Alla inlägg den 4 juli 2007

Av Familjen Zäta - 4 juli 2007 23:01

Snacka om lycka för en matglad hund!!

Av Familjen Zäta - 4 juli 2007 22:42

Nyduschad vacker Nisseman med viktmanschetter på "Cavaletti-banan" i garaget.


Ja men så ska jag försöka berätta lite mer vad som hände på Strömsholm idag. Vi träffade Elin, en jättetrevlig sjukgymnast som tittade o kände på Nisseman. Hon tyckte att han var otrooooligt stel i ryggen och musklerna i bakbenen är korta o hårda. Han rör sig pga detta (o kanske även lite pga Spondyloset i ryggen) mycket stelt men annars ser det bra ut så det är nog bara att träna på med mycket övningar, massage, stretching etc så ska det kunna lösa sig.


Däremot vågade hon inte låta honom simma idag, hon ville försäkra sig om att han är helt frisk från lunginflammationen och det beskedet hoppas vi kunna få av veterinären i morgon. Hon tyckte ändå inte att det spelar så stor roll för helheten om han börjar simma nästa vecka istället. Vi fick också gå fram o tillbaka i olika hastigheter o ju saktare Nisse går desto mera rätt rör han sig så ja vad tror Ni??? ännu saktare får det bli på promenaderna (om det är möjligt) o dessutom har han nu fått viktmanschetter (fast utan vikter i) på bakbenen när han går promenad för då lyfter han faktiskt bättre på bakbenen (snacka om trolleri).


Sen fick vi 2 intressanta övningar att köra, Cavaletti som tydligen är en hästövning...fast det visste ju inte jag som knappt kan stava till h-ä-s-t, en sån bana har vi nu hyrt på obestämd framtid från rehab och den är uppställd i garaget så det är lätt att köra efter promenaden.

Sen ska vi köra en övning som heter 8:an o då går man in en åtta på gräsmattan o där ringarna i åttan ska vara 2-3 m i diameter, detta för att han ska öva upp smidigheten i ryggen som är sååååå stel.


Vad vi nu ska göra fram till nästa fredag när vi ska tillbaka är följande:

  • Ny sele som passar bättre för promenad (redan fixat i em).
  • 15 min promenad 4-5 ggr per dag med viktmanschetterna på (skönt med låååångpromenader äntligen)
  • Gå om möjligt ÄNNU SAKTARE på promenaden (blir knepigt men vi får försöka)
  • Cavaletti varje fm (alt efter morgonpromenaden)
  • Åttan (med 2-3 m diameter) varje em eller kväll
  • Vilodag från övningarna var 3:e dag 
  • Så mkt massage som möjligt, Nancyyyyyy nu kommer vi!!!
  • Försiktig stretching efter promenaderna
  • o så förståss helst en friskförklaring från hosta o lunginflammation av doktorn i morron ; )) (håller tummarna!!!!)

ja men det var nog ungefär så det är för tillfället. En mycket trött M har just kommit hem från Oslo o skuttat ner i sängen o jag borde också sova mycket snart för att orka till Kista i morron bitti.

I morgon blir det alltså M o Nisse som åker till Strömsholm o Nancy följer också med o så får vi se hur det går, ev blir det röntgen av ryggen igen (o vem vet kanske av lungorna också) så det visar sig vad dagen har att erbjuda.


PS! Nisseman har duschat ikväll för första gången sedan operationen, använde den supergalna duschen i tvättstugan men tro det eller ej...den funkade rätt bra. Blir nog till att köpa lite duschdraperi dit så vi slipper skura hela tvättstugan varje gång ; ))


Natti natti!

A.

Av Familjen Zäta - 4 juli 2007 13:33

Idag var Nisse o jag på första riktiga rehab besöket o träffade Elin.

Blev ingen simning denna första gång för hon ville inte riskera något mer strul för Nisse innan han träffat veterinären i morgon o fått klartecken från honom att simma. Men hon tittade o kände o klämde o vi har fått många nya övningar o ett bra träningsprogram att köra fram till nästa vecka då vi ska tillbaka dit. Berättar mer senare ikväll måste jobba lite nu.

Kram A.

Ovido - Quiz & Flashcards