Direktlänk till inlägg 5 september 2008

Skadat ledband o benpålagringar

Av Familjen Zäta - 5 september 2008 22:30

Idag var jag med Nisseman till veterinären igen, det var 3 saker den här gången varav ett par smågrejor o en ja vad ska man säga, aningens större o mer allvarlig!!

1. Vi skulle kolla såret sedan han opererade bort tanden - det såg jättefint ut och har läkt precis som det ska, inga problem!

2. Sen har han fått två knölar i ansiktet, en på varje kind, stora som ärtor ungefär, det var hör o upp nu - SPOTTSTENAR...tänk va mkt saker det är som kan krångla ; )  Hur som helst var det inget allvarligt, det är stenar som fastnat i spottkörtelgångarna o dessa gångar är tydligen rätt breda så oftast hittar det som ska ut förbi. Om det skulle bli helt stopp så märker man det för då bildas det vätskeansamlingar under hakan o blir en stor stor bulle. Det har han INTE än i alla fall : )

3. o det var såklart det värsta, han har ont i höger framtass. Det har visat sig ordentligt de senaste 2 veckorna, han går o springer som vanligt i skog o på väg men han reagerar när man tar i tassen o också tydligt på massagen. Det blev undersökning o vet klämde o kände o drog. När hon tryckte på ett visst ställe i tassen så SKREK!!!! Nisse o fy o usch säger jag, det är inte ofta han säger nånting o när han väl skriker då kan jag säga att det är värre än att se en thriller, man ryser i hela kroppen o tårarna kommer på en själv. Det är inte lätt att vara hundägare heller minsann.

Sen blev det förståss röntgen o det visade att han har en ledbandsskada på en av tårna vid andra leden. Kan han ha haft rätt länge vad det verkar, troligen dragit till någon gång o skadat ledbandet. Nu har ju kroppen försökt fixa till den här instabiliteten som blivit genom att bygga på benen i foten, ja faktiskt lite överallt så mer eller mindre artros i hela foten. Några benutväxter var riktigt vassa o troligen någon sådan som gör riktigt ont i något visst läge. Vi fick sedan vänta år o dar på ett ultraljud för att försöka se så det inte finns något skräp som sitter kvar uppe vid skadan o så det inte finns någon vätskeansamling där. När vi väl efter flera timmar fick komma in på ultraljudet så kunde de inte se någonting, dvs det var bara svart på skärmen. Det berodde på att det är så mkt ben i foten o så lite mjuka delar så det blir bara "ben-eko" över skärmen. Gick alltså inte att se ngt men röntgenläkaren var o tittade på Nisses plåtar själv o var rätt säker på att som det såg ut o vad vi kan berätta om historiken så är det ingen främmande kropp därinne utan har det varit ngt så är det säkert en växtdel han fått in (ja han hade alltså ett sår som han fick 16/1 2007, kunde jag hitta på bloggen) och de brukar komma ut ifall de inte bara tas upp av kroppen.

Så efter 4 timmar på Strömsholm kunde vi åka hem med ny ordination.

- Simträning, har bokat tid hos Stefan på rehab tors nästa vecka så vi får hjälp med träningsprogram

- Remadyl resten av livet

- Extra glykosamin (äter han redan både i kosttillskottet "Aktiv hund" och som tillsats i sitt seniorfoder)


Allt som allt, känns som en rätt OK behandling, faktiskt skönt att det inte var något man skulle operera o dra igång igen. Simträning är rätt kul tycker både Nisse o vi så det kan man ta. Remadylen är säkert lite bra för honom o hans andra gamla krämpor också så det kan vi leva med o glykosaminet äter han redan. En HUNGRIG Nisse fick äntligen lite frukost om än aningens sent...halv 4 på em. Men han åt gärna kvällsmat sen igen, no problem.


Ikväll har vi sedan varit o hämtat nya bilen, den fanns på riktigt o den är jättefin faktiskt!!! Sen var vi vägen förbi Marita o kollade läget, hon mådde rätt OK och har t o m börjat gympa lite i väntan på operation av levern. Säkert jättebra att få upp lite muskler, kondition o gärna ytterligare några kilo först, hon har faktiskt gått upp lite så nu kan hon nästan ha 34 på kläder!!!! Hon är en riktig kämpe!!!!!


Nu är det äntligen helg o vi ska bara lata oss i morron så vi orkar med Eddies syskonträff på söndag.Vi ses snart alla syskonkompisar!!!!


Kram o trevlig helg på Er alla vänner!!!

A.

 
 
Greta

Greta

4 juni 2009 13:22

Hej läser lite om din hunds ledskada, jag tror nämligen att min hund har det i knäet.

http://morgonstund.bloggsida.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Familjen Zäta - 9 maj 2010 18:30

Ett år har gått av sorg o oerhörd saknad efter den kanske mest älskade hunden av alla hundar, Kvicksan's Ladykiller, vår Nisse . Återigen till Minna o Leo, vi är er evigt tacksamma för denna fantastiska underbara ljuvliga hund som ni anförtrodde...

Av Familjen Zäta - 2 september 2009 22:24

Idag kom minnesboken om Nisse äntligen från tryckningen, jag har väntat o väntat o väntat. Den blev jättefin, o det känns så mysigt att sitta o bläddra i 60 sidor Nisseminnen. Finns så mycket både härligt o jobbigt vi gjort tillsammans och så mycket ...

Av Familjen Zäta - 28 augusti 2009 15:24

Nu har förstoringarna på Nisse som vi beställt kommit och tavlan där han springer glad o lycklig över den snöiga ängen med vanten i munnen o öronen rakt ut är på plats i hallen. Därifrån hälsar han oss välkommen så fort vi kommer hem o öppnar dörren....

Av Familjen Zäta - 12 juni 2009 22:00

Idag kom äntligen Nisse tillbaka hem till oss, hämtade hans aska på Strömsholm. Nu står urnan på byrån i hallen med ljus tända runt om. Känns fint att ha honom där en tid innan vi bestämmer vart han ska få sin sista vila. Älskade älskade vovve!...

Av Familjen Zäta - 31 maj 2009 09:49

Nu har Eddie fått en egen hemsida där Du kan läsa mer om honom o vad han har för sig: http://zetterljungs.cybersite.se/ ...

Ovido - Quiz & Flashcards