Direktlänk till inlägg 24 augusti 2008

Nu är vi trötta i huvudet...

Av Familjen Zäta - 24 augusti 2008 20:50

...både Eddie o jag. Oj va jobbigt det var att gå kurs i 3 dagar i sträck!!

Men vi har haft jättekul o Eddie har fått flera nya kompisar, han tyckte det var kul med nya vänner.


Vi fick lite körigt att komma iväg i tid på fredags eftermiddagen för som vanligt var det rätt mycket jobb att fixa. Men vi kom i alla fall iväg o så kunde jag ta lite telefonavstämningar på vägen dit, så då löste vi det sista vi hade på agendan vad gäller jobb på det sättet.

Vi hittade i alla fall dit utan några större problem o kom i god tid så vi hann med en promenad i omgivningen innan det var dags att starta. Kursen är inhyrd i Cello's hundcafé, ett riktigt trevligt ställe i Enköping. Vår lärare o fröken är Sandra Ohlsson från Hundsteg.


Eddie var rätt uppe i varv första kvällen, nytt ställe, massor med folk och massor med HUNDAR, några faktiskt av raser han nog aldrig hade sett till och med, jättespännande!!!

På kursen var det förutom Eddie; en flat, en korthårig collie, en bullmastiff, en amstaff, en kinesisk nakenhund, en lapphund, 2 alaskan malamute, en schäfer och en berner sennen. Sen förståss fröken Sandras alla malamut'ar som var med lite till och från.

Vi körde igång med presentation av alla kursdeltagare och lite genomgång av kursupplägg m m. Trots ett inte alltför massivt innehåll första kvällen var vi alla väldigt möra när det var slut. Vi var 4 stycken som skulle sova kvar på skolan o gick först iväg till ett hägn o släppte hundarna, i alla fall 3 av dem. Det var Eddie o hans som det skulle visa sig i helgen bästa vänner Bonzo (flat på ca 15 mån) och Kenny (korthårig collie på ca 2 år). Lapphunden ville inte precis vara med o leka för han var inte överförtjust i andra hundar efter att ha blivit illa behandlad flera gånger. Men grabbarna grus, dvs de tre vildingarna lekte o hade jättekul. Eddie var aningens pinsam som absolut ville rida på dem både lite nu o då o de var inte karlar nog att säga ifrån ordentligt så det blev jag som faktiskt fick agera domare o säga ifrån för det finns ju gränser vad man får göra mot sina nya kompisar.


Sen var de tre lösa inomhus medan vi mattar pratade lite på kvällen o de funkade jättebra tillsammans inne också. När det väl var dags att säga gonatt var vi supertrötta både Eddie o jag o sov gott uppe i köket där vi hade bäddat till oss.

Lördag morgon tog vi en rejäl morgonpromenad Eddie o jag, gick upp till stan o kollade in morgonuppackning på torget o kollade lite skyltfönster, även det jättespännande för Eddie, såväl som nere vid ån där det fanns både statyer som såg ut som hundar o MASSOR av änder man kunde skrämma upp. Inte en lugn stund oavsett om man gick promenad eller var hemma vid skolan ; ))

Sen lite frukost o så dags för en ny kursdag, en låååång dag med massor av information o övningar. Vi pratade kommunikation, metodik o lite början på etologi samt övningar för närlydnad o sen ut o testade lite övningar med vovvarna, både våra egna o varandras. Riktigt nyttigt att öva på andra raser, man är så van vid sin egen hund o egen ras, verkligen jätteintressant att öva med en annan hundindivid av en helt annan ras o typ.

Ibland tycker nog fröken att vi är aningens tröga vi elever men vi alla kämpar på det bästa vi kan o anstränger oss i alla fall VERKLIGEN.

Det var en bra grupp o det blev mycket diskussioner så lärorikt även det, massor av hunderfarenhet vi kan dela med oss av till varandra.

Nu började vi också inse hur mycket arbete det blir att genomföra den här kursen, det är ju inte bara de 9 kurshelgerna vi ska hinna med, det är bokrecensioner på alla kursböckerna, det är specialarbeten om olika raser och om olika sjukdomar som ska göras hemma och MASSOR med övningskurser vi ska hålla, totalt ca 60h egna kurser vi ska hålla hemma på kammaren o dokumentera o redovisa. Sen återstår dessutom själva examensarbetet, ja inte kommer jag kunna ligga på latsidan under det kommande året. Undrar just hur det här ska gå för mig, men jag får väl försöka i alla fall.

Hur som helst kommer det bli riktigt bra träning för Eddie, det är ett som är säkert.

Lördag kväll efter kursen åkte Eddie o jag hem o det var rätt skönt att komma ifrån lite faktiskt även om vi var så trötta så någon direkt nytta här hemma kunde vi väl inte bidra med. Idag var det dags att åka tillbaka igen o Eddie verkade glad när vi kom fram, han kände igen sig både på platsen o sina vänner...såklart!!!

Ytterligare en dag där vi både lyssnat, gjort grupparbeten o tränat på egna o andras hundar. Idag fortsatte vi med metodik, pratade om hårda o mjuka metoder o gick igenom massor av olika övningar på följsamhet, inkallning o annat som vi sen testade. Idag tränade jag bl a med den söta bullmastiffen Sally som bara är 8 mån men inte precis någon liten barnrumpa för det, stor o ståtlig är hon tjejen o jätteduktig var hon. Sen fick jag träna lite med den största av dem alla, godingen Storm, en av de ståtligaste hundar jag sett, han är Alaskan Malamute, tror han kan skrämma bort någon som är lite hundrädd faktiskt ; ))

På slutet av dagen var det knappt någon som orkade anteckna mera, vi var helt totalt slut allihop i våra små huvuden, jag tror även hundarna var lika trötta som vi själva. Eddie sa inte ett ljud på hemvägen, han SOV!!!

Nu är det nog dags för hela familjen att sova, verkar som vi är lika trötta allihop oavsett vad vi fördrivit helgen med.

Här hemma har tjejerna haft massor med kompisar o aktiviteter o Nisse o Mats har haft fullt upp att supporta dem med mat o skjuts o allt möjligt vad små damer kan behöva. Nisse är i alla fall en pigg hund igen efter sin narkos men det tog minsann nästan ett helt dygn att bli pigg, helt otroooligt långsam är han att vakna ur narkos den vovven. Däremot har han nog haft det rätt skönt här hemma med husse o utan lillebrorsan som stökar till. Han har mest lullat runt lös på promenaderna o fått göra som han vill utan att Eddie stör allting, en riktigt bra helg för honom även om han såklart blev ritkigt glad när vi kom hem igen, i alla fall att träffa mig ; ))


Har också med några bilder på Eddies nya bästa vänner o på de härliga hundarna Sally o Storm.

Hälsningar A.

 
 
Ingen bild

lena,millie,ebba

3 september 2008 20:00

Låter jättespännande, men vad är det för kurs/utbildning du börjat på *nyfiken*
Tycker det låter som en hundinstruktörsutbildning. Stämmer det ?
Ses på söndag hoppas jag
Hälsningar från syrran Ebbas flock

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Familjen Zäta - 9 maj 2010 18:30

Ett år har gått av sorg o oerhörd saknad efter den kanske mest älskade hunden av alla hundar, Kvicksan's Ladykiller, vår Nisse . Återigen till Minna o Leo, vi är er evigt tacksamma för denna fantastiska underbara ljuvliga hund som ni anförtrodde...

Av Familjen Zäta - 2 september 2009 22:24

Idag kom minnesboken om Nisse äntligen från tryckningen, jag har väntat o väntat o väntat. Den blev jättefin, o det känns så mysigt att sitta o bläddra i 60 sidor Nisseminnen. Finns så mycket både härligt o jobbigt vi gjort tillsammans och så mycket ...

Av Familjen Zäta - 28 augusti 2009 15:24

Nu har förstoringarna på Nisse som vi beställt kommit och tavlan där han springer glad o lycklig över den snöiga ängen med vanten i munnen o öronen rakt ut är på plats i hallen. Därifrån hälsar han oss välkommen så fort vi kommer hem o öppnar dörren....

Av Familjen Zäta - 12 juni 2009 22:00

Idag kom äntligen Nisse tillbaka hem till oss, hämtade hans aska på Strömsholm. Nu står urnan på byrån i hallen med ljus tända runt om. Känns fint att ha honom där en tid innan vi bestämmer vart han ska få sin sista vila. Älskade älskade vovve!...

Av Familjen Zäta - 31 maj 2009 09:49

Nu har Eddie fått en egen hemsida där Du kan läsa mer om honom o vad han har för sig: http://zetterljungs.cybersite.se/ ...

Ovido - Quiz & Flashcards