Alla inlägg den 31 januari 2008

Av Familjen Zäta - 31 januari 2008 22:00

men ska det fortsätta så här hela livet???


Idag var jag med Nisse till veterinären o fick besked om förra veckans nytagna sköldkörtelprov och som för 4 månader sedan så var värdet som egentligen ska vara över 18 nu:

  • 13 på morgonen utan medicin och
  • 12 på em med medicin

....SUCK...dvs det har alltså minskat när han fått medicinen, det är ju faktiskt helt otroligt o veterinären visste inte heller på råd varför det är så här. Det finns ingen jättelogisk förklaring, hade kunnat vara att han har någon kronisk inflammation men det tyder inga andra värden på o vi ger honom nu SMÖR tillsammans med tabletterna vilket också ska förbättra kroppens upptag o ja vi gör vad vi kan MEN det hjälper inte så vi får återigen öka dosen medicin o nu köra 3 tabletter morgon o kväll o sen nytt prov om ca 8 veckor igen.


Hur som helst verkar han ju må rätt så bra o hon sa att faktiskt kan det vara så att vissa hundar inte ligger på ordinarie värde även om de inte har fel på sköldkörteln så man kan ju inte veta o det viktigaste är att han verkar må bra o trivs med livet o det verkar han ju faktiskt göra så kanske vi ska sluta bekymra oss så mkt om det här värdet.


I alla fall tröstköpte vi ett stort tuggben som han fick malla sig med för lillbrorsan när vi kom hem : ))

o Eddie den duktiga killen var ensam hemma nästan en hel timme medan vi var borta o tills J kom hem från skolan o det UTAN att faktiskt vad vi kan se ha ätit upp någonting varken lämpligt eller olämpligt.


Sen ikväll var vi hos Nancy på massage o först var det Nisses tur o han mådde som vanligt nu för tiden bra o han ser verkligen ut att ÄLSKA massagen. Eddie var med för första gången o hade lite svårt att koppla av o lägga sig de första 5 min men sen la han sig o kikade lite på Nisse o vilade. Det är ändå rätt duktigt för att vara en 6 månaders valp eller hur??

Massagen tar ändå ca 45 min eller nåt så det är rätt lång tid att bara ligga där o vänta.

Men när Nisseman var klar skulle ju Nancy hjälpa oss o känna lite på Eddie också för att säkerställa att han inte verkade ha ont eller vara stel efter smällen eller vad det nu var tidigare i veckan. När Nisse gick upp från madrassen o Nancy lockade på Eddie så sprang han fram o la sig på madrassen o var startklar, verkade nästan som han hade legat o kollat in hur man gjorde hahahahaha.

I alla fall så verkade det inte vara något fel på honom vad vi kan utröna så det är kanske dags att gå upp på vanliga promenader o även gå i skogen vilket vi inte gjort nu i veckan för att han skulle få vila. Tror han längtar efter det faktiskt, han har så MYCKET spring i benen!!!!


I morgon ska alla vi tjejer till huvudstaden på lite roligt tillsammans med syrran så hemma blir det "killar KAN" både här hos oss o hos dem i Kumla.


Ha de bra alla vänner o Trevlig helg.

Kram A.  

Ovido - Quiz & Flashcards