Alla inlägg den 28 mars 2009

Av Familjen Zäta - 28 mars 2009 20:00

Idag har Eddie varit med på instruktörsutbildningen, han har verkligen skött sig mer än utmärkt. Tog med 3 kompostgaller o gjorde en liten hage till honom i ett hörn med hans filt, vattenskål o ett tuggben o där har han legat från kl 9 till vi skulle träna med hundarna vid halv 4 tiden. Såklart var vi ute på några kortare promenader för att rasta hundarna under dagen.


Precis utanför hans hage låg en varghundstik, en schäfertikvalp o en jättepigg flathane o så förståss var det fler hundar i klassrummet o Eddie skällde inte, gnällde inte utan låg eller satt o kollade in de andra. Funkade även om jag själv gick ut ur klassrummet för att hämta fika osv.


På em när vi skulle träna med hundarna, så hade "fröken" en liten låtsaskurs med oss o våra hundar där vi gick igenom "Metodik 3" övningarna vi lärt oss under dagen. Eddie var riktigt duktig både på "bakomryggen-kommando" på sitt o ligg (betyder att vi har skaplig stimuluskontroll på de orden), han klarade många push-up på sitt/ligg o han var outstanding på "godisryggsäcken" där var han t o m så duktig så det var ingen idé att köra den, ingen utmaning alls, gulle han va??

Det han inte gjort alls förut och som vi började med idag var kryp o backa, också det gick bra även om vi endast hann med de allra första grunderna, körde mest frishaping på dem fast utan klicker.

Hela gruppen fick sedan testa "hissen" o cirkelträning tillsammans, det var riktigt roligt o även här gick det toppen för Eddieboy.

Mellan övningarna var han lite uppe i varv för det är så många gulliga tjejhundar där som han skulle vilja roa sig lite mer med men trots allt så gick det överlag väldigt väldigt bra o det var så kul!!!


För övrigt i helgen har vi mest kört kommunikation o människopsykologi, vi behöver ju också förstå oss på hundägarna vi ska träna : )  Det här är ju sånt jag tycker är jätteroligt så självklart var det här en helg helt i min smak.

Nu är det en dag kvar i morron o då ska vi filma igen tror jag, när vi tränar hundarna o sen titta på det tillsammans för att se vad vi själva gör för fel, spännande : )


Nu blir det lite vila ikväll så vi orkar köra hårt i morron igen.


Nisses har haft det lugnt o skönt här hemma med husse o han är mycket piggare än tidigare, faktiskt så det börjar bli riktigt svårt att hålla honom lugn o stillsam. Köpte ett nytt hasskydd igår som han har testat idag istället för bandage o det verkar funka jättebra så det var ju kanon.


Ha de bra o sköt om Er.

Kram alla vänner.

Ovido - Quiz & Flashcards