Alla inlägg under november 2007

Av Familjen Zäta - 12 november 2007 19:05

Oj vilken lyckad lunchpromenad vi hade idag, gick med både Nisse o Eddie, lösa genom skogen på stigen ner till ängen, de sprang lagom snabbt o höll sig bra framför mig o jag passade på att träna lite stoppsignal på visselpipa.


Tänkte det kunde vara ett bra sätt att få stopp på båda samtidigt om det behövs när man har dem lösa, inte helt lätt annars om de är lite utspridda o det dyker upp något, typ hund, rådjur etc.

Gick finemang, Nisse stannade såklart när jag visslade en lång signal o sen gjorde jag sitt-tecken för honom vilket borde fungera bra o det gjorde det men det som var extra kul var att även Eddie tvärstannade på visslingen. Några gånger kom han till mig istället för att bara stanna men det tyckte jag var helt OK som start, men några gånger stannade han också till, kollade lite på mig o lite på Nisse o satte sig han också på sitt-tecknet. Otrooooligt, o vi testade rätt många gånger både på stigen o nere på ängen.


Sen fick Eddie sitta uppbunden en stund o vila medan Nisse o jag körde ett kortpass med lite rallylydnadsövningar där ute på ängen o för det första gick ju Nisse bättre än någonsin, både fot o andra saker men ännu bättre var ändå att Eddie var så duktig o han sitter så fint o tittar på när Nisse över. Han ser jätte sugen ut att vara med men sitter fint o håller sig tyst o lugnt, fantastiskt bra av en 15 veckors valp tycker jag.


Sen blev det lite lek o skoj på ängen innan vi gick hem, på hemvägen var de lite före mig o då passade jag på att gömma mig i skogen men det upptäckte ju Nisse väldigt snart o kom som ett skott o letade med lillplutten i hälarna. Sen körde vi lite mer stanna träning på stigen hemåt o det gick nästan för bra för att vara sant. Vilken härlig promenad o vilka duktiga killar jag har!!


En sak som inte var lika kul var att Eddie tyckte det var dags att gå upp o kissa kl 3 i natt!!! Men det är väl ändå ingen kul tid att gå ut eller??

Jag hade glömt stänga för trappan upp så han kom upp o väckte oss då, det var ju ändå det bra i det hela, dvs att han kom o väckte oss istället för att kissa på golvet eller någon annanstans. Inget ont som inte har ngt gott med sig. Sen somnade vi om fast det kliade nog lite i Eddies tänder för han höll på ett tag o bet i lite av varje där nere. Trots allt somnade nog även han om till slut fast kl 5.30 tyckte vovvarna ändå att det var morgon så det var bara att se glad ut : )) o stiga upp för lite hundrastning, hundfrukost o hundpromenad, en härlig start på en ny vecka.


Idag har jag också sett att han har bl a en framtand i underkäken som är så lös så lös, den står rakt ut framåt ibland fast det går inte att lirka loss den. Dessutom är det massor med nya tänder på G att bryta igenom tandköttet så det är nog inte så konstigt att han tuggar på allt han kommer åt, skurmoppar, vantar, raggsockar, PET flaskor, gosedjur, papper från pappersåtervinningen, tuggben, golvlister, väggar, skruvar på väggen etc etc etc. Man får springa o kolla med jämna mellanrum vad han mer hittat på att man kan tugga på, jag föredrar tuggben fast han verkar kunna föredra vad han kommer åt. Lite gulligt med valp ändå : )

  

PS! Undrar också hur det går för Ylva o Olle, är Ylva på bättringsvägen eller? vi har inte hört ifrån Er på länge nu o undrar o undrar. Tänker på Er o hoppas det går åt rätt håll!!


Ha de bra,

Kram A.

Av Familjen Zäta - 11 november 2007 20:49

Väckning kl 5.34 idag!!!

Eddie satt nedanför kompostnätet vid trappan (ja vovvarna har faktiskt sovit själva på undervåningen några dagar nu fast vi har stängt för så inte lillplutten kan springa upp o rasta sig vid behov) o gnällde lite försynt så jag kastade på mig kläder o rusade ner för att ta ut dem, ytterligare en torr natt, va duktig han är!! Sen blev det frukostbestyr för Eddie o Nisse o efter det gick vi en rastningsrunda runt kvarteret, vi mötte inte många strax före kl 6 en söndagmorgon, det kan jag lova!! Men väl hemma igen tyckte jag vi kunde somna om så där mysigt som vi gjorde igår...fast det tyckte inte Eddie, efter 2 min tyckte han att han borde kanske smaka på golvlisterna i hallen o lite på trappräcket o lite andra inbjudande ställen. När M sprungit ner ett par gången o hejdat honom gav han upp o bestämde sig för att det var morgon medan jag somnade om såååå skönt en bra stund till. Hundarna var supernöjda för de fick ju gå ut en ny promenad o så fick de morgonsällskap.


På fm var det sen dags för Strömsholm igen. Äntligen är vi igång med Nisses simträning efter någon ordning igen, har ju varit lite si o så ett tag. Idag gick det kanonbra både för Nisse o för oss, vi hade riktigt bra flyt .. haha.. o M lyckades hålla bra motstånd hela tiden så Nisse blev rejält trött i varje omgång men återhämtade sig otroligt snabbt under vilan o ville sen i bassängen igen. Vi hade bara tänkt köra 6 min * 2 men Nisse ville verkligen i igen så vi körde en tredje omgång på ca 3-4 min.


Sen fick lillplutten titta lite på vattnet o prova blöta ner sig en aning fast inte direkt simma, det kanske blir en annan gång. Han var i alla fall himlans nyfiken på hela alltihop, första gången i simhallen det är ju inte självklart vad det är för ngt man gör där.


Tog en bra stund att få båda vovvarna helt torra (trots superfönen på Strömsholm o många handdukar både där o hemma) så de kunde gå på promenad sen. Var ju trots allt minusgrader o blöt hund blir typ IS-HUND i så fall, inte bra!!

På em var i alla fall Nisseman o jag uppe i skogen o la en stor sökruta med 3 dummies, han höll på ca 7 min o med en väldig intensitet, tog de två första supersnabbt men sen låg det en till rätt långt bort o rakt fram, den tog tid o jag fick flytta mig en bit ut o skicka honom igen för att han skulle känna att han skulle längre fram. Till slut hittade han den sista o blev förståss överlycklig!!


Sen lajade vi lite med dummisarna ute på ängen o gick en runda, ytterligare en ljuvlig vinterdag med någon minusgrad o strålande solsken o ett tunnt fint snötäcke, kan livet vara bättre???


M har nu satt på vinterdäcken på bägge bilarna, verkar ju vara dags trots allt, får se när vi får tummen ur att byta den gula, måste nog ske väldigt snart....vi ska ju bara orka komma iväg till bilfirman också : )


Ikväll när Nisse o Eddie skulle ut på tomten o hälsa på M o tjejerna när de kom från dansen tog Nisse med sin älsklingsgosehjärtkudde för att ha i munnen när han hälsade o Eddie den rackaren försökte sno den...det skulle han INTE ha gjort. Nisse varnade honom åtskilliga gånger, fast han är ju inte så rädd av sig så han bara fortsatte o fortsatte kampa om kudden, men då fick Nisse NOG o sa till på SKARPEN!! oj va E blev rädd, o lillplutten pep som en liten griskulting ... men kanske kanske förstod han att Nisse vill ha sin kudde ifred...men vem vet?? Skönt att Nisse säger till i alla fall, han är nästan för snäll de flesta gånger så jag tycker det är bra om han kan vara lite bestämd så den lilla krabaten lär sig vart skåpet ska stå.

Ikväll har vi firat Fars Dag, ätit gott o M fick fina presenter av tjejerna, de är så stora nu o fixar sånt helt själva. Snart dags för en ny hektisk vecka, får se vad den har att erbjuda oss.


Grattis farsgubben, såg Du att Du fick SMS idag,

eller har Du fortfarande inte lärt Dig hur det funkar???

Kram A.

Av Familjen Zäta - 10 november 2007 19:56

...vi här borta tror nog ev inte vi vågar prova Ditt förslag...känns lite för risky i det här huset..haha. Det värsta vi vågar prova är nog att se om man kan vänta några sekunder med att komma ifall de ropar på oss, men inte ens det brukar lyckas ngt vidare...


Faktiskt verkar det nästan som det är roligast att göra som de ber om för då får man GODIS o det gillar i alla fall alla vi guldiga retrievers o dessutom kan de hitta på en massa kul saker då...för deras humör blir sååå mkt bättre ifall man är en duktig o lydig hund.


Ha de bra Aron o Du...om Du testar att lyda Din matte ett tag ska Du se va kul o skojig hon kommer bli sen...det tro i alla fall vi.


Kram på Er därborta, nu ska vi kolla in Svensson Svensson på TV o vi gillar att kolla på TV.

Nisse o Eddie

Av Familjen Zäta - 10 november 2007 16:20

Så här gullig är lillplutten i vintersolen.

Av Familjen Zäta - 10 november 2007 16:06

Senare på dagen blev det lite lugnare, Nancy kom för att klappa mig tror jag..eller så var det för att titta på lillfjutten...fast det borde ha varit för min skull förståss.

Efter lite fika så skulle vi testa As fot (som faktiskt var lite bättre nu när hon kommit upp o mjuknat till) o se om hon o jag kunde ta en promenad med Nancy o lilla söta Nova hemåt mot dem till. Vi hämtade Nova hos hennes farmor o travade iväg. Nova o jag gillar varann fast sådär lagom mycket så vi kan hälsa o leka en stund men sen klarar vi oss rätt bra var o en för sig, rätt skönt tycker A o Nancy förståss för det blir inte så vilt med oss två.

Vi fick springa lösa från masten o hem till deras hagar o Nova som ibland busar lite med sin matte när hon är lös blev ju jättelydig o duktig när jag var med. Hon blev inte så sugen att springa iväg åt något annat håll utan höll sig vid oss så jag tyckte nog det blev väl lungt för de där långsamma hundförarna så jag tänkte testa A lite. Provade att sluta lyssna på henne när hon ropade på mig borta vid "harjaktsängen"...fast det skulle jag kanske inte gjort för då blev hon lite irriterad på mig o det gillar ju egentligen inte jag så då bestämde jag mig för att hellre lyssna...så fick väl hon vinna igen då, gud va tävling det alltid ska vara!!


På hemvägen lekte o busade A o jag lite i snön men hon fick lite mer ont i foten av allt bus så vi gick hem o vilade lite.

Av Familjen Zäta - 10 november 2007 15:56

Bortsett från att A inte kunde gå när hon vaknade i morse o J blödde näsblod så var det en lugn morgon. Efter lite frukost för oss o rastning så somnade hela familjen om o tog sovmorgon, faktiskt så vi alla tyckte det var lite skönt som omväxling.

Efter deras sena frukost var det dags för husse, J, lillfjutten o jag att ta en härlig promenad i lördagsvintersolen. Fast när vi kom hem en knapp timme senare så önskade husse att vi hade struntat i alltihop o bara stannat hemma..hahahaha. (Det kan ju inte alltid gå som man tänkt sig med promenader när man har två rara hundar att koordinera.)


Tror bekymret var att A hade bett honom ta lite fina bilder i solen....o det är inte så lätt att ha två lösa hundar, dubbla koppel, vintervantar, godisbitar o en kamera att hantera...stackars husse!! Det blev helt kaos nere på ängen o J o han var alldeles matta, J hade två trasiga vantar o vi hade några fina bilder men en jättematt husse när vi kom hem igen. Eddie ville såklart inte vara med på bild o jag försökte väl sitta som de ville en studn i alla fall men det blir ju faktiskt kallt i baken till slut, J gjorde nog vad hon kunde men totalt sett var det liiite rörigt. Vi hade i alla fall kul Eddie o jag stundtals o busade runt i snön o husse fick i alla fall till en fin uppställd bild på oss även om lillfjutten råkade vifta lite väl på öronen, se här:

Av Familjen Zäta - 9 november 2007 23:00

Fredag var ingen bra dag FAST det inte precis var den 13:e. A blev skadad på Nisses massage!!! Råkade trampa utanför garageinfarten hos massören när jag skulle kliva in i bilen efter massagen. Det var jättemörkt o jag hade förträngt att bilen stod så nära kanten så jag råkade trampa utanför slipersen o ramla handlöst någon halvmeter ner. Gjorde himla ont i ena fingertoppen o lite i foten, men bestämde mig för att åka hem. Hade absolut ingen känsel alls i fingertoppen men sakta o säkert kom känseln sen tillbaka när jag väl kom hem. Dock började det då göra mer o mer ont i foten istället..hmmm...guuud va klantig jag är!! Linkade runt hela kvällen o tyckte liiite synd om mig själv.


Tillbaka till massagen så verkade ju Nisse i alla fall jättebra, inga direkt superstela ställen, såklart lite sämre på vänster bakben som vanligt men inget direkt bekymmer även om han nu inte varit där på hela 2 veckor. Skönt att någon mår bra i alla fall.


Eddie puppisen han var lite kul på kvällen för han låg med nosen mot Ms jätteleriga kängor vilket resulterade i en nos full av fasttorkad lera lite senare, han såg för gullig ut den lilla rackaren. Kolla in nosen på ena bilden o på den andra bilden försöker han få fram PET flaskan under soffan, o det är en lite klurig lek för en sån liten kille:


Hare hälsar

A den klanten.

Av Familjen Zäta - 6 november 2007 22:21

Nu har det varit vanlig vardag i flera dagar för den här familjen även om det fortfarande känns lite nytt. Ännu ingen bra rutin på mornarna, hundarna är nästan galna för att de måste vänta på frukosten en HEL kvart, de håller nästan på att riva köket på den tiden även om halva tiden går åt till att gå ut o kissa. Eddie har ändå varit jätteduktig på dagarna o sovit när jag jobbat o gått ut o kissat när det passat mina möten. På lunchen brukar vi gå en runda både Nisse, Eddie o jag o idag blev det t o m lite spännande för vi var tvungna att passera en halvgalen jack russel som absolut inte ville gå framför oss. Det funkade över förväntan, lilleplutten fick gå innanför Nisse o jag beordrade Nisse att bara gå på framåt utan att bry sig om hunden. Eddie gjorde något försök att intressera sig lite men faktiskt inte så mkt eftersom Nisse travade på, så följde han efter (på insidan). Bra jobbat killar!!


I morgon blir det lite spännande för då ska Eddie med M till jobbet för första gången, undrar hur det går. Själv drar jag till Helsinki i ottan utifall vädret inte sätter stopp för det.


Ha de bra, vi hörs senare i veckan.

A.

Ovido - Quiz & Flashcards