Alla inlägg under november 2007

Av Familjen Zäta - 5 november 2007 22:16

oj va trött han var på kvällen.

Han fick komma o hälsa på när jag hade jaktträning o jag hade sån lyx så det blev nästan privatträning för mig igår. Det hade strulat lite med tiderna så när vi kom kl 12 var de andra klara o det var bara jag o matte som skulle träna med Leo. Åska fick också vara kvar o träna lite med mig men hon var redan lite trött efter 2 h träning.

Jag gjorde så gott jag kunde o matte tränade lite på att jag ska titta på henne när jag lämnar ifrån mig dummien, jag brukar ju vända bort huvudet för att vara lite extra trevlig men det var tydligen inte riktigt rätt. Sen tappade vi bort en dummie, eller inte, för när jag o Åska hade letat jättelänge så letade matte o Leo också en lång stund men när ingen hittade den försvunna dummien så kom de på att de kanske bara hade slängt ut 4 och inte 5 st...hahahaha

Men lagom till skott-träningen kom lillebrorsan o husse dit så då fick han lyssna lite på skottet på avstånd o såklart brydde han sig inte så mkt för han är ju helcool min lillebrorsa. Han fick hälsa lite på Åska också och han verkar gilla svarta flat coated retriever tikar (precis som jag). Sen fikade vi o jag tog som avslutning en sökruta o var sååå duktig, hittade 4 av 5 dummisar.


Efter träningen åkte vi till stationen för att hämta E & J som kom med tåget så då fick Eddie för andra gången träna på tågljud o massor med folk o förståss var det många som blev sugna på valp eftersom alla tycker han är så gullig, jag tycker det vore bättre de ville klappa mig förståss men det ville E & J när de kom så då blev vi glada både Eddie o jag.


När vi kom hem hade E massor med läxor att göra så hela familjen fick försöka hjälpa till att förhöra o bidra med goda råd, fast förståss Eddie o jag vi vilade mest o Eddie var dundertrött efter alla nya intryck.


Förresten så har matte nu klippt klorna både fram o bak på honom, tog en halva i taget för att träna o dessutom har hon trimmat hans tassar så nu ser han riktigt stilig ut den lille mannen. Jag passade på att se lite duktig ut o gick t o m med på att klippa lite jag också så att jag fick lite gottens jag med.


Idag var det första jobb-dagen för Eddie o det gick rätt bra, matte var på massage i morse o då fick vi vara själva hemma o hon hade glömt ngt så när hon kom tillbaka efter 10 sek så hade lillbrorsan redan somnat, snabbt va??

Men vi var själva hemma en hel timme o det gick ju bra för vi sov så skönt. Sen har matte jobbat o jobbat o jobbat o vi har sovit o lekt o varit ute o kissat både mellan o lite under hennes tel möten, tur man kan ha möte på "mute" säger hon, jag vet inte vad det betyder men bra verkar det ; )


På lunchen gick vi på kortpromenad för mig men långpromenad för Eddie, ja det är liksom så det blir för oss när vi ska sällskapa både han o jag men det funkar. Blir typ runt kvarteret fast bättre än inget o vi går ju inte så snabbt så det tar en stund hur som helst, jag blev i alla fall så sprallig så jag fick lust att springa runt runt i galengalopp på gräsmattan o busa lite med lillfjutten, fast då blev han nästan lite chockad o undrade vad jag höll på med, hihihi.


Ikväll fick lillbrorsan följa med husse o hämta tjejerna på dansen o jag o matte gick på långpromenad, över en timme faktiskt så jag var nästan lite lite trött när vi kom tillbaka o hon fick lov att duscha, skönt var det i alla fall. Nu ska vi snart sova, lillknatten ligger o vilar sedan hämtningen men ifall han vaknar till liv har matte sagt att han behöver vägas idag, han har ju varit här en hel vecka ikväll o vi har inte hunnit väga honom ännu, så det kan vara dags.


Ha de bra o sköt om Er alla buskompisar.

Nisse the Lion King!

Av Familjen Zäta - 3 november 2007 22:57

Idag har vi haft besök av Henke o Mimmi o Anita, As Dublinkompisar. Det var kul att ses, förståss träffar vi ju H&M då o då fast Anita är inte här så ofta. Nisse tyckte förståss det var jättekul för det var många som kunde klappa o Henke är särskilt bra på det (tycker Nisse i alla fall). Nisse o Eddie hälsar o tackar för gosedjuren de fick!!

Anita provade att prata tyska med både Nisse o Eddie o de verkade förstå precis vad hon sa, otoooligt eller så är det mer tonfall än ord de lyssnar på eller vad ska man tro??


I morse i 3 plusgrader o ösregn tog vi förresten bilen till masten..haha inte lång biltur men det var mest för att det inte skulle bli så långt för lilleman att gå o så gick vi ner till ängen o hade hundarna lösa en liten stund. Eddie tyckte det var spännande o roligt förståss, han skuttade som en groda i det höga gräset. Sen skulle Nisse o jag vidare på promenad medan M o Eddie skulle vända tillbaka mot bilen, lagom roligt tyckte Eddie men efter lite lockande så gick det bra. Väl tillbaka vid bilen försökte han hoppa in själv i buren medan M la in koppel mm i bilen den lilla token, men såklart var det lite väl högt så han nöjde sig sen med att bli inflyft. Men han verkar i alla fall inte ha ngt emot att åka bil ; )


Sen hade vi gäster under dagen o faktiskt att ett par gånger idag så har Nisse lekt med Eddie, inte så långa stunder men ett riktigt framsteg i deras relation som annars varit lite kylig hittills, det släpper nog sakta men säkert vad det verkar.

Ikväll gick vi sen runt kvarteret med båda hundarna innan Nisse o jag gick vidare på en längre tur o sen blev det TV soffan o det är riktigt kul att se Eddie kolla på TV, han är verkligen jätteintresserad, ikväll försökte han slicka lite på Svensson Svensson också .. hmm.. men då tyckte vi det var lite väl intresserat.


I morgon blir det jaktträning för Nisse, vi får se om Eddie får göra ett studiebesök sista stunden på träningen, beror nog lite på vädret. Sen kommer tjejerna hem i morron, det blir kul både för oss o vovvarna.


Vi saknar Er tjejer!!

Kram från Mamsen

(o Papsen o förståss också Nisse o Eddie hälsar)

Av Familjen Zäta - 3 november 2007 11:25

men vi missade det såklart, typiskt reporten att inte höra av sig o berätta när det skulle sändas : (


Men man kan i alla fall se det på webben idag om man går in på Tvärsnytts hemsida o kollar gårdagens sändning.


Vår egen TV stjärna Nisse the Lion King!!


// A & M

Av Familjen Zäta - 2 november 2007 22:16

Så här söt kan man vara både med och utan reflex.

Av Familjen Zäta - 2 november 2007 20:01

I em provade vi på att ta en liten shoppingrunda med bilen. Jag behövde fylla på kolsyratuberna till Sodastreamern o fixa en ny reflexväst till lillponken för den mini mini vi hade köpt var faktiskt FÖR liten o så behövde vi även handla lite mat. Bestämde mig för att testa i lite etapper, vi provade härom kvällen att ta båda hundarna i bilen o bara åka runt kvarteret o då gick det bra så nu testade jag att åka till Folkesta först. Gick prima o ingen sa ngt när jag lämnade dem, var där o kollade läget efter första ärendet (ca 5 min) o sen tillbaka efter det andra (ca 10 min till). Gick perfekt, verkade lugnt o sansat i buren där bak. Sen åkte vi hem till vår lilla ICA o där handlade jag mat medan båda hundarna fortfarande väntade i bilen, det tog lite tid eftersom det var mycket folk på fre em o jag skulle ha en hel del. När jag kom ut så voffade Eddie till en gång men annars verkade båda två helt coola så det hade funkat jättebra. Duktiga killar!!

Hemma hann vi bara lägga in det djupfrysta innan det var dags att blanda till hundmat o gå en liten runda. Tog ytterligare en sväng till masten men den här gången med båda i koppel. Det var länge sen man hade två hundar i koppel men det funkade faktiskt rätt bra, speciellt som Eddies koppel är ett par tre decimeter kortare än Nisses så han kommer precis ett halvt steg bakom honom vilket triggare honom att gå på med Nisse.

På väg hem visste ju Nisse vad som väntade så han var RÄTT sugen på att springa hem, så jag bestämde mig för att släppa båda ute från vägen o Ni skulle sett vilken fart det blev på den lilla som försökte hänga med Nisse i hans superfart hem till maten, hahahaha, jag fick ett gott skratt faktiskt, de var så gulliga o lilleman fattade nog inte varför han sprang med han ville ju hänga med eftersom det såg kul ut.

När de hade ätit kunde jag få in maten som fortfarande stod i kassarna på köksgolvet, blir prioritering som när man har småbarn märker jag.


Ikväll testade vi reflexvästen en sväng o visst kliar den lite när man inte är van men det ska nog gå, får se om jag hinner få in en bild på det här senare ikväll, söt var han i alla fall med den på.

Annars har både M o jag bara suttit o njutit ikväll av hur mysigt det är med valp i huset, bättre än man kom ihåg faktiskt!! Inte konstigt man har glömt, det är drygt 17 år sen vi hade en valp senast, gud vad tiden går fort.

Dessutom har vi lagt mkt tid på klappar o kel med Nisse förståss, mkt prio på det just nu, inte har han fått mindre tid i alla fall det är ett som är säkert.


Hoppas våra goa tjejer har det bra på lovet men det har de säkert o snart är det söndag o de kommer hem igen till hundstugan.

Kram till bästa tjejerna E o J, ha de bra.

Hälsar Mamsen.

Av Familjen Zäta - 2 november 2007 14:05

Idag är det sista semesterdagen för A, tur det inte är länge kvar till jul så man får vara ledig igen. Det luktar gott i köket när hon är ledig, luktar nybakade bullar FAST det är klart just nu får man inte alls smaka lika mkt i köket som i vanliga fall, ulltotten ska inte få dåliga vanor...undrar varför det var OK att jag kunde få dåliga vanor när jag var ensam...hmmm..

Nu får jag nöja mig med valpens matkulor som godis...jaja eftersom jag äter allt så kvittar det såklart fast en bulle hade varit ännu godare.


Idag på lunchen gick vi på promenad ja eller vad man nu ska kalla det, men vi gick lika långt som jag fick gå när jag var nyopererad i ryggen, dvs till masten o det tar ca 5 min att gå fram o tillbaka...om man nu kan kalla det promenad men Eddie gick i alla fall fint i koppel på vägen så A var ju glad för det.

Fast jag var tvungen att gå utteputtesakta för annars ville lillkillen dra i kopplet o följa med mig som var lös såklart, men man får ju ställa upp. När vi kom hem fick lillen vara ensam inomhus medan jag o A gick ut o tränade lite på tomten. Han skulle visst träna sig på att vara ensam o det gick ju rätt bra antar jag för han hade somnat när vi kom tillbaka in. Han är inte så särskilt lättstressad den grabben o det är ju skönt.


Vi tänkte nästan sätta upp julbelysningarna utomhus idag - mest för att känna att det inte var så länge kvar till jul FAST A tyckte det kanske var i tidigaste laget så det fick vänta. Får se vad vi ska hitta på nu på em när vi vilat klart lilleputten o jag. I morgon kommer det lite gäster hit, A:s Dublinkompisar, antar att de BARA kommer för att klappa mig!!


Sen på söndag blir det jaktträning för mig med mina kennelkompisar, det längtar jag efter. Nej nu ska jag snart försöka få liv i ulltotten så vi kan hitta på ngt o inte bara sova bort hela dagen.


Tack o hej leverpastej

Nisse


Av Familjen Zäta - 1 november 2007 15:12

Idag när vi var själva hemma kunde inte jag få gå på någon vanlig lunchpromenad utan då fick A o jag leka med ulltotten ute på gräsmattan en stund. Sen fick han sitta inlåst .. haha.. innanför kompostnätet på verandan o titta på när jag tränade lite apportering i skogen utanför. Han var faktiskt jätteduktig då måste jag erkänna för han satt bara o tittade på så snällt utan att klaga alls, kanske han lärde sig något vem vet??

Annars har både han o jag sovit jättemycket idag, det blev så lugnt o stilla i huset så vi passade på. A tyckte det var bra att Eddie fick vänja sig lite också med att få lite dagsrytm som passar när hon också ska jobba sen. Aktivitet på morgonen, lunchen o senare på em o sen vila däremellan.

Här är några soliga höstbilder från vår lek på gräsmattan.


Ska också berätta att J nu kommit fram till mormor o morfar o allting gick jättebra, speciellt TACK till moster som smet från jobbet o hjälpte J på stationen i Hallsberg (då kunde hon också hämta Es glömda engelskaläxa - tur för henne).

Hare hälsar storebrorsan "The Lion king"

Av Familjen Zäta - 1 november 2007 09:28

.. risk för kiss i min hundbädd o lite andra högar på golvet ... hmmm...

fast för det mesta är han duktig ulltotten o gör ifrån sig när A går ut med honom. Jag orkar faktiskt inte följa med varje gång, känns som de springer ut o in hela tiden..fast det kanske bara är som det känns. Ibland får jag lust att följa med o då får jag ju det förståss o då får jag alltid gå ut först...skönt att vara lejonkung!!


Igår fick Eddie följa med A till stationen o skjutsa E till tåget, han tyckte det var så spännande att han var tvungen att sova nästa hela kvällen sen, han orkade nästan inte ens gå upp o hälsa när Tildas mamma kom o skulle titta på honom så hon fick klia mig istället (o mig gjorde det inget).

Medan A, E o Eddie åkte till stationen fick jag vara hemma, lite orättvist MEN rätt kul ändå för J o Tilda byggde en rolig bana till mig på gräsmattan som jag fick träna på, en matta att ligga på, några pinnar att kliva o hoppa över o lite annat skoj.


Vet ni något mer, igår när A tog fram klotången så tänkte jag väl som vanligt suck o stön MEN nu var det inte mig hon skulle misshandla utan lillkillen, hihihi...så jag bara tittade på när han fick klorna på framtassarna lite ansade, tror mest det var för att öva sig fast lite långa var de förståss eftersom han inte direkt sliter så hårt på dem ute på gräsmattan. Men när han hade varit duktig o fick godis blev jag lite avis så då fick jag också klippa ett par klor o sen fick jag också godis. Rättvisan återställd. Kanske blir så jag tycker det är roligare att klippa klorna i framtiden eller??


Nu ska vi vara hemma med A själva hela dagen för E är hos småkusinerna i Kumla o roar dom o J sitter just nu på tåget på väg till Dfs för att träffa mormor o morfar o farmor o farfar o storkusinerna. Hon var lite pirrig för hon måste byta tåg i Hallsberg o det har hon aldrig gjort förut men hon är ju en stor o duktig tjej så det kommer säkert gå prima.


Nu ska jag nog vila lite medan A får tvätta o roa sig med det.

Kram från Nisse (o lillplutten hälsar också).

Ovido - Quiz & Flashcards