Alla inlägg under september 2006

Av Familjen Zäta - 17 september 2006 23:12

Ja då verkar valet avgjort och det blev en blå seger. Nisse verkade egentligen inte bry sig så mycket om själva räkningen men tyckte det var mysigt att alla var på samma ställe dvs framför TVn o speciellt att alla hade gott om tid att klia bakom örat eller kela lite. En keligare gullehund än den här det får man leta efter, han tröttnar verkligen ALDRIG på att bli klappad. Vi hade lite svårt en stund att se vilken färg som ledde valet eftersom Nisse hade lagt sig mellan sändaren o mottagaren för trådlösa överföringen till TV:n så färgerna blinkade för fullt eftersom han viftade på svansen hela tiden. Vi har haft ytterligare en jättebra dag tillsammans o tar nu kvällen.Fästingstatus: 3 st (Hurra vad lite!!)Allergi: Fortfarande inga symtomNatti natti alla därute säger Nisse.

Av Familjen Zäta - 17 september 2006 19:17

Det gick jättebra när Nisse var ensam medans vi var o röstade. Det var ju inte så lång stund o visst ville han följa med när vi gick ut men han nöjde sig med att stanna. Han var så klart glad när vi kom tillbaka men verkade lugn o hade säkert legat o vilat hela tiden. Nu har vi oxå varit ute i skogen på promenad igen o övat lite inkallning, rulla runt, hoppa upp på stenar o hoppa över grenar som ligger. Dessutom träffade vi en stor häst mitt ute i skogen, han var också på promenad men det var inga som helst problem så efter en pratstund med hästen o hans ryttare gick vi vidare. Nu blir det kvällsmat för människorna o vila för Nisse innan det är dags för valvaka o mys framför TVn. Dessutom tänker vi på lillkusinen o hans mamma som övernattar på barnavd på sjukhuset, lillen ska få lite dropp i natt så han kanske piggnar på sig snart från det dumma viruset. I morgon blir det spännande också o se hur det går för mormor o morfar som ska kolla på lägenhet här borta nära oss.

Av Familjen Zäta - 17 september 2006 17:20

Träningen med dummien gick bra till slut, lite problem i början pga att M kastade så illa att både han o Nisse höll på att få den i huvet, men när han väl kommit på hur man kastar tjejkast så hämtade Nisse upp den hur perfekt som helst o dessutom verkade han tycka det var såååå roligt, jättetaggad så fort han såg dummien. En shoppingtur hann vi också med så nu har både E&J nya hundpromenad kängor, det är perfekt. Sen har vi varit på fotboll o Nisse fick hälsa på en rottweiler kille o de verkade gilla varandra direkt o det var ju bra för de kommer nog ses igen på fotboll. Snart är det dags för röstning o då ska Nisse få prova att vara ensam hemma, det blir spännande att se hur det går.

Av Familjen Zäta - 17 september 2006 08:52

Natten var lugn o det var även frukosten, J rastade honom lite på tomten före maten o sen åt vi andra frukost medan Nisse vilade. Sen blev det kaos när J inte kunde ha sina gympaskor på hundpromenaden...det är för blött på mornarna o hon hatar gummistövlar så efter ilska o gråt har vi nu letat upp förra årets vinterkängor på loftet, impregnerat dem lite o allt är frid o fröjd igen. Nu är M&J ute på promenad o M tog dummien med sig under jackan för att testa lite o se hur det går. Han laddar för nästa lördag då det kanske blir lite jaktträning.

Av Familjen Zäta - 16 september 2006 22:41

En hel dag med Nisse har nu gått o mer än ett dygn. Han är fantastisk o världens härligaste hund. Otroligt glad o tillgiven o mysig. En ny favoritleksak hittade han i garaget idag, en gammal bortglömd apa som han nu bär runt på. Hela familjen är nu jättetrötta så det blir sovdags väldigt snart så vi är laddade för en ny hunddag med lite fotboll o annat kul.Fästingar: 12 stAllergi: Inga symtomNatti natti alla bloggvänner...o sov gott Minna med familj, tack för Du ringde o kollade hur vi hade det.KRAM från Nisse o hans nya vänner

Av Familjen Zäta - 16 september 2006 19:59

Han är bara sååå gullig o rar. Lugn o sansad men väldigt kelig o gosig som värsta nallebjörnen. Han verkar lite trött av alla nya intryck o all uppmärksamhet så till slut somnade han gott på köksgolvet idag o ville inte ens följa med ut på tomten igen. Annars har han varit med mycket ute på tomten, tränat på vart tomtgränsen går o blivit borstad o lekt o busat. Sen har det såklart varit ett antal promenader i skogen o han blir lite modigare att gå på egen hand men inte så man tappar kontrollen alls utan han lyssnar duktigt när man kallar på honom o vill gärna ha lite koll på vart vi håller hus. Ute på ängarna har han skuttat o sprungit runt med J o lekt o verkar helt klart njuta av livet för fullt. Tror nog att han kommer sova sött i natt också precis som första natten. M och Nisse var på Apoteket idag o fixade ett fästinghalsband så nu ska vi lura de rackarna fast det tar väl en stund innan det hjälper för fullt. Svarta katten var ute på gatan men det var när vi skulle på promenad så vi har inte på riktigt sett vad som händer ifall missekissen går in på vår tomt...väntar med spänning. Js bästisar har varit förbi o tittat på vårt underverk o de tyckte han var sååå gullig. Nu kommer snart E hem med H&M som är snälla o skjutsar henne (gissar att de är lite sugna på att träffa Nisse också..hihi..).

Av Familjen Zäta - 16 september 2006 08:07

Natten har varit jättelugn, en trött Nisse somnade snabbt i hundkorgen i går kväll. De vuxna har sovit lite till o från, vaknat o lyssnat o lyssnat men det har varit alldeles tyst. Nisse tyckte nog vi var lite morgontrötta som inte gick upp förrän 6.15 men han var lycklig när vi väl kom. Efter lite rastning på tomten blev det frukost o sen var E&A på promenad ute på ängarna o lite i skogen, det gick superbra o Nisse är så duktig att lyssna o kolla vart han har oss. Inga långa svängar alls utan han vill ha koll på flocken. Nu blir det vila för honom o Gröna lund för E&A.

Av Familjen Zäta - 15 september 2006 22:39

Nu har vi klarat av första kvällen o allt har gått 100% över förväntan. Vi har tittat på Idol o klappat o kliat o kramat vår "lilla" nya älskling. Nu minns vi också mycket väl hur det var med fästing-uschlingarna men som tur är går det fort att dra sig till minnes hur man tar bort dom... Gör de någon nytta alls här på jordklotet???Den mysiga randiga "knuten" har burits runt både inne o ute hela kvällen, den verkar populär.Nu har vi även avverkat en nattrunda i mörkret med en avdammad o snabbladdad pannlampa och provat nya reflexvästen...jaja den kliar lite men den är bra ändå.Fästingstatus: 5 stAllergistatus: Inga symtom alls (än så länge)Nisse hälsar: Natti natti Minna, Leo, Sanna o Anton, jag saknar Er fast jag har det rätt OK här ändå, kram på Er!!

Ovido - Quiz & Flashcards