Alla inlägg under juli 2007

Av Familjen Zäta - 15 juli 2007 21:18

Bilden är från härom dagen då vi för första gången på jättelänge kom ända till hästhagen på promenaden. 



SKÖNT!! Sista dagen med penicillin, hoppas nu verkligen att det dröjer minst 100 år tills nästa omgång.


O så skulle vi försöka fira det med att hitta på något kul för Nisse o tänkte prova på att spåra med honom. Tror aldrig han gjort det förut så vi ansåg oss alla som RENA nybörjare. Jodå visst har vi själva kört spår med Nenne o Baloo men det var ju faktiskt sådär 15 år sen. Har pluggat på lite teori så vi skulle göra rätt i alla fall.


Nu var det inte sååå lätt som vi hade tänkt oss men vi får inte ge upp för det. Vi selade på Nisse o han var sååå på alerten när M gick iväg bakom buskarna o försvann. Däremot fick han ju inte alls upp något spår där bakom när jag släppte på honom, han letade med ögonen o när han inte hittade något började han gnälla o verka olycklig o tröstäta lite gräs istället. Vi tragglade på men det var inte direkt så att han spårade något vidare, han råkade mer röra sig åt rätt håll o till slut kom vi fram fast inte pga att han spårat bra precis. Dock blev han superglad när han hittade M därborta i buskaget såklart.


Vi försökte igen o då gick jag iväg istället på en annan äng, nu försökte jag vara övertydlig o ta i gräset gång på gång så det skulle lukta ordentligt och jag la dessutom ut hans träningsboll mitt på halva sträckan. Inte spårade han så bra den här gången heller, ngt lite mer i alla fall o bollen hittade han MEN men...det blir nog till att öva några fler gånger innan det funkar.


Dock blev han nog lite trött i huvudet av att inte veta vad han skulle göra så då var det ju ändå någon nytta med det hela.


Ikväll gick vi en riktigt rask promenad på 20 min o han gick så fint så hela vägen (utom när han svängde in framför mig alldeles för snabbt så jag råkade trampa honom på ena baktassen o jösses vad han skrek till men det verkade inte bli någon bestående skada tack o lov). Han far över vägen från sida till sida så det är inte helt lätt att alltid vara beredd. Nu är Nisse i alla fall lite trött efter dagens övningar (promenader, spårträning o Cavaletti) så nu blir det bara nattvila för honom.


Ha de bra.

A.

Av Familjen Zäta - 14 juli 2007 21:58

Visst är det lyxigt när massören kommer hem o ger massage i vardagsrummet. Nisse tycker väldigt MYCKET om sin massör Nancy (Nancy på Nyckelön). Hon kommer fortfarande hem till oss istället för att vi åker dit pga att vi inte vill riskera att Nisse tar med någon smitta. Nu borde det dock snart inte behövas längre.

Idag hade hon med sig stora pärmen o hade nu läst på lite extra sedan rehab-besöket igår (då hon var med oss) om Nisses stela gastrocnemius-muskel så den fick lite extra knådning idag. Hon är ju toppen den tjejen!!


Annars har Nisse mest tagit det lugnt idag, man ska ju inte stressa runt för mycket efter att man fått massage men vi har i alla fall gått ett par 20 min rundor o sen några kortare svängar o kört Cavaletti. Kanske blir en liten 8:a ikväll i vardagsrummet för ute ösregnar det nu så det känns inte såååå inbjudande.


När jag hade varit ute o joggat en sväng ikväll skulle jag försöka mig på mitt mag/rygg gympa pass (på DVD) framför TV:n o då ville Nisse vara med o han försöker komma under mig så det är jättesvårt att göra rätt övningar. Hahaha...han tror det är en rolig lek jag gör med honom, han är ju för söt o när det var dags för stretchning för mig så la han sig under mitt huvud som en liten kudde...det är väl ändå att vara gentleman eller hur??


M o J har i em varit till Sthlm o ridit islandshästar, som en ny födelsedag för J nästan för det var ju hennes present från pappa. De hade jätteroligt MEN kan hända att i alla fall en av dem får rejält med träningsvärk i morron, hihihi.


Inatt kommer Gotlandsresenärerna hem o lite roligt var ju att Js kompis - Tilda som fyller 12 år idag - GRATTIS!! och våra kusiner o mormor o morfar var på samma båt hem från Gotland, det var ju lite coolt!!


Välkomna hem allihopa.

Kram från A.


Av Familjen Zäta - 14 juli 2007 21:55

..att M fick semester. K, E o Manda var här o åt med oss sen spelade vi kubb o förståss tog en nattrunda med Nisse.

Nisse gillade att spela kubb, fast han trodde det var något slags apporteringsspel så han ville gärna hämta ALLA pinnarna hela tiden.

Lite sent blev det förståss men vi hade jättetrevligt o många som kunde klia Nisse så han var helnöjd också.

A.

Av Familjen Zäta - 13 juli 2007 10:46

Nu har vi gjort första passet (dubbelpass) för idag på Strömsholm. Rehab kl 8 och idag var det dags för Tread Mill, coolt var det!!

Nisse var lite nervös först men sen gick det finemang o han körde 2 min * 3 så totalt 6 min idag. Blir nog lite träningsvärk efteråt. Hade han slutat med penicillinet så hade simning varit jättebra också men nu väntar vi med det lite.

Han rör sig bättre än tidigare o speciellt i snabbare takt så nu kan vi börja variera farten på promenaderna o även utöka dem, härligt!!


Nytt träningsprogram:

- Öka promenaderna till 20 min o variera tempo (skritt, sakta o snabbare trav)

- Flytta runt viktmanschetterna på benet, högre o lägre så han inte vänjer sig för mkt, effekten är bäst vid nyhetens behag.

- Fortsätt med Cavaletti o 8:an en gång om dagen i 2 dagar o sen en vilodag.

- På vilodagen (ovan) ska vi lägga till en långpromenad på kvällen (sista rundan) på 25-30 min.

- Vi fortsätter med daglig massage hemma samt stretch efter promenaderna.

- Massage med Nancy ca 2 ggr/vecka


Sen kl 9 träffade vi veterinären, egentligen för att ta nytt värde på sköldkörteln men passade bra för hon kunde titta i halsen o lyssna på honom. Såg jättefint ut i halsen, jag tittade själv ; ))

Han låter fint också o lymfkörtlarna är ngt förstorade men det var inte så konstigt utan de brukar ta lite tid innan de går ner. Så man kan säga att han nästan är friskskriven nu från hosta o lunginflammation, bara 2 dgr kvar med penicillin. HÄRLIGT!!


Vi tog blodprov för sköldkörteln o sen blev Nisse bjuden på mat av sköterskan o Levaxin av mig så han var sååååå nöjd med dagens första Strömsholmsbesök kan Ni tro.

Nu ska vi tillbaka på em o ta nytt prov när medicinen verkat så får vi sen vänta till nästa torsdag innan vi får svar på dessa o då ringer hon oss.


Nu ligger Nisseman på verandan o vilar sina trötta ben o det blir mest vila o bara lugna rundor idag så vi undviker så mkt av träningsvärken vi kan. I morgon blir det massage med Nancy innan hon åker på semester en vecka.


Nu för tiden är det nästan ett heltidsjobb att sköta Nisse, tur man har semester, det är såååå SKÖNT!!


Ha de bra alla vänner.

Kram A o en trött Nisseman

Av Familjen Zäta - 12 juli 2007 21:52

Ikväll fick Nisse besök här hemma av Kotten, alltså en liten igelkott, ja eller en rätt stor faktiskt. Nisse blev i alla fall mest glad över besöket, J o Manda blev inte så glada, mer livrädda faktiskt när de skulle gå ut på loftet o Kotten satt under trappan o fräste till dem.


Nisse har haft vilodag från Cavaletti o 8:an idag men vi testade lite gränser ändå o gick faktiskt promenad i nästan 30 min o det är REKORD för oss. Så lång promenad har inte Nisse gått sedan innan L7-S1 operationen. Vi gick bort till hästhagen o kollade in pållarna o gick lite på körvägen där. Tänk att förr i tiden dvs före operationen så var det en kort runda att gå dit bort, tiderna förändras men vi hoppas snart vara tillbaka till "förr i tiden".


Faktiskt tycker jag även att hostan är bättre nu, han har bara hostat ngn enstaka gång o då oftast efter att han ätit o egentligen så har han ju alltid (i alla fall sedan han kom till oss) harklat sig o haft sig efter maten eller godisätning så det kanske faktiskt inte kommer från hostan eller lunginflammationen utan bara är så som han är. Sen kan man ju tänka tanken vad nu detta ändå beror på - fast den tanken orkar jag nog inte tänka just nu. En sak i taget o det känns som det räcker med de krämpor vi redan identifierat.


I morgon ska vi tillbaka till Rehab på Strömsholm, ska vara där kl 8 o om allt går som planerat så tror jag det blir Tread Mill (dvs löpband i vatten) då. Kl 9 har vi sedan tid för ny provtagning på sköldkörtelvärdet, ÄNTLIGEN!! Det skulle vi gjort för lääänge sen men av olika anledningar så har vi inte kunnat göra det. Det spörs vad det nu visar, om han har rätt dos av Levaxinet eller inte. Men den här provtagningen gör att det blir en RUTTEN morgon för Nisse i alla fall, dvs ingen MAT, hund utan frukost är inge roligt...men men bara att bita ihop. Ev skulle vi sen efter provtagningen hem o äta mat o ta medicin o sen tillbaka efter 6 h o ta nytt prov, men det verkade lite tveksamt hur de ville ha det så vi får se i morgon.


Nisse fick i alla fall lite extra mat ikväll, bröd o banan o Remadyl så han är så laddad det går inför träningen i morgon bitti.


Nu är det också på riktigt SEMESTER i den här familjen, M jobbar sista dagen i morron o jag stängde ner jobbet efter lunch idag...SKÖÖÖNT!!


Trevlig sommar alla vänner o njut av regnet!!

A.

Av Familjen Zäta - 11 juli 2007 21:31

En mycket blandad dag blev det som start på semestern, Nisse väckte mig vid 6 o tyckte det var frukost o tro det eller ej men jag var rätt pigg. SKÖNT! Efter hans frukost o lite rastning blev det lång skön frukost för mig o sen blev det skrubbning av altanen o verandan, kändes kanonbra o det tyckte Nisse också för han fick ligga ute på gräsmattan o det ÄLSKAR han. MEN sen började min dator strula o OJ vad den krånglade. Jo jag vet att jag har semester MEN det betyder ju inte att man inte alls behöver logga in o kolla lite mail o annat. Varvade fortsatt röjning på verandan med datorstrul. Inge roligt alls o Nisse såg lite förnärmad ut när jag började sitta vid datorn igen, vi hade ju semester o skulle inte sitta där o jobba hela tiden. Provade att göra restore till gårdagens version MEN det var inga ändringar gjorde tyckte datorn så det var onödigt...hmmm.


Dessutom ringde jag o störde min käraste kollega i hennes arbete o vi kollade ALLA möjliga o omöjliga inställningar o såklart såg det rätt lika ut men ändå ville det inte funka för mig. Lunch o sen skura soptunnan som var nytömd...äckligt i botten...men skönt när det är klart.

Började sen klippa gräsmattan o det var JÄTTEHÖGT gräs nästan så gräsklipparen skar ihop. När jag sen behövde gå ut med Nisse så tog E över o fortsatte klippa ända tills Kent Agent kom hem med småtjejerna från shoppingrundan o tutade på E så hon blev livrädd. DÅ slutade gräsklipparen funka o varken E, Kent Agent eller jag kunde få igång den o E blev lite stressad eftersom det blev inköp av ny digitalkamera igår eftersom hon råkat ha sönder den gamla. Men tekniska som vi är så löste vi problemet med klipparen, det var en säkring som hade gått, troligen pga att det var gräs som satt ihop kniven under klipparen. BRA!! Alltid något som funkar i detta trasiga hus.


När M kom hem ikväll så ville han hjälpa mig titta lite på datorn o tro det eller ej men när vi gjorde restore till måndagens version SÅ FUNKADE det och inte bara det utan nu funkade helt plötsligt hela datorn o alla uppkoppling o allting. HURRA HURRA HURRA. Jag slipper åka till Kista för att ringa Helpdesk i Bangalore o de kan koppla upp sig mot min maskin o hjälpa till. Blir istället en skön semesterdag - kan livet vara bättre???


J sover över hos Manda inatt o E stack nu ikväll iväg till Rytterne för att sova där så det är bara lillfamiljen hemma ikväll.

När vi skjutsade iväg E så passade vi på att ta med Nisse o gå på en stor äng i närheten där borta så han fick lite nya vyer o gissa om han spatserade duktigt...ojojoj va snyggt han lyfte på bakbenen, inte en gång han svängde utåt, kanske kanske det är på G nu o dessutom har han bara hostat ett par gånger idag, inte mycket alls. Vi håller tummarna för att det ska verka skapligt nu på fredag när vi ska till Rehab igen.


Grattis lillasyster till ytterligare ett bra lopp på Gotlandsorienteringen, va Du är spänstig, går ut som 2:a på jaktstarten i morron. Vi håller tummarna för att Du kan hålla silverplatsen, nog lite väl långt till ledarinnan.


Nu blir det kaffe o bulle - gottens.

A.

Av Familjen Zäta - 10 juli 2007 22:23

Ohh va skönt det blir med semester o det tycker nog Nisse också. Då måste jag inte sitta vid datorn hela dagen o vara tråkig. Undrar vad vi ska hitta på för kul nu då?? Det är faktiskt inte så mkt kul man kan göra med en sjuk hund men vi får vara lite påhittiga.

Känns som Nisse börjar bli liiiite uttråkad för idag snodde han t ex Jonnas rostmacka med drottningsylt på (ja nu var det ju inte så mkt kvar av den) men han brukar inte sno mat från bordet.


Dessutom är det lite svårt att ha stränga regler för en sjuk hund, man tycker ju så synd om honom så jag undrar just hur det blir när han blir frisk HAHAHA.


Vi har i alla fall gått på våra sakta promenader o vi har kört vår träning så vi har varit så duktiga.


I morgon ska vi nog bara njuuuuta av sommaren i alla fall.


KRAM A o Nisse

Av Familjen Zäta - 9 juli 2007 20:58

Tur att Nisse har dosetten så vi kan hålla ordning på alla hans piller o han tycker det är OK för han tror det är lite extra godis han gjort sig förtjänt av.


Idag var det vilodag från rehab-träningarna för Nisse men det betydde inte att det inte hände något alls. "Nancy på Nyckelön", Nisses massör kom på hembesök o gav honom en helkroppsmassage o det var länge sen nu så det gillade han verkligen. Vi tyckte det var bäst hon kom hem till oss utifall hostan han fortfarande har lite kvar av kan smitta så är det ju dumt att han är hemma hos henne. Vi hade fixat med dyna o täcke i vardagsrummet så det skulle vara mjukt o skönt men Nisse blev så glad när Nancy kom så han kastade sig ner på hallgolvet o tyckte hon kunde starta på direkten där ute. Han är ju för gullig den rara lilla vovven.


Nisse verkade i alla fall njuta för fullt av massagen (o jo då han flyttade under lite protest in till vardagsrummet ; ) tror inte det gjorde ont eller så. Han reagerade inte runt L7-S1 området men lite grann när hon masserade runt Spondyloset i ryggen men inte så farligt ändå. Sen har han ju ALDRIG gillat när hon punktmarkerar på honom för då slutar hon ju "klia" som han ser det o då börjar han vifta på svansen o titta uppmanande på henne. Då får man själv rycka in som extrakliare, det är också ett viktigt jobb. Nisse är jättestel i sina muskler men det blir ju ändå lite bättre ju mer vi håller på. Tror även det är bra att vi nu stretchar rätt ofta, nästan efter varje promenad o på sikt borde det ju hjälpa.


Har varit lite struligt att få honom att gå i rätt takt o med tryck på promenaderna, lite knepigt när man går ensam. Han vill ju inte gärna dra alls o stegen blir absolut bäst om han går sakta med lite lite drag. Då går han jättefint med bakbenen o lyfter dem hela tiden istället för att göra cirkelrörelser utåt vilket det lätt blir så fort farten ökar eller draget minskar. Känns som han så fort det drar emot lite i kopplet vill sakta farten ytterligare vilket gör att vi nästan går i ofattbart sakta mak...jag visste inte att man kunde gå så sakta innan vi startade de här övningarna.


I morgon blir det i alla fall både Cavaletti o 8:an igen så då är allt som vanligt. Hoppas bara snart att penicillinet börjar bita så hostan försvinner helt, visst det är inte ofta han hostar men det är trots allt lite då o då, efter ansträngning eller när han ätit eller druckit eller blir uppspelt.


Kanske kan det räcka att jobba i morgon också för mig för att bli klar för semester, får se hur långt jag hinner men det vore skönt att få känna att det är semester på riktigt snart. Gör inget att regnet öser ner, skönt att vara ledig hur som helst. Läääängtar tills datorn kan flytta bort från vardagsrumsbordet ; ))


Kram A.


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards