Alla inlägg den 13 augusti 2007

Av Familjen Zäta - 13 augusti 2007 19:31

Idag skrevs Nisse äntligen ut från Strömsholm efter ryggoperationen, vi tog ut en ny journalutskrift o Ni kan gissa att den börjar bli låååång nu. Inget mer återbesök inbokat framåt utan nu är det egen träning som gäller framöver.

Vi hade sista simträningen med Stefan Rosén idag och han tyckte Nisse verkade må jättebra. Han reagerar vid absolut högsta retning uppe vid ryggslutet men det är inte så konstigt tyckte Stefan så allt har följt rehab planen bättre än väntat efter att Nisse blev frisk från hosta o lunginflammation.

Nu har både M o jag simkörkort så vi kan hyra bassängen i Strömsholm på helgerna o träna Nisse ensamma där när det blir för kallt att simma ute sen, Perfect!!


Vi ska nu ändå fortsätta träna på det sätt vi börjat dvs med våra ordinarie längder på promenader o gärna lös efter uppvärmning men fortsätta i "snäll" terräng tills det onda i ryggen helt gått bort (om det nu gör det någon gång, inte helt säkert). Sen ska vi såklart simma ca 1 ggn/vecka, gärna jogga i trav någon/några ggr i veckan (bra både för hund o oss tyckte Stefan :))

Vi kör viktmanschetterna ett par dagar i veckan o stretchar efter ansträngning samt såklart den egna massagen varje kväll. På stretchingen kommer vi då också kunna märka hans dagsform o det är så vi kommer kunna se om problemen skulle komma tillbaka så det blir extra viktigt också av den anledningen. Sen är det såklart bra att fortsätta med den professionella massagen vi kör med Nancy. (Nisse kommer nog vara med som uppvisningsobjekt på Hundens Dag i Parken Zoo den 1/9 när Nancy ska marknadsföra sin hundmassage, det blir kul o Nisse kommer nog gilla det...haha...massage en hel dag..jo jag tackar jag!!)


Stefan föreslog också ett kosttillskott vi ska köpa som han använt till sin egen lite äldre hund som hade gjort susen istället för smärtlindring så det beställer vi direkt.


Känns fantastiskt bra o Nisse fick belöning med ett rökt ben efteråt o det var han riktigt glad för, han t o m skällde av glädje när han busade med benet o det har han nog aldrig gjort förut vad vi kan minnas. Han är bäst vår älskling o nästan nästan frisk, HURRA!!


Ha de bra o hoppas alla hundar i hela världen blir lika friska som vår älskling!

A.

Ovido - Quiz & Flashcards