rackare som kröp på Nisses mage EFTER att vi schamponerat!!! Det är ju helt otroligt?!

Av Familjen Zäta - 16 oktober 2006 20:28

Ja så är det faktiskt, dvs fortsatt stabilt läge. Svansen blir sakta men säkert lite bättre. Det är mer styrsel i den nu, den är inte lika slapp när man känner på den som tidigare men Nisse verkar fortfarande ha rätt ont om man känner alltför noga på den, speciellt i ytteränden. Dock har han svansen mer o mer rakt ut när vi promenerar så det känns som det mycket sakta går mot rätt håll. Vi håller tummarna för att det fortsätter på det viset. Annars är han på bra humör, pigg o glad som vanligt o såklart jätte jättekelig. Tur att vi är många som kan turas om att klia.I morgon jobbar Nisse o A hemma, får se om det kan hända blir kokning av ett smaskigt märgben mellan telefonmötena.Trevlig kväll på Er.

Av Familjen Zäta - 15 oktober 2006 18:01

Det har varit en härlig höstsöndag idag, riktigt varmt var det. Nisse, A & M var iväg på fm en sväng o tränade jakt med Flat'arna. Nisse var jättesugen när vi skulle iväg för han har ju bara gått stilla vägpromenader sen i fredags så han hade mycket spring i benen. Det visade sig i första apporteringen för då sprang han rakt över dummien utan att se den o definitivt så kände han inte lukten för näsan hade han helt stängt av. Tror det berodde på att han var så pigg o hade så mycket spring i benen men det blev bättre o bättre allt eftersom. Senare på sökrutan så hittade han både fasan, and, rapphöna o kråka. Duktig kille!! Flat'arna var jättepigga så de hade lite svårt att koncentrera sig men det ligger nog i deras natur, Nisse är liiiite coolare kan man säga.När det gäller svansen så är det ungefär som igår eftermiddag dvs han tar upp svansen helt då o då o speciellt om man går en rask promenad så han kommer upp i sakta trav, då åker svansen upp så det nästan ser helt normalt ut. Ibland när han ska kissa lite högt så kommer svansen faktiskt nästan uppåt (dvs precis som vanligt). Däremot när han går sakta eller galopperar så hänger svansen fortfarande neråt. Han har svårt att sätta sig för svansen vill inte ligga åt "rätt håll" så det ser ut att göra rätt ont då. Hoppet lever i alla fall hos oss om att det ska läka eftersom han verkar få upp den helt då o då. Vi fortsätter med medicinen så han slipper det värsta av värken o så får vi ta en dag i taget. Ikväll var vi faktiskt ute i skogen en sväng även om vi tog det lite lugnt men det syns att Nisse har saknat det, han gillar att lufsa fram över stock o sten, det är liksom hans grej det.I morgon blir det jobb på fm för Nisse så då blir det ju lugnt o stilla hur som helst o sen är han hemma på em o väntar på att E kommer från skolan. Nu är det snart dags för den goda medicinen, synd att de inte kan göra lika välsmakande medicin för barn som de gör för hundar.Ljud: 4 skall i rad på en svart hund som sprang innanför sitt staket o tokskällde på oss när vi gick hem från träningen. Men så många skall har knappt Nisse gjort sen han flyttade hem till oss.Vov o hej från Nisse m familj

Av Familjen Zäta - 14 oktober 2006 15:00

Det fälldes några glädjetårar nu på eftermiddags-promenaden när Nisse kunde få upp hela svansen nästan som vanligt. Han har säkert jätteont fortfarande men det var stor skillnad nu mot tidigare. Hoppet återvände om att det här kanske kan bli helt bra igen. Det var faktiskt redan lite bättre i morse för ca 1,5 dm av svansen höll han rakt ut när han gick men resten hängde då fortfarande neråt helt slappt. Igår fick han inte upp någon del alls av svansen. Nu var dock hela svansen rakt ut, inte helt tiden men flera flera gånger o lite längre stunder också. Det känns sååå skönt. Vi fortsätter såklart med smärstillande medicin o avvaktar fortsättningen.Hej så länge hälsar A.

Av Familjen Zäta - 13 oktober 2006 18:01

Ja det här är inget bra datum - så är det bara. Nisse stackaren klämde svansen i billuckan i morse när han skulle till jobbet. Han gnällde till o när de kom fram till stan så ville han inte ha svansen rakt ut som han brukar utan den hängde mest neråt. Han viftade lite på den men inte på det sätt som han brukar.Det var ingen perfekt dag hur som helst eftersom M med mycket kort varsel hade fått ta ett viktigt kundbesök idag på fm o A var i Södertälje så det var lite körigt redan som det var.Nu ringde han i alla fall A som fick ringa veterinären Eva o kolla vad vi borde göra. Eva sa att man inte brukar göra så mycket alls till en början mer än att ge smärtlindring så hon skrev ut medicin som vi kunde hämta på Apoteket efter lunch.Nisse låg på jobbet o vilade medan M fixade kundpresentationen o sen blev det Apoteket o A skyndade hem från S-tälje o hämtade upp Nisse o medicinen inne i stan. Sen åkte vi hem o tog medicin, en kort promenad i kvarteret o sen blev det mat o vila.Det verkar just nu inte vara någon större fara med honom men såklart är han lite rädd om svansen o vill eller kan ju inte lyfta upp den rakt ut eller vifta på den som vanligt. Men dock låter han såklart inte helt bli att vifta på den heller för det kan han ju inte glad som han är av naturen.Nu blir det medicin o vila några dagar o så blir det till att leta bur till bilen i helgen!!!.. o såklart mycket gosande o mysande med Nisse som extra medicin.Ingen bra dag för stora killkusinen heller vad det verkar eftersom han provade att dricka fontänvatten i lekparken så han har kräkts i em. Kan det snart vara slut på fredagen den 13:e så är vi glada.Hej så länge hälsar A.

Av Familjen Zäta - 8 oktober 2006 22:13

Idag var den stora dagen när Nisse blev vår alldeles egna hund. I och för sig så har det nog känts som han har varit vår hund ett bra tag nu eftersom allt funkat så bra o han verkar trivas med oss. Men ändå är det en mycket speciell känsla just ikväll. Nu i helgen har det varit fullt hus här o något som hänt mest hela tiden, roligt fast jobbigt tyckte Nisse för det blev inte mycket sova på dagarna men å andra sidan många som kunde klappa. Det var kul att det gick så bra med de små tjejkusinerna o att de blev modigare o modigare att våga klappa Nisse, men så är han också en alldeles utmärkt hund att träna på när man är lite reserverad för hundar.Snart ny arbetsvecka fast nu är vi en familj på fem individer o det är i alla fall en alldeles underbar känsla. Vi är så tacksamma mot Nisses förra familj som gav oss chansen att lära känna honom o prova att det fungerade bra för oss o vi kommer alltid att vara Er evigt tacksamma för det. Nu hoppas vi bara att vi får många underbara år tillsammans med Nisse och hur som helst kommer vi i alla fall hela familjen att njuta av varje dag vi får o första dagen på det nya livet är i morgon. Gonatt Nisses förra familj o alla andra vi känner. Kram på Er!!

Av Familjen Zäta - 5 oktober 2006 16:04

Idag var det stora kontrolldagen, Nisse skulle till veterinären för besiktning. Han var jätteduktig o uppförde sig som vanligt som den praktgosse han är. Dessutom var han i jättefin form tyckte den gulliga veterinären Eva. Inga problem alls med honom, enda lilla skavanken var de så för Golden vanliga förhårdnaderna på armbågarna men de kan vi smörja med lite Aloe Vera för att hålla efter dem. Annars var allting super duperbra med honom, det var ju skönt för oss alla. På hemvägen köpte vi märgben som vi sen har kokat o nu ligger han o tuggar på ett sånt som belöning för dagens vedermödor. Ett par skogsrundor har det också blivit idag o ett par kortare rastrundor före o efter veterinären så idag har det inte varit mkt sova för honom. Det blir det nog inte i helgen heller för då kommer tjejkusinerna o hälsar på med sina föräldrar o kanske husvagn o allting. Dessutom kommer nog även moster på lördag kväll om hon nu inte blir för trött efter sin nypremiär i orienteringsskogen..undrar hur det kommer gå förresten?!? Hoppas inte det blir några fler handledsbrott i alla fall. Lillkusinen R är tillbaka hos doktorn idag igen eftersom han har nya problem med sina stackars öron..ja ska det aldrig ta slut på bekymmer för den lilla kraken tro.Nej nu är det dags att duka fram mat till Nisse.Tack o hej leverpastej hälsar A.

Av Familjen Zäta - 3 oktober 2006 21:17

Igår vilade vi från bloggen, vi var för trötta o inget särskilt hände här. I morse när Nisse o jag var i skogen i kolmörkret med pannlampa så hände något riktigt ovanligt. Vi hittade kantareller, tror faktiskt ALDRIG jag hittat såna med pannlampa tidigare trots många skogsrundor i mörker, coolt. Nisse var i alla fall jätte jättepigg o vi var ute en dryg halvtimme. Sen blev det jobb fram till lunchpromenaden. En ny sväng i skogen o tro det eller ej men vi hittade ännu fler kantareller o Nisse var fortfarande jättepigg o på strålande humör, nosade nyfiket på kantarellerna men undrade nog lite varför jag stoppade ner dem i bajspåsen?!? Ja så blev det i alla fall ca 45 min promenad till...tänk vad bra det här blir för min hälsa. Mera jobb för mig o vila för Nisse, ibland sover han så tungt så han behöver någon minut för att vakna till, sträcka på sig, ja rena stretchingen faktiskt.Nu ikväll har vi varit ute på en joggingrunda o denna gång syntes det att Nisse är piggare, nu drog han t o m långa stunder i kopplet, vilket i och för sig är bra om man planerar att vi ska kunna åka skidor i vinter. Han verkade inte alls bli lika trött som jag själv, så frågan är om inte jag måste börja smygträna lite snart. Vi provade också att ge honom vatten direkt från flaskan o det är så klart lite ovant men det funkade det också.Ja det blev nog drygt 20 min jogg effektiv tid, vi hade ju några pauser också så vi var ute dryga halvtimmen. Idag blev det också bestämt att det blir veterinärbesiktning på torsdag, så nu är det inte länge kvar tills han blir vår på riktigt!!!Ikväll har vi ätit kantarellgratinerat kött, gottens fast tyvärr fick Nisse inte smaka, men han gillar ju hundmaten rätt bra så han lider nog inte av det.Nu ska vi titta lite på TV o sen blir det sova så vi är pigga i morgon.Hej så länge hälsar A.

Ovido - Quiz & Flashcards