Alla inlägg den 1 januari 2008

Av Familjen Zäta - 1 januari 2008 19:22

Idag blev det ännu mera miljöträning, tänker på att vi startade redan igår kväll o i natt med fyrverkeri o det gick ju bra så ikväll var det dags att dra iväg till travbanan på Sundbyholm.

Morfars häst Madde skulle starta så vi hade lyxen att kunna åka dit på gästbiljetter till hästägaren o då får man också gå in på stallområdet vilket är lite spännande.

Morfar o J åkte i förväg så de hann gå in o kolla läget med Madde (Made Angelina) o klappa lite på henne medan vi andra åkte lite senare. Då hann vi också med att se på TV när Charlotte Kalla lyckades vinna på längdskidor..uj va spännande det var o va duktig hon är den tjejen.


När vi kom till travbanan så var vovvarna på helspänn, uppvärmningsbanan är precis bredvid parkeringen o förstå vad intressant det var för hundarna, speciellt Eddie som inte sett så mycket hästar förut. Nisse är rätt van med hästar så han tycker inte det är alltför läskigt eller superspännande men visst luktar det gott o är lite kul ändå tycker även han.


Vi gick först in på stallbacken o kollade läget, spännande för vi fick akta oss så vi inte blev översprungna av travisarna på upp eller nedvärmning o en o annan skenade tävlingsnervös häst. Eddie var jättealert o tyckte det var spännande o intressant men han var ändå lugn o sansad o lyssnade jättebra. Vi träffade också morbror Janne där så det var kul för honom ser vi inte så ofta.


Efter en stund var det dags att gå till publikplatserna så vi kunde spela lite på Madde o se själva loppet. Där träffade vi också en jätteljus goldenkille på 4 månader o tänk vad Eddie har växt på senaste månaden ser man då, ujujuj. De hälsade på varandra o Eddie hade massor med ragg rest först men sen var det bara lek o bus såklart.


Dags för loppet o Madde tog ledningen till allas förtjusning fast sen blev hon lite instängd på andra varvet o även om hon kom ut igen så var det nog för sent för det gick inte vägen den här gången, hon blev till slut 4:a vilket i och för sig är bra men det är klart att hästägarna tyckte väl inte det var precis vad de hade önskat sig.


Vi gick en sväng runt på området med hundarna innan vi tog vägen över stallbacken igen innan det var dags att åka hem.


Totalt en jättelyckad utflykt o toppenbra träning för båda hundarna men mest för Eddie såklart. Synd att det inte blev seger för Madde men Stort Tack till morfar för biljetterna!!


En annan kul sak, idag har vi bokat semester på Öland, 2 hela veckor i slutet av juli, samma underbara ställe där vi var en vecka förra sommaren, ska bli ljuvligt, vi längtar allihop!!


Ha de bra o här kommer några bilder från Sundbyholm, kolla in vår coola kille som nu är dryga 5 månader!!


Kram A o gänget.

Av Familjen Zäta - 1 januari 2008 00:13

o tänk vilka trygga goa hundar vi har.

Vi stod ute på verandan o kollade in alla fyrverkerier med hundarna o de bara tittade intresserat. Jovisst matade vi i en hel del godis förståss men tänk så skönt att allt funkade. Vi hade inte heller haft chansen att träna så väldigt med Eddie tidigare så extra skönt att vi fick till en riktigt BRA miljöträning ikväll. Såklart hjälper det att brorsan inte är speciellt skotträdd ; ) men tro det eller ej, Eddie bryr sig ännu mindre om både ljud o ljusspel. SKÖNT!!


Gott Nytt År alla våra vänner både 2 och 4 benta.

Kram från A med familj.

Ovido - Quiz & Flashcards