Direktlänk till inlägg 19 januari 2008

Orolig vecka med vår ätglada valp

Av Familjen Zäta - 19 januari 2008 18:44

Det har varit en riktigt orolig vecka med vår kära Eddie. Han kräktes redan förra fredagen men sen blev det inget mer med det egentligen. Förra helgen var han bra i magen men sen natten till tisdagen blev han riktigt dålig i magen, LÖS är nog rätta benämningen o det blev inte så mkt sova senaste delen av natten för mig. Skönt för M att han sov på tåget till Lund i alla fall : ))

Farmor o farfar hade ju kommit på måndag kväll för att vara hundvakt på tisdagen så var inte det lite typiskt också. Visste ju inte riktigt om jag skulle ge honom någon mat på morgonen men efter promenaden som var helt lugn så fick han i alla fall mat o sen skulle jag till Sthlm o jobba hela dagen. Det gick bra för farmor o farfar o Eddie verkade bra igen, skumt!!

Sen var det bra ända till torsdag em när det blev riktigt skakigt här o då var det stackars J som kom hem från skolan o upptäckte att Eddie hade kräkts på två ställen i trappan (heltäckningmatta...haha...mysigt...kanske är dags för ny trappa snart i alla fall). När hon då började leta runt lite mer så upptäcker hon att Eddie haft riktgt kalas här på em när han o Nisse var ensamma hemma. Eddie hade lyckats hoppa upp så han nådde över kompostnätet som stängde av till köket, dra i duken på byrån så han fick ner sakerna som var däruppe o sen hade han kalasat på det i sin bädd i andra änden av hallen. Det var en stor bit till av engelskalexikonet som han tuggat på sedan förut o även glasögonfodralet som han också misshandlat innan. Dessutom hade han tuggat på telefonen som också låg på bänken och ätit upp en halv plastleksak som väl mer låg bland hans leksaker förståss. Ja det var nog det vi vet om men kan hända fanns det mer saker däruppe.

I alla fall så verkade han inte må så bra när J kom hem o han hoppade upp på henne o gnällde o hon blev ju förtvivlad kraken. Hon ringde både M o mig men vi hade ju fullt upp på jobbet med möten så svarade ju inte direkt men när jag ringde tillbaka inom kort var hon ju jätteorolig lilla gumman. Sen kräktes Eddie igen på golvet o ville helst bara ligga o vila. J tog i alla fall ut dem på promenad o då verkade det helt OK så sen gav hon honom mat när hon kom hem fast det var såklart inte bra upptäckte hon sen.

För Eddie började kräkas igen o nu massor såklart. STACKARS J!!

Hon ringde igen o nu var hon lessen o vi började också oroa oss att det var ngt som satt fast i halsen, magen eller tarmen på honom o förberedde oss på en operationsnatt på Strömsholm : (

M kastade sig nu i alla fall hem från jobbet o kom lagom hem till Eddie började kräkas igen. Men sen la han sig o somnade o verkade inte ha lust att göra något mer den dagen. Framåt kvällen verkade allt ändå rätt stilla o han hade bajat som vanligt så det verkade ändå inte helt stopp o vi bestämde oss för att avvakta lite. Men en orolig natt för oss var det ändå, Eddie sov dock som en liten gris.

Fredagen morgon sen på promenaden så hade Eddie svårt att baja o det verkade sitta fast som när man ätit gräs ungefär. Jag försökte hjälpa honom att dra lite men gud vad han skrek till så det blev till att ta till en annan taktik, jag satt mig ner o kramade honom o peppade på så till slut fick han ut eländet. ca 50 cm blå sytråd kom ungefär som ett smultronstrå med lite bajs tillsammans med ludd från en trasig kudde som hade kapslat in tråden (som TUR var!).

HERREGUD - man blir galen på den här vovven, förstå hur farligt det här kunde ha varit o VARFÖR VARFÖR VARFÖR ska han äta allting o vart kommer sytråden ifrån???????????


Sen mådde han i alla fall bättre o undra på det!! o sen har det faktiskt skönt nog fortsatt vara lugnt med hans mage.


Nu har vi i alla fall bestämt att han får vara en stor hund o har tagit bort lunchen. Förhoppningsvis ska det hjälpa till att inte pigga upp honom på lunchen när M lämnar honom hemma (ifall han varit med honom på jobbet på fm) o vovvarna ska vara själva. Det är ju oftast då han sätter i sig de värsta sakerna. Lite putt har han varit vid lunchtid för han tycker vi har glömt bort att han ska få mat fast rätt bra går det ändå tycker jag.


Ja vi bara önskar o hoppas att han inte ska sätta i sig så farliga saker så att han inte överlever, det är vår värsta farhåga o oron gnager HELA HELA tiden.

Så kan det vara att ha en ätglad liten gullig valp, bara så Ni vet.

Kram A.


PS! Stort TACK till farmor o farfar som kom hit o hjälpte oss med hundvakt när det körde ihop sig lite med jobbet.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Familjen Zäta - 9 maj 2010 18:30

Ett år har gått av sorg o oerhörd saknad efter den kanske mest älskade hunden av alla hundar, Kvicksan's Ladykiller, vår Nisse . Återigen till Minna o Leo, vi är er evigt tacksamma för denna fantastiska underbara ljuvliga hund som ni anförtrodde...

Av Familjen Zäta - 2 september 2009 22:24

Idag kom minnesboken om Nisse äntligen från tryckningen, jag har väntat o väntat o väntat. Den blev jättefin, o det känns så mysigt att sitta o bläddra i 60 sidor Nisseminnen. Finns så mycket både härligt o jobbigt vi gjort tillsammans och så mycket ...

Av Familjen Zäta - 28 augusti 2009 15:24

Nu har förstoringarna på Nisse som vi beställt kommit och tavlan där han springer glad o lycklig över den snöiga ängen med vanten i munnen o öronen rakt ut är på plats i hallen. Därifrån hälsar han oss välkommen så fort vi kommer hem o öppnar dörren....

Av Familjen Zäta - 12 juni 2009 22:00

Idag kom äntligen Nisse tillbaka hem till oss, hämtade hans aska på Strömsholm. Nu står urnan på byrån i hallen med ljus tända runt om. Känns fint att ha honom där en tid innan vi bestämmer vart han ska få sin sista vila. Älskade älskade vovve!...

Av Familjen Zäta - 31 maj 2009 09:49

Nu har Eddie fått en egen hemsida där Du kan läsa mer om honom o vad han har för sig: http://zetterljungs.cybersite.se/ ...

Ovido - Quiz & Flashcards