Alla inlägg den 8 mars 2009

Av Familjen Zäta - 8 mars 2009 23:06

och det är ju skönt fast inte går det precis fort inte.

Han har vilat hela veckan o endast gått korta promenader, i början bara runt på tomten eller lillsvängen från garaget o runt dungen till tvättstugan alt runt kvarteret. Senare i veckan fick han följa med på morgonkissrundan o sen blev det lite kortare o lugnare på lunchen o så endast småsvängar på kvällen då Eddie fick egna promenader och aktiviteter.

Det enda lilla bra med den här skadan är att Eddie såklart fått MASSOR med mer egentid än han annars har. Så för hans skulle är det här läget rätt OK skulle jag gissa.

Nisse däremot är lagom irriterad om BARA Eddie får gå ut vilket det då tyvärr blir ibland. Nisse får såklart följa med på allt annat, åka bil (skjuts, hämta, handla osv), han får också följa med o hämta ved, hämta post, gå ut med sopor o såna viktiga aktiviteter.

Nisses massörska är ju mammaledig vilket är lite jobbigt men eftersom hon ändå är här o fikar ibland så känner hon lite på honom. Efter simningen förra gången då vi med hjärnsläppet missat stretchningen var det ju inte alls bra. Idag när hon var förbi en sväng så var det MYCKET bättre än den gången o då ändå har han varit skadad hela veckan, så nu fattar man inte riktigt men skönt att höra var det ju ändå.


Vi har funderat en hel del på att gå till veterinären med honom o ev röntga benet men nu känns det som vi avvaktar lite till eftersom han trots allt är bättre i benet, svullnaden har gått en del o han är inte stel i musklerna runt omkring o reagerar inte heller på stresspunkterna runt om. Vi får se hur det blir i veckan o han får fortsätta ta det lugnt, kanske är så att gubben får bli lite pensionär helt enkelt : )  o så får vi hålla bra koll på honom hela tiden.


Eftersom den sko vi försökt köpa länge till hans alltid onda vänstra framtass aldrig kommer hem till Strömsholm så har jag idag hittat den på nätet o beställt. Nu börjar det bli AKUT eftersom snön smälter o det dumma väggruset kommer fram, det gör honom så illa i den onda framtassen så man vill inte gå någonstans. Förhoppningsvis kommer den nya skon med tjock sula att hjälpa lite i alla fall.


Eddie han lever o frodas i alla fall, han har blivit riktigt duktig på att apportera dummy, i alla fall så länge det bara ligger en där ute. M har börjat försöka med att lägga 2 en bit ifrån varandra men det går ju lite sådär, Eddie försöker med lite olika varanter, endera att hämta båda samtidigt, alt hämta den första o sen byta den mot den andra alt helt enkelt dra iväg med den första o gömma den någonstans långt bort så han sen kan hämta den andra o ta hem : ))

Ja jag säger då det, M har i alla fall ett fantastiskt tålamod o är mycket kreativ i problemlösningen så det ska nog ordna sig det här också, bara det att apporteringen INTE tycks vara det allra mest naturliga i världen för Eddie pojken.


Just nu så är det i alla fall så att Eddie blivit jätteduktig att gå i koppel oavsett om det är jaktkoppel, sele eller whatever. Han drar nästan inte alls o har slutat med sina vansinnesryck till de mest intressanta luktfläckarna, börjar bli riktig fason på den killen. Går ju också alltid mycket bättre att gå med honom när han går ensam utan Nisse. Idag gick han lös med mig hela promenaden, både på vägen, på ängen o genom skogen, JÄTTEDUKTIG var han, lyssnade, var intresserad o tyckte det mesta vi hittade på var toppenroligt.


Nu har vi övat religion en lång stund här också så nu blir det snart dags att sova, hoppas E klarar av både Buddhism- o Hinduismproven i morgon såväl som spanska redovisningen, herre jösses vad läxor o skoljobb hon har tjejen, man ser att det drar ihop sig till examen snart.


Ha de bra o sköt om Er alla vänner.

A.

Ovido - Quiz & Flashcards