Alla inlägg under maj 2007

Av Familjen Zäta - 12 maj 2007 20:35

Idag var vi på fotboll, E hade match o de kämpade jättebra fast förlorade tyvärr med 2-3 pga en oturlig straff i sista stund. De var ändå jätteduktiga tyckte Nisse som var med o hejade. E kämpade superduper bra fast hon fortfarande har lite ont i sin stukade fot, verkade dock inte märkas så mkt så det var skönt. Fast bäst för Nisse var att det fanns lite andra föräldrar där som kunde klappa honom o de som hade hand om fikabordet bjöd på sockerkaka : ))  o det tackade han INTE nej till.


Annars har Nisse mest viljat ligga på verandan idag, det känns som han mer o mer vill ligga ute nu för tiden, kanske är det för att han ändå får lite frisk luft fast det är kortare o lite tristare promenader nu för tiden. Sen har han ju bra koll på alla som går förbi på vägen o om det skulle komma en katt eller en ekorre också förståss. Vi var ju inne på att försöka jogga lite sakta med honom för att få upp flåset en aning innan operationen o just lite för att hans behagligaste tempo att gå i verkar vara lite för snabbt för oss att gå i. När han går lös så lullar han på men gärna lite lite för snabbt för oss. Dock har han varit rätt flåsig de senaste dagarna så nu vet vi inte riktigt hur vi ska göra.


I morgon blir det i alla fall lite jaktträning med kennelgänget, ska bli bad vid Pottskär så det funkar nog bra för Nisse tror vi o kan vara lite trevligt.


Nu laddar vi annars för melodifestivalen, får väl se ifall vi orkar vara vakna ända till slutet. Hej Ola o gänget i "The Ark"!!

Hälsningar M, A o Nisse

Av Familjen Zäta - 11 maj 2007 22:10

Äntligen HELG efter en vecka med mycket resor o arrangemang o annat. M hade användarkonferens i Vås tis-ons o det är ett jättestort arrangemang de har för sina kunder en gång om året så det är mkt att förbereda och många presentationer att hålla. Han kom hem på ons kväll precis samtidigt som jag åkte iväg till Arlanda för att åka till Köpenhamn på möten tor-fre så vi hann i alla fall säga hej hej i dörren men inte så mkt mer. Sen har det varit D-mark för mig ett par dagar o kom hem sent ikväll. M var sen till Uppsala på jobb under torsdagen så farmor o farfar var gulliga o kom hit o var hundvakt. Tur man har de, o dessutom har de fixat en massa här hemma, vikit tvätt, hjälpt barnen med läxorna o dessutom städat!! TACK snälla Ni för all hjälp!


Var ute med Nisse nu ikväll när jag kom hem o han mår väl ungefär som vanligt fast det känns som han släpar i bakbenen mer o mer när han går, känns rätt långt med en månads väntan nu men vi får gilla läget o vara glada att han inte är sämre än så här i alla fall.

Det som är bra med att vänta är ändå att vi förhoppningsvis hinner få upp hans sköldkörtelvärde lite o det borde ju göra att han mår lite bättre o kanske kan återhämta sig lite lättare sen efter operationen.


Nisse verkar i alla fall ha haft en bra vecka trots all röra runt omkring o han har nog njutit av att ha farmor o farfar här som hundvakt, inte alls fel för en lite krasslig vovve.


I morgon har E fotbollsmatch får se hur det går att spela med hennes stukade fot o sen på söndag har Nisse o M jaktträning vid Pottskär, blir nog en del bad då skulle jag gissa o det borde ju vara rätt bra träning för Nisse efter omständigheterna.


Skönt med helg i alla fall, nu ska vi njuta av det innan nästa vecka drar igång men då ska jag i alla fall bara vara i Sverige även om det blir arbete från Sundsvall mån o tis o sen Kista på ons. Trots allt bra med kortvecka då : )

A.

Av Familjen Zäta - 9 maj 2007 15:11

Nu har vi fått en tid för operation och det blir den 7 juni. Det känns ju som en evighet dit men bara att gilla läget o vara glada att vi inte behöver vänta ännu längre. Vi ska lämna honom på morgonen den 7e juni och om jag förstått det hela rätt så ska han sen opereras den dagen o efter det får vi räkna med att han måste stanna minst 2 dygn där så de ser att han återhämtar sig. Det är en rätt omfattande operation. När han sen kommer hem så blir det fullt fokus på rehab o förmodligen blir det under åtskilliga månader så kanske kanske framåt senhösten/vintern kan vi om allt går som det ska ha en pigg o frisk hund. Håller tummarna för det!!

A.

Av Familjen Zäta - 8 maj 2007 16:06

Veterinären har ringt redan i em o meddelat att han tror att det går att operera Nisses diskbråck med gott resultat. Förträngningen sitter alltså mellan sista ländkotan och korsryggen. Deras mål med en sån operation är att få en fullt funktionsduglig brukshund o ska man dessutom inte köra hård bruks som t ex skydd etc med honom så är det ännu större chans att operationen innebär ett vanligt normalt bra liv för honom. haha o just skydd hade vi nog ändå inte tänkt köra : )


Veterinären tror inte att Nisse har så ont av Spondylosen egentligen utan det är förmodligen mest diskbråcket som smärtar honom. Det är dock ett kraftigt Spondylos med förändringar på kotan men de har kollat med kontrast o det finns inga tumörer eller något sånt så det bör inte vara där problemet sitter.  


Efter operationen kommer det krävas en del rehabilitering men det är egentligen inget komplicerat utan bör fungera bra för oss o man gör ofta den här typen av operation på polishundar o andra yrkesarbetande hundar och de kan fortsätta jobba efteråt så om vi endast ska ha en lycklig sällskapshund som får chans att njuta av livet tillsammans med oss så finns det mycket gott hopp.


Kollade också om det var normalt att han var så ohyggligt trött efter narkosen igår och det var inte så konstigt tyckte han. Nisse var sövd väldigt länge, bara själva undersökningen tog dryga 2,5 timme så vi behövde inte oroa oss för detta o det var ju också skönt.


Nu är han i alla fall på benen igen o vi har gått en vanlig runda o han åt med god aptit på em o verkade jättehungrig, vilket inte är så konstigt med tanke på att han svultit hela dagen igår. Hörde hans mage kurra i morse när jag vaknade, stackas Nisse.


Har försökt boka tid för operationen nu i em men de var lite upptagna på operationen med en katt som höll på att dö så jag tyckte vår bokning hade lite lägre prio o det var OK att vänta tills i morgon. Det blir spännande o se hur lång väntetid det är för detta nu, hoppas det inte är alltför länge.


Känns som ett mycket positivt besked även om vi har lång väg kvar att vandra innan vi kan hoppa o skutta i skogen igen.


A.

Av Familjen Zäta - 8 maj 2007 14:09

Ätnligen börjar killen vakna ordentligt. Nu kom han uppför trappen där jag sitter o jobbar o buffade o ville leka o när vi gick ut på gräsmattan så började han galoppera o det känns som det var läääänge sen, gud så skönt. Tänk att man kan bli så lycklig av att se sin hund ta ett par galoppsprång!!


Nu verkar han dessutom vara hungrig, dvs aktivt springer han in i köket o står o glor på diskbänken...typiskt tecken på att han är sugen på mat. Fixar hans mat lite tidigare idag i ren glädje över dessa signaler. Jag tror han håller på att bli sitt vanliga jag igen.

A.

Av Familjen Zäta - 8 maj 2007 07:53

Nu är han i alla fall vaken ur narkosen men inte är det någon pigg hund som springer runt inte. Har i alla fall varit ute på tomten o rastat sig lite o nu kan han t o m hålla balansen nerför backen, ja rätt bra i alla fall. Det är fortfarande rätt vingligt allting men känns som det är på väg åt rätt håll i alla fall.

Inatt sov jag på en madrass bredvid Nisses bädd så jag hade lite koll på honom men han har sovit hela natten. Han var vaken ett per gånger o flyttade sig lite men det var inte många o långa stunder.

I morse ville han i alla fall ut o kissa så ett par rundor på tomten har vi klarat av o han har också fått lite mat o det ville han gärna ha, fast han vill inte så gärna dricka något. Han får såklart i sig lite vätska med maten men det vore ju skönt om han drack ordentligt också men kanske är han lite rosslig i halsen efter tuben som suttit där.

Tur att jag jobbar hemma idag så han kan få ligga o gona sig i hallen o bara ta det lugnt, vi tar nog inga långpromenader idag i alla fall.

A.

Av Familjen Zäta - 7 maj 2007 21:11

Vi fick hämta hem Nisse vår älskling redan ikväll o det var skönt. Han har varit på magnetröntgen idag och varit sövd både länge o väl gissar jag.

För nu är han typ inte vaken alls o det var han inte när vi hämtade honom heller. Ändå fick vi vänta drygt en och en halv timme innan vi fick träffa honom från den tiden de sa att han skulle vara klar. Men när vi såg honom förstod vi att det hade dröjt, uj va trött han var. Det var med nöd o näppe han kunde stå upp, ja verkligen!! Jag har ALDRIG sett en så trött hund någon gång, nästan värre att se honom sån än att se honom sövd faktiskt.

Han lullade sakta o makligt som värsta pensionären o var man inte med så kunde han falla helt åt sidan, t o m ögonlocken hängde som på värsta blodhunden. Han blir nog piggare om Ni rastar honom lite här ute sa sköternskan...men NÄÄÄÄ det var inte tal om att rasta ngt, det var fullt sjå att baxa in honom bak i bilen o så sov han för fullt.

Väl hemma gjorde vi ett nytt försök J o jag att få honom att kissa men det gick ju bara inte, han föll helt åt sidan (som lutande tornet) ifall man inte stöttade honom. Väl inne föll han ihop på sin bädd o där la vi filtar på honom o hängde för fönstren eftersom vi fått rådet att han skulle ligga o vila i ett mörkt o tyst rum med filt över sig.

Jag har pratat med röntgenläkaren efteråt men han vill ha till på onsdag på sig att titta på resultatet och prata ihop sig med sina kollegor, så vi får vackert forsätta vänta o se om de tror att de går att göra något åt hans rygg. Doktorn var i alla fall rätt säker på att det inte alls är Spondylosen han har ont av utan det är L7-S1 som är problemet, dvs han har ett par kotor i ryggen som klämmer på en nerv, det intressanta nu är att ta reda på om det går att operera med bra odds.

När E kom hem ikväll så reste sig Nisse o försökte gå o hälsa men efter två steg föll han ihop med benen ut åt alla håll, stackars liten!! J o jag baxade tillbaka honom till bädden o stoppade om honom igen o sen dess har han legat där o snarkar så gott. När M kom hem reste han lite på ögonlocken men då var vi mer beredda så vi satt bredvid o klappade honom så han inte ens kom på tanken att resa sig upp.

Något vatten eller mat har det inte varit tal om o blir nog knappast idag heller för han måste vara ordentligt vaken när han ska dricka o äta så det blir väl fortsatt bantning för Nisseman, får ta igen det med godsaker en annan dag.

Fick också nytt recept på Remadyl eftersom den var nästan slut o så fortsätter vi med Levaxinet o nu fick jag reda på vad hans värde på Sköldkörtelprovet var, han hade 9,5 och man ska ha mellan 18-36 tror jag det var, så han behöver nog den medicinen vad det verkar men vi kan inte ta nytt prov o se om det hänt ngt förrän om några veckor. Annars var alla andra prover vi tog förra gången jättebra så alltid något.

Nu får han sova vidare o så hoppas vi gossen är lite piggare i morron bitti.

Kram alla vänner som tänkt på oss idag!

A.

PS! Vi är lyckligt lottade som bor så nära Strömsholm, de andra i väntrummet som också väntade på sina hundar kom från Piteå (90 mil) och Växjö (ca 40 mil)....snacka om lycka när det bara tar 10 min att åka hem!!

Ovido - Quiz & Flashcards