Alla inlägg den 20 januari 2008

Av Familjen Zäta - 20 januari 2008 21:49

Det har varit en härlig lugn helg utan en massa måsten, vi har kunnat fokusera på att röja bort julen från huset o få lite tomt o vårligt och också på lite kvalitetstid med hundarna, skööönt!


Både igår o idag var det långturer i skog o mark med mycket springa lös o en hel del träning, har lagt lite enkla spår till Eddie o lite jobbiga sökrutor till Nisse vilket var uppskattat av båda såklart. Vi lyckades t o m övertala E att följa med ut både igår o idag vilket var extra roligt. J sov hos Lovis i Hållsta så hon var liksom inte hemma så mkt alls.

Igår gick vi hemifrån o genom skogen, ut på ängen o runt till lite nya dungar där vi inte är så ofta. Eddie o Nisse tog årets första utomhusbad ute på ängen där det bildats en lite sjö...hmmm...vi tyckte det såg lite svalt ut FAST det verkade inte de alls tycka. Tur det var på hemvägen så de kunde hålla värmen tills vi kom hem igen.

På em var vi sen på Strömsholm o simmade o den här gången fick Eddie "bara" titta på så det blev lite mer ordning för Nisse. Men Eddie stod på bakbenen o kikade över kanten till bassägen, det är liiite mörtigt att man är så liten så man inte ser vad som händer däruppe. Nisse var i alla fall jätteduktig o simmade 8,5 + 6 min med riktigt mkt motstånd, härligt jobbat killen!!


Idag tog vi bilen till Torshälla o hade fika med oss, supermysigt. Idag vågade vi också prova lite apporteringsträning med Eddie ute, annars har vi faktiskt mest kört inomhus ett tag för att förenkla lite, det har inte gått sååå lätt att få honom att komma med dummisarna utomhus men idag funkade det jättebra. Vi körde på en stig i skogen o först ren inkallning med dummien vilket gick strålande o sen gick M o la ut dummien på stigen o skickade Eddie för att hämta. E o jag var placerade på varsin sida om stigen i förebyggande syfte för att mota honom tillbaka ifall ifall han skulle vilja dra iväg med dummien, men det gick strålande. Så ska vi nog köra fler gånger. Det kanske blir en apportör av honom också nån gång ska Ni se!!


Sen la vi ett nytt spår till Eddie o jösses va taggad han är, han drar iväg som en galning i början, man har fullt sjå att hålla emot linan ska jag säga. En svårighet som jag inte riktigt tänkte på var att det på en sten precis bredvid spåret låg en gammal matpåse som någon låtit bli att ta med hem...såklart utgick Eddie från att den ingick i hans spår o att han absolut var tvungen att markera den, men med lite övertalning så kunde vi fortsätta utan påsen o klara av spåret galant. KUL!!

..fast självklart glömde han inte påsen så den stack han en stund senare tillbaka o hämtade så fint ; )  sprang rakt emot M med påsen i munnen o han blev såklart först arg för han tog påsen men ångrade sig snabbt när han kom med den så fint rakt emot honom...hahaha...tänkte Eddie o drog precis förbi M o fortsatte i FULL FART iväg bortåt. Tyvärr är M rätt snabb så han kom ikapp o kunde ta bytet .... så var han vinnare IGEN...sorry Eddie.


Lite godissök för hundarna o fika till oss o tänk vilken underlig men skön januaridag i den gröna mossan.

Nu är Eddie också anmäld till sin första utställning, det blir i Sala den 16 februari o han startar i klassen "Puppy III" - det blir ju spännande. Vi får nog öka på "ståååååå" träningen rätt rejält nu.


Ha en skön vecka alla våra kära vänner därute i bloggvärlden o njut av varje ny underbar dag.

Kram från A o två "lite trötta men nöjda med helgen hundar"

...o så kommer lite mysiga bilder från helgen....


PS! Det går jättebra för Eddie att vara stor vovve o inte äta lunch...tänk va lätt det var att ta bort den. På lördag blir han 6 månader den lilla godingen.

Ovido - Quiz & Flashcards