Direktlänk till inlägg 21 augusti 2008

Lilla trötta Nisse

Av Familjen Zäta - 21 augusti 2008 23:01

Idag har vår hjälte varit på Strömsholm IGEN. Nu var det dags att operera bort den trasiga tanden från semestern. Precis innan vi skulle åka till Öland upptäckte jag att Nisse hade en tand som spruckit i 2 delar, såg inte alls kul ut. Fredag em var vi hos veterinären akut och de plockade under lättare sövning bort den trasiga biten men nu återstod att söva ordentligt och ta bort hela tanden. De passade nu idag också på att röntga alla hans tänder och även skrapa + ultraljuda bort ...hur nu det funkar?!? tandsten.


Fick lämna honom på Strömsholm på fm, jag verkligen HATAR att inte få vara kvar och vara med när de håller på med honom, men men det är bara att gilla läget. Hem igen o försöka jobba, o det är inte lätt när man bara väntar på att de ska ringa o tala om hur det gått.

Tror Ni att de ringer? Nähä då...det tar ju år o dar innan de hör av sig.

Vid halv 4 blev jag tokig o ringde upp o kollade vad de gjorde men då höll de tydligen precis på med honom, undrar vad de hade gjort hela tiden fram tills dess??? Lugn o fin nu lilla jag ... de hade så klart röntgat o förberett men tiden går ju såååå sakta när man väntar.

Vid halv 5 ringde tandläkaren som opererat upp mig o berättade att allt hade gått bra o att de hade tagit bort den trasiga tanden. Det fanns ytterligare en tand som var tveksam men hon hade valt att behålla den o avvakta o se om den skulle "krya på sig" nu när de hade gjort så rent o fint runt omkring.


Nisse behövde ytterligare en smärtstillande spruta vid 19-tiden så efter det kunde vi hämta honom. Så blev det vänta vänta vänta igen!!

Väl på Strömsholm så blir det såklart vänta igen för man ska köa för att få anmäla att man är där o få betala o sen får man vänta igen på att de ska komma ut med honom. Nu vet ju vi hur svårt han har att vakna efter narkos, vi pratar JÄTTESVÅRT!!!! så det tog såklart en rejäl stund innan han kom ut (som vanligt) men då såg han konstigt pigg ut, ja ja han märkte inte att vi var där men han viftade i alla fall på svansen när han gick o han gick upprätt på alla 4 benen, så har det inte alltid varit ; )

Ute kunde han t o m kissa lite även om det bär emot att kissa när man inte orkar lyfta på benet!!! Man vill ju inte verka tjejaktig förståss.


Vi hade tagit med bilrampen ifall han skulle vara illa däran men nu såg han ju såpass pigg ut att vi trodde han kunde hoppa in i bilen o det trodde han själv också MEN det var ju lite övermäktigt att tro, slutade med att han tog jättesats o landade med huvudet nästan i kofångaren stackaren : (


Vi hjälpte honom in o sen la han sig ner o SOV!!

Väl hemma blev det nu i alla fall ramp ut ur bilen o även in hemma via ramp, inte ta några risker mera. Inne fick han lägga sig i köket nere i hörnet där vi hade bäddat till  honom med ett tjockt täcke. Sen SOV han igen, o SNARKADE ojojoj va trött.


Eddie stackaren som väntat o väntat hela dagen blev ju tokglad när Nisse kom men fattade ingenting när han bara föll ihop i hörnet o han försökte slicka o tvätta både här o där...tror inte Ni vill veta!!

Vi fick övertala honom att låta Nisse ligga ifred.


När E sen skulle försöka locka ut Eddie på kvällspromenad var han sådär sugen, men hon lockade o lockade så då ställde sig Nisse upp o tänkte följa med... MEN det tänkte inte hans kropp, han föll ihop som ett korthus med alla fyra benen ut åt varsitt håll. Det blev till att lyfta tillbaka honom till täcket igen. Eddie fick klara sig själv ute.


Sen vaknade Nisse lite senare av att han kissat på täcket o det tyckte han ju inte var alls något kul men nu ligger täcket i tvättmaskinen o han har nytt täcke. Någon halvtimme senare ställde han sig upp igen o fort som tusan tog han sig ut i tvättstugan o bort till dörren o ville ut (vet knappt hur det gick till faktiskt även om jag var precis bredvid), jag öppnade o han for ut o kissade hur länge som helst o sen till skogen för å baja...

SYND bara att Eddie hört vad som hände o störtade ut innan jag hann hejda honom, han blev ju som tokig när han upptäckte att Nisse levde o rörde på sig. Eddie sprang runt runt runt borta i skogen som en GALNING o jag fick inte hejd på honom o skulle försöka skydda stackars vingliga Nisse från att bli nersprungen, ingen lätt uppgift så jag fick ropa på hjälp. Med gemensamma krafter fick vi i alla fall in båda två något sånär kontrollerat o fick tillbaka Nisse i bädden ute i hallen o där är han kvar.


Jag sover nere i natt bredvid honom, får se om vi får in honom i gästrummet eller om det blir som förr i tiden att jag får ligga på hallgolvet ; )

Gissar att Eddie kommer vakta bredvid oss, han känner sig aningens orolig tror jag.


Dessutom som om inte allt detta vore nog så ska ju Eddie o jag på kurs i morgon kväll o HELA helgen, min 1-åriga instruktörsutbildning startar nu, hur nu det ska gå, det blir ju väldigt spännande att se ; )   Undrar vem av oss det blir jobbigast för????


Mer om utbildningen kommer senare, men nu är det dags att krypa till kojs bredvid min väldigt väldigt trötta men alldeles underbara vovve Nisseman (o Eddan är ju söt han också förståss).


Natti natti.

Kram o Trevlig helg till Er alla.

A



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Familjen Zäta - 9 maj 2010 18:30

Ett år har gått av sorg o oerhörd saknad efter den kanske mest älskade hunden av alla hundar, Kvicksan's Ladykiller, vår Nisse . Återigen till Minna o Leo, vi är er evigt tacksamma för denna fantastiska underbara ljuvliga hund som ni anförtrodde...

Av Familjen Zäta - 2 september 2009 22:24

Idag kom minnesboken om Nisse äntligen från tryckningen, jag har väntat o väntat o väntat. Den blev jättefin, o det känns så mysigt att sitta o bläddra i 60 sidor Nisseminnen. Finns så mycket både härligt o jobbigt vi gjort tillsammans och så mycket ...

Av Familjen Zäta - 28 augusti 2009 15:24

Nu har förstoringarna på Nisse som vi beställt kommit och tavlan där han springer glad o lycklig över den snöiga ängen med vanten i munnen o öronen rakt ut är på plats i hallen. Därifrån hälsar han oss välkommen så fort vi kommer hem o öppnar dörren....

Av Familjen Zäta - 12 juni 2009 22:00

Idag kom äntligen Nisse tillbaka hem till oss, hämtade hans aska på Strömsholm. Nu står urnan på byrån i hallen med ljus tända runt om. Känns fint att ha honom där en tid innan vi bestämmer vart han ska få sin sista vila. Älskade älskade vovve!...

Av Familjen Zäta - 31 maj 2009 09:49

Nu har Eddie fått en egen hemsida där Du kan läsa mer om honom o vad han har för sig: http://zetterljungs.cybersite.se/ ...

Ovido - Quiz & Flashcards