Alla inlägg den 15 augusti 2007

Av Familjen Zäta - 15 augusti 2007 16:36

I måndags kväll var Nisse jättestel o nu är det lite svårt att säga om det berodde på den tuffa simträningen tidigare på dagen eller på den fria leken ute på ängen på kvällen eller vilket kanske är mest troligt en kombination av dessa. I alla fall så blev det mycket vila på tisdagen för återhämtning o det verkar ha funkat för igår kväll var stelheten borta o han kunde stretcha som vanligt.


Idag började vi därför köra enligt vårt nykomponerade vecko-träningsprogram dvs ons = viktmanschetter + slalom o stegträning.

Slalom kör vi då ungefär som i agility och det är för att träna upp smidigheten i sidled på ryggen och sen stegträningen blir ungefär som Cavaletti (men nu har vi lämnat tillbaka hyrbanan) så vi lägger ut en metallstege på marken o Nisse kliver mellan stegpinnarna o tränar på att lyfta benen snyggt o fint, funkar superbra!!

Detta tänkte vi köra ett par gånger i veckan o startade med det idag. Uppföljning såklart ikväll med egenmassage o stretching, har faktiskt stretchat efter varje promenad idag mest för att ha koll på att det såg OK ut o det har det gjort.


Nisse fick ett rökt tuggben tidigare idag o det var så gott så han ville inte lägga det ifrån sig när jag skulle till skjutsa E o handla lite så då blev det helt enkelt så att han fick stanna hemma, lite snopen blev han nog men vi hade inte tid att förhandla med honom. Han hade i alla fall gottat i sig benet när jag kom hem o förresten så kul är det ju inte att åka till affären så han gjorde nog en bra deal ändå. Men han brukar GÄRNA vilja följa med o nu hade han t o m halsbandet på sig...så lite snopen var han nog när vi stängde dörren, låste o åkte. Men nästa gång kanske han undviker förhanlingen o kommer direkt : ))


Förresten så kom sakerna vi beställde från Redog idag så Nisse har redan börjat knapra ytterligare ett hälsokostpreparat "Aktiv Hund", förhoppningsvis ska det nu hjälpa honom att klara sig utan smärtlindring, intressant att följa faktiskt. Dessutom äter han nu Levaxinet, Aloe Vera Tranbär, Glukosamin o Plaque Off....så inte blir det "bara" mat inte...haha. De här nya tabletterna luktade gammal rutten tång...tur man slapp smaka men Nisse verkade gilla dem så han tog dem gärna, den galenpannan.


Ha de bra.

A.

Ovido - Quiz & Flashcards