Alla inlägg den 9 juli 2007

Av Familjen Zäta - 9 juli 2007 20:58

Tur att Nisse har dosetten så vi kan hålla ordning på alla hans piller o han tycker det är OK för han tror det är lite extra godis han gjort sig förtjänt av.


Idag var det vilodag från rehab-träningarna för Nisse men det betydde inte att det inte hände något alls. "Nancy på Nyckelön", Nisses massör kom på hembesök o gav honom en helkroppsmassage o det var länge sen nu så det gillade han verkligen. Vi tyckte det var bäst hon kom hem till oss utifall hostan han fortfarande har lite kvar av kan smitta så är det ju dumt att han är hemma hos henne. Vi hade fixat med dyna o täcke i vardagsrummet så det skulle vara mjukt o skönt men Nisse blev så glad när Nancy kom så han kastade sig ner på hallgolvet o tyckte hon kunde starta på direkten där ute. Han är ju för gullig den rara lilla vovven.


Nisse verkade i alla fall njuta för fullt av massagen (o jo då han flyttade under lite protest in till vardagsrummet ; ) tror inte det gjorde ont eller så. Han reagerade inte runt L7-S1 området men lite grann när hon masserade runt Spondyloset i ryggen men inte så farligt ändå. Sen har han ju ALDRIG gillat när hon punktmarkerar på honom för då slutar hon ju "klia" som han ser det o då börjar han vifta på svansen o titta uppmanande på henne. Då får man själv rycka in som extrakliare, det är också ett viktigt jobb. Nisse är jättestel i sina muskler men det blir ju ändå lite bättre ju mer vi håller på. Tror även det är bra att vi nu stretchar rätt ofta, nästan efter varje promenad o på sikt borde det ju hjälpa.


Har varit lite struligt att få honom att gå i rätt takt o med tryck på promenaderna, lite knepigt när man går ensam. Han vill ju inte gärna dra alls o stegen blir absolut bäst om han går sakta med lite lite drag. Då går han jättefint med bakbenen o lyfter dem hela tiden istället för att göra cirkelrörelser utåt vilket det lätt blir så fort farten ökar eller draget minskar. Känns som han så fort det drar emot lite i kopplet vill sakta farten ytterligare vilket gör att vi nästan går i ofattbart sakta mak...jag visste inte att man kunde gå så sakta innan vi startade de här övningarna.


I morgon blir det i alla fall både Cavaletti o 8:an igen så då är allt som vanligt. Hoppas bara snart att penicillinet börjar bita så hostan försvinner helt, visst det är inte ofta han hostar men det är trots allt lite då o då, efter ansträngning eller när han ätit eller druckit eller blir uppspelt.


Kanske kan det räcka att jobba i morgon också för mig för att bli klar för semester, får se hur långt jag hinner men det vore skönt att få känna att det är semester på riktigt snart. Gör inget att regnet öser ner, skönt att vara ledig hur som helst. Läääängtar tills datorn kan flytta bort från vardagsrumsbordet ; ))


Kram A.


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards