Alla inlägg den 7 maj 2007

Av Familjen Zäta - 7 maj 2007 21:11

Vi fick hämta hem Nisse vår älskling redan ikväll o det var skönt. Han har varit på magnetröntgen idag och varit sövd både länge o väl gissar jag.

För nu är han typ inte vaken alls o det var han inte när vi hämtade honom heller. Ändå fick vi vänta drygt en och en halv timme innan vi fick träffa honom från den tiden de sa att han skulle vara klar. Men när vi såg honom förstod vi att det hade dröjt, uj va trött han var. Det var med nöd o näppe han kunde stå upp, ja verkligen!! Jag har ALDRIG sett en så trött hund någon gång, nästan värre att se honom sån än att se honom sövd faktiskt.

Han lullade sakta o makligt som värsta pensionären o var man inte med så kunde han falla helt åt sidan, t o m ögonlocken hängde som på värsta blodhunden. Han blir nog piggare om Ni rastar honom lite här ute sa sköternskan...men NÄÄÄÄ det var inte tal om att rasta ngt, det var fullt sjå att baxa in honom bak i bilen o så sov han för fullt.

Väl hemma gjorde vi ett nytt försök J o jag att få honom att kissa men det gick ju bara inte, han föll helt åt sidan (som lutande tornet) ifall man inte stöttade honom. Väl inne föll han ihop på sin bädd o där la vi filtar på honom o hängde för fönstren eftersom vi fått rådet att han skulle ligga o vila i ett mörkt o tyst rum med filt över sig.

Jag har pratat med röntgenläkaren efteråt men han vill ha till på onsdag på sig att titta på resultatet och prata ihop sig med sina kollegor, så vi får vackert forsätta vänta o se om de tror att de går att göra något åt hans rygg. Doktorn var i alla fall rätt säker på att det inte alls är Spondylosen han har ont av utan det är L7-S1 som är problemet, dvs han har ett par kotor i ryggen som klämmer på en nerv, det intressanta nu är att ta reda på om det går att operera med bra odds.

När E kom hem ikväll så reste sig Nisse o försökte gå o hälsa men efter två steg föll han ihop med benen ut åt alla håll, stackars liten!! J o jag baxade tillbaka honom till bädden o stoppade om honom igen o sen dess har han legat där o snarkar så gott. När M kom hem reste han lite på ögonlocken men då var vi mer beredda så vi satt bredvid o klappade honom så han inte ens kom på tanken att resa sig upp.

Något vatten eller mat har det inte varit tal om o blir nog knappast idag heller för han måste vara ordentligt vaken när han ska dricka o äta så det blir väl fortsatt bantning för Nisseman, får ta igen det med godsaker en annan dag.

Fick också nytt recept på Remadyl eftersom den var nästan slut o så fortsätter vi med Levaxinet o nu fick jag reda på vad hans värde på Sköldkörtelprovet var, han hade 9,5 och man ska ha mellan 18-36 tror jag det var, så han behöver nog den medicinen vad det verkar men vi kan inte ta nytt prov o se om det hänt ngt förrän om några veckor. Annars var alla andra prover vi tog förra gången jättebra så alltid något.

Nu får han sova vidare o så hoppas vi gossen är lite piggare i morron bitti.

Kram alla vänner som tänkt på oss idag!

A.

PS! Vi är lyckligt lottade som bor så nära Strömsholm, de andra i väntrummet som också väntade på sina hundar kom från Piteå (90 mil) och Växjö (ca 40 mil)....snacka om lycka när det bara tar 10 min att åka hem!!

Ovido - Quiz & Flashcards