Alla inlägg under september 2006

Av Familjen Zäta - 22 september 2006 23:27

Nu har det gått en hel vecka med Nisse, en helt underbar vecka faktiskt o vem hade kunnat tro att allt skulle gå så här bra från början. Nisse verkar trivas hos oss o han finner sig väl tillrätta. Han är lugn som en filbunke nästan för jämnan, en verklig helyllekille. E har inte känt av allergin mycket alls, det var en kväll hon tyckte det kliade lite i halsen o en kväll som hon var lite röd i ögat men båda dessa gånger har det gått fort över. Visst, man ska inte sticka under stol med att hon faktiskt ätit allergimedicin hela veckan men vi får se om vi ska testa o dra ner lite på det den kommande veckan o se vad som händer då. Idag har A jobbat hemma vilket också betydde 3 sköna skogspromenader för Nisse, morgon, lunch o kväll. På em idag kom farmor o farfar o hälsade på - det var roligt för Nisse att få träffa dem men också kul för dem att få träffa Nisse som de bara kände från bloggen. Farfar o M var ute på kvällsrundan med Nisse o farfar blev så imponerad av hur duktig Nisse var att gå lös o lyda o hållar ordning på vart de var. Roligt att det funkar så bra att ha honom lös faktiskt. Sent ikväll var tjejerna ute på nattrundan, men då blev det gatupromenad i kolmörkret för ingen tänkte på att ta med lampa, men vi fick lukta oss fram allihop. Vi träffade någon som bar sin hund..hmm..undrar ifall det var en bra kvällspromenad?? Nu ska vi sova så M o Nisse orkar med jaktträningen med Minna, Leo o flatkullen i morgon, det blir riktigt spännande o se hur det blir. Natti natti allihop. Minna o Leo - i morgon ses vi igen. KRAMAR från Nisse

Av Familjen Zäta - 21 september 2006 22:23

Nu börjar vi få kläm på vardag här i huset, M o Nisse gick morgonpromenad i skogen innan de åkte till jobbet. Nisse jobbade bara fm som vanligt men behövde inte vara ensam länge eftersom E slutar tidigt på torsdagar. E gick sin första egna långpromenad med Nisse o det gick finemang, hon är så duktig. De träffade en lös hund men det ställde inte till några problem utan Nisse hälsade glatt på den o sen gick de vidare. Ikväll var M ute med Nisse i skogen medan tjejerna var på fotbollsträning, han kom på ett sätt att leka med Nisse så han blev lite mer sprallig än vanligt, det var kul. I morgon jobbar A hemma så då blir Nisse ledig från jobbet..ja eller så får han jobba hemifrån ; )På eftermiddagen kommer sen farmor o farfar på besök o stannar till lördag, det blir kul för Nisse att träffa dem också. Sen blir det oxå uppladdning inför lördagen då M o Nisse ska med Minna o Leo på lite jaktträning, det blir kul att komma igång med det.Fästingar: 2 st fast de kröp runt o hade inte satt sigAllergi: E hade lite kli i halsen sent i går kväll men det var borta idag. A har varit täppt i näsan idag men inte vet vi ifall det är allergi eller bara strunt.Nisse säger Gonatt till alla därute!!

Av Familjen Zäta - 20 september 2006 21:11

Det gick jättebra för Nisse på jobbet. Han skötte sig finfint o verkade inte tycka att det var alltför tråkigt. Sällskap hela tiden är ju rätt OK, kanske lite svårt för M att skriva på datorn o klia samtidigt men han får väl träna lite mer på det i morron. På lunchen åkte han o Nisse hem, lekte lite ute o sen var Nisse ensam o vilade tills J kom hem från skolan. Då var han glad o pigg o ett härligt sällskap till henne. A kom hem lite senare efter en del strul med en bortglömd plånbok men nu är det löst o slarvmaja får hålla ordning på sina grejer i fortsättningen. Tur det finns ärliga ungdomar nu för tiden. J & A gick ut med Nisse på långpromenad i skogen o hade jätteroligt, mycket övning o faktiskt en gång när han inte ville lyssna fick A chansen att säga till på skarpen o efter det blev han hur lydig o uppmärksam som helst. Får se hur länge det sitter i. Ikväll när vi tittade lite på TV o Nisse låg i hallen o sov så började han låta lite igen o nu var det tydligt att han drömde så det var säkert det som hände i morse också.Fästingar: En stor äcklig blodig rackareAllergi: Inga symtomLjud: Tokskall i drömmen i morse o lite smågny i drömmen i kvällLillkusinen är mycket bättre nu, härligt!! O vi har inte hört ngt mer om mormor o morfars ev lägenhetsköp så antagligen har ingen bjudit över dem ännu. Nu är det dags för en kvällsrunda. Natti natti.

Av Familjen Zäta - 20 september 2006 06:45

Kl 5.30 vaknade vi av att Nisse skällde, kan säga att det gick fort att komma ner för två yrvakna vuxna...men vi vet egentligen inte vad det var. Troligen var det vindspelen på verandan som lät eftersom det blåste rätt mycket ute eller så hade han drömt något. Ja ja han fick ju upp oss i alla fall t o m lite före klockan skulle ringa. Nu har M o han varit på promenad i skogen, Nisse har fått frukost o så småningom är det nu dags att "gå till jobbet".

Av Familjen Zäta - 19 september 2006 22:00

Inte var han sjuk inte, han var nog bara lite trött igår vår kelgris Nisse. Idag har vi tagit det lite lugnare med promenaderna, bara ett par gånger i skogen o lite kortare tid än tidigare. Blev istället lite mer gatupromenad o vi passade på att skälla ut en boj vid vattnet o vänja oss lite vid dånet från lastbilar o annat strunt på stora vägen. Men detta gjorde på det hela taget susen för Nisse o han är lika pigg igen som när han kom hit. Det t o m händer att han sprallar lite..fast såklart.. han är ingen direkt sprallis så även sprallandet blir med måtta. Han är en riktigt lugn kille men jätte jätte go. Han älskar våra kelstunder oavsett om det är hemma vid soffan eller ute i skogen. När vi är ute i skogen så är han superduktig på att lyssna på en när man byter riktning eller ber honom stanna, vänta eller gå bakom en. Han fick även en hel del träning på att hoppa genom rockringen med tjejerna på em o även där gör han framsteg. Duktig kille!! I morgon fm ska han med M till jobbet o kolla in hur det ser ut där och sen är han nog ensam hemma på em en stund tills J kommer hem från skolan. Blir spännande o se vad han tycker om att "gå till jobbet" i morgon o ifall filurerna där borta är någe bra på att klia bakom örat. Idag kom boken vi beställde "Retrievern som apportör" så nu har M något att intensivläsa innan helgen..hihi..Fästingar: 1 liten rackare baraAllerig: I princip inget, kanske lite mer små prickar i ansiktet än tidigare..men inte mycketLjud: 1 utskälld badboj..hihi + ett par skall på svarta katten som gick förbi när Nisse låg på verandan (bakom kompostnätet)Natti natti sov gott alla bloggvänner därute hälsar Nisse o en särskild kram till Minna o familjen. KRAMIS!!

Av Familjen Zäta - 19 september 2006 08:07

Bra att somna tidigt, i morse var vi piggare igen. Vi tog en lite lugnare morgonpromenad idag, mest en "luktrunda" dvs vi gick på gatorna runt häromkring, men såklart blev det en liten sväng lös i skogen i alla fall o Nisse verkade jättepigg o sprallig igen. Vi såg några rådjur o de var ju lite spännande men vi bestämde oss för att de fick vara här de också. När vi kom hem var vi som vanligt jättehungriga. Lillkusinen var lite piggare igår kväll så det känns riktigt skönt, hoppas det håller i sig. Nu blir det jobb resp vila en stund. I em kommer J med sina två bästisar efter skolan så då blir det nog både hallabalo i huset och mycket kelande för Nisse.

Av Familjen Zäta - 18 september 2006 20:44

Vet inte ännu ifall det beror på miljöombytet, ny familj o mer aktivitet än tidigare (mest troligt) eller om det är något symtom på fästinghalsbandet eller om han är sjuk (minst troligt). Han är pigg o hurtig stundtals på promenaderna men när han kommer hem vill han helst vila. Han äter, dricker o gör ifrån sig som vanligt så det är nog inte så farligt ändå, men man undrar ju...blir lite som en småbarnsförälder o med tanke på att lillkusinen är så dålig så är man nog lite mer känslig än vanligt. Vi har i alla fall hunnit med 3 skogspromenader idag trots att vi också träffat mormor o morfar, kollat in lägenhet till dem, hunnit jobba lite o dessutom skjutsat E&J o deras kompisar lite hit o dit. Nisse var ensam hemma 2 timmar på fm o det gick jättebra, gissar att han sov gott då. Sen har han även varit ensam ett par gånger till men då kortare stunder när vi lekt taxi till E&J. När vi kommer hem igen så är han såklart glad fast inte mer än när vi kommer tillbaka från ett annat rum här hemma...så han verkar ändå inte lida alltför stor nöd när vi är borta. Känns som han passar på att sova då för när vi är hemma så händer det ju alltid något o det är inte så mycket tid att sova då. Idag har vi tränat att "gå bakom" när vi är ute o han är lös, det funkar jättebra o är mycket användbart när man vill ha lite mer koll men ändå låta honom gå lös. Vi ska fortsätta träna det ännu mera under veckan. Det lilla såret/eksemet han hade på baktassen ser mycket bättre ut och har nu fått en skorpa istället för att vätska så det är på helt rätt väg. Idag när vi var ute kom grannen förbi med dotterns hund som han brukar rasta fast det blev inte heller något riktigt test här på tomten för båda råkade vara kopplade just då fast Nisse såg riktigt intresserad ut. Vi träffade också en superbusig 5 mån flattik i skogen men hon ville så gärna hälsa så vi kunde inte träna att gå förbi...fast hon var ju rätt söt ändå tyckte Nisse även om hon var toksprallig. Nej nu är det dags att röja upp lite här hemma så inte huset sumpar igen helt. Det känns helt plötsligt mindre viktigt att både städa o laga mat, det finns något annat som är mycket mysigare nu, t ex sitta o klia Nisse bakom örat. Hoppas han inte får skavsår av allt kelande. Fästingar: 0 st (Jippi!!)Allergi: Inga symtomLjud: Två skall (på vita läskiga ensilagebollen i morseNatti natti alla vänner, vi ska sova tidigt ikväll så vi är lite piggare i morgon tänkte vi. KRAM o Gonatt!!

Av Familjen Zäta - 18 september 2006 08:24

Uppstigning kl 6 o direkt ut på skogspromenad med Nisse, visst var man lite yrvaken men det gick fort att vakna till liv. Nisse var nu inte så van att gå med bara en familjemedlem, hela helgen har det ju alltid varit minst 2 som velat följa med ut. Detta gjorde att han höll sig mycket nära, dvs en radie på ca 2,5 m vilket betyder att man nästan snavar på honom i skogen bland stock o sten. Men vi lekte o hade roligt o när vi sen kom ut på ängarna så blev han lite rädd för de stora vita bollarna (som i och för sig legat på samma plats hela helgen!!!) men nu fick man höra honom skälla lite för första gången så det var också lite kul. När vi kom upp på nästa äng med hög jätteblöt klöver så blev han helt annorlunda o sprang i stora stora lovar över ängen o vädrade o hade sig, inte samma hund som klivit på mig i skogen 10 min tidigare..haha.. Vi vände hemåt o gick genom skogen tillbaka o då var det mer som vanligt igen o väl hemma varma o svettiga smakade det riktigt gott med frukost för oss båda. Vi upptäckte ett litet sår eller eksom på ena baktassen igår kväll som vi tvättade av o satt en gasbinda över under natten, den ramlade såklart bort på promenaden o såret är kvar så vi får se vad vi hittar på med det. Nu blir det lite "work from home office" innan mormor o morfar kommer o Nisse passar på att vila.

Ovido - Quiz & Flashcards