Alla inlägg den 13 juli 2007

Av Familjen Zäta - 13 juli 2007 10:46

Nu har vi gjort första passet (dubbelpass) för idag på Strömsholm. Rehab kl 8 och idag var det dags för Tread Mill, coolt var det!!

Nisse var lite nervös först men sen gick det finemang o han körde 2 min * 3 så totalt 6 min idag. Blir nog lite träningsvärk efteråt. Hade han slutat med penicillinet så hade simning varit jättebra också men nu väntar vi med det lite.

Han rör sig bättre än tidigare o speciellt i snabbare takt så nu kan vi börja variera farten på promenaderna o även utöka dem, härligt!!


Nytt träningsprogram:

- Öka promenaderna till 20 min o variera tempo (skritt, sakta o snabbare trav)

- Flytta runt viktmanschetterna på benet, högre o lägre så han inte vänjer sig för mkt, effekten är bäst vid nyhetens behag.

- Fortsätt med Cavaletti o 8:an en gång om dagen i 2 dagar o sen en vilodag.

- På vilodagen (ovan) ska vi lägga till en långpromenad på kvällen (sista rundan) på 25-30 min.

- Vi fortsätter med daglig massage hemma samt stretch efter promenaderna.

- Massage med Nancy ca 2 ggr/vecka


Sen kl 9 träffade vi veterinären, egentligen för att ta nytt värde på sköldkörteln men passade bra för hon kunde titta i halsen o lyssna på honom. Såg jättefint ut i halsen, jag tittade själv ; ))

Han låter fint också o lymfkörtlarna är ngt förstorade men det var inte så konstigt utan de brukar ta lite tid innan de går ner. Så man kan säga att han nästan är friskskriven nu från hosta o lunginflammation, bara 2 dgr kvar med penicillin. HÄRLIGT!!


Vi tog blodprov för sköldkörteln o sen blev Nisse bjuden på mat av sköterskan o Levaxin av mig så han var sååååå nöjd med dagens första Strömsholmsbesök kan Ni tro.

Nu ska vi tillbaka på em o ta nytt prov när medicinen verkat så får vi sen vänta till nästa torsdag innan vi får svar på dessa o då ringer hon oss.


Nu ligger Nisseman på verandan o vilar sina trötta ben o det blir mest vila o bara lugna rundor idag så vi undviker så mkt av träningsvärken vi kan. I morgon blir det massage med Nancy innan hon åker på semester en vecka.


Nu för tiden är det nästan ett heltidsjobb att sköta Nisse, tur man har semester, det är såååå SKÖNT!!


Ha de bra alla vänner.

Kram A o en trött Nisseman

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards