Alla inlägg den 8 maj 2007

Av Familjen Zäta - 8 maj 2007 16:06

Veterinären har ringt redan i em o meddelat att han tror att det går att operera Nisses diskbråck med gott resultat. Förträngningen sitter alltså mellan sista ländkotan och korsryggen. Deras mål med en sån operation är att få en fullt funktionsduglig brukshund o ska man dessutom inte köra hård bruks som t ex skydd etc med honom så är det ännu större chans att operationen innebär ett vanligt normalt bra liv för honom. haha o just skydd hade vi nog ändå inte tänkt köra : )


Veterinären tror inte att Nisse har så ont av Spondylosen egentligen utan det är förmodligen mest diskbråcket som smärtar honom. Det är dock ett kraftigt Spondylos med förändringar på kotan men de har kollat med kontrast o det finns inga tumörer eller något sånt så det bör inte vara där problemet sitter.  


Efter operationen kommer det krävas en del rehabilitering men det är egentligen inget komplicerat utan bör fungera bra för oss o man gör ofta den här typen av operation på polishundar o andra yrkesarbetande hundar och de kan fortsätta jobba efteråt så om vi endast ska ha en lycklig sällskapshund som får chans att njuta av livet tillsammans med oss så finns det mycket gott hopp.


Kollade också om det var normalt att han var så ohyggligt trött efter narkosen igår och det var inte så konstigt tyckte han. Nisse var sövd väldigt länge, bara själva undersökningen tog dryga 2,5 timme så vi behövde inte oroa oss för detta o det var ju också skönt.


Nu är han i alla fall på benen igen o vi har gått en vanlig runda o han åt med god aptit på em o verkade jättehungrig, vilket inte är så konstigt med tanke på att han svultit hela dagen igår. Hörde hans mage kurra i morse när jag vaknade, stackas Nisse.


Har försökt boka tid för operationen nu i em men de var lite upptagna på operationen med en katt som höll på att dö så jag tyckte vår bokning hade lite lägre prio o det var OK att vänta tills i morgon. Det blir spännande o se hur lång väntetid det är för detta nu, hoppas det inte är alltför länge.


Känns som ett mycket positivt besked även om vi har lång väg kvar att vandra innan vi kan hoppa o skutta i skogen igen.


A.

Av Familjen Zäta - 8 maj 2007 14:09

Ätnligen börjar killen vakna ordentligt. Nu kom han uppför trappen där jag sitter o jobbar o buffade o ville leka o när vi gick ut på gräsmattan så började han galoppera o det känns som det var läääänge sen, gud så skönt. Tänk att man kan bli så lycklig av att se sin hund ta ett par galoppsprång!!


Nu verkar han dessutom vara hungrig, dvs aktivt springer han in i köket o står o glor på diskbänken...typiskt tecken på att han är sugen på mat. Fixar hans mat lite tidigare idag i ren glädje över dessa signaler. Jag tror han håller på att bli sitt vanliga jag igen.

A.

Av Familjen Zäta - 8 maj 2007 07:53

Nu är han i alla fall vaken ur narkosen men inte är det någon pigg hund som springer runt inte. Har i alla fall varit ute på tomten o rastat sig lite o nu kan han t o m hålla balansen nerför backen, ja rätt bra i alla fall. Det är fortfarande rätt vingligt allting men känns som det är på väg åt rätt håll i alla fall.

Inatt sov jag på en madrass bredvid Nisses bädd så jag hade lite koll på honom men han har sovit hela natten. Han var vaken ett per gånger o flyttade sig lite men det var inte många o långa stunder.

I morse ville han i alla fall ut o kissa så ett par rundor på tomten har vi klarat av o han har också fått lite mat o det ville han gärna ha, fast han vill inte så gärna dricka något. Han får såklart i sig lite vätska med maten men det vore ju skönt om han drack ordentligt också men kanske är han lite rosslig i halsen efter tuben som suttit där.

Tur att jag jobbar hemma idag så han kan få ligga o gona sig i hallen o bara ta det lugnt, vi tar nog inga långpromenader idag i alla fall.

A.

Ovido - Quiz & Flashcards