Alla inlägg den 11 september 2008

Av Familjen Zäta - 11 september 2008 22:00

Idag var vi hos Stefan Rosén på Strömsholms rehab för koll av Nisse o hur han rör sig och också för att prata träning framöver så det blir bra för både ryggen och tassen. Nisses favoritmassörska var också med för att lyssna och höra så hon också kan hjälpa honom bättre i framtiden när hon ska massera.


Stefan klämde o kände o vi fick gå fram o tillbaka i olika fart och han tittade o tittade.

Överlag tyckte han Nisse kändes i jättefin form, han har mycket bra muskulatur i ryggen vilket tyder på att vår träning varit rätt bra anpassad, han tycker vi ska fortsätta med simträning, det är bra för både ryggen o tassen och hela kroppen faktiskt.

Sen ska vi såklart undvika de underlag han mår dåligt av om vi kan o istället gå där han trivs, dvs i skogen, på mjukt eller slätt underlag men inte på grovt grus osv.

Vi ska också undvika extremturer (vilket vi oftast ändå gör) så han inte blir överbelastad men blir han det så har jag också fått lite knep på hur jag kan kolla det genom att känna på hans muskler.

Nisse har lite korta muskler i bakbenen o vi kan jobba på med stretchning där också så att vi hjälper till att hålla gubben igång ; )

Ett annat tips vi fick vara att testa Voltaren eller Ipren kräm på hans fot om han verkar ha ont (vid ledbandsskadan o artrosutväxterna), det kan t o m hjälpa på mycket så man tidvis kan undvika Remadylen men det får vi se. Kan vara bra att ta till om man ser att han har ont i alla fall, väl värt ett försök. Det funkar ju bra på matten så varför inte på Nisseman, vi brukar ofta vara lite lika vi två.


Sen fick i alla fall Nisse ta på flytvästen o hoppa i bassängen o simma en stund o det tyckte han MYCKET om!!!!!!!

Ni anar inte va glad han såg ut när han fick springa bort till Stefan o sätta på sig flytvästen, inte alls dumt med träning som är så kul eller hur?!?!


Skönt att få bekräftat att vi jobbar på rätt sätt och få lite nya tips på ytterligare förbättringar vi kan göra och idéer på hur vi kan underlätta för vår älskling så att han får må så bra det bara går.

Stefan tyckte Nisse verkade vara i bättre form än många friska hundar!! Det är väl ett rätt bra betyg både för Nisse o oss...


Ha de bra o kram på Er alla vänner!!

A o Nisse

Ovido - Quiz & Flashcards