Alla inlägg under juli 2007

Av Familjen Zäta - 8 juli 2007 23:13

Så här kul kan man ha när man leker o busar med sin bästa vän!

Av Familjen Zäta - 8 juli 2007 22:47

Idag hade vi mera ork, hade nog vilat upp oss tillräckligt igår för att få lite ny energi allihop. J, M, Nisse o jag började ett nytt försök att röja upp på loftet. E som egentligen borde vara den som drev det här projektet eftersom det är hon som vill flytta ut dit när det är klart, var inte hemma ; ))  sov över hos en kompis. Men vi är såååå bussiga o kämpade ändå hela dagen med loftet. Nuär vi riktigt på G men uj uj va mycket saker vi har o vad svårt det är att slänga grejor som man ändå inte vill ha men ändå.... inte lätt alls. M var såklart duktigast av oss alla på just det, men J o jag kämpade ändå på o ju tröttare vi blev på alltihop desto enklare var det så det är nog så man ska göra. Dvs hålla på tills man är lite less, då blir det mkt lättare att tycka att småsaker inte har så stort värde.


Nisse var med därute långa stunder, o ja visst han tycker inte det är så kul att städa loftet efter ett tag men bättre att vara med där än att ligga inne ensam i alla fall. Det finns rätt många lite roliga saker även för honom, små gossedjur o annat spännande. Han lullar runt o luktar i lådor o påsar för att se om det finns ngt kul. Det mest spännande idag var nog när J råkade trampa i Nisses vattenskål som vi tagit med ut, haha det blev MYCKET vatten att torka upp även om inte ens allt rann ut.


Nu har vi i alla fall kommit en bra bit o visst finns det saker kvar att sortera MEN det mesta som är kvar är Es egna saker o de får hon i alla fall fixa själv. Sen återstår lite målning av hennes hörna o någon slags stänger eller vajrar att hänga gardiner/skynken på så vi döljer all förvaring o det blir lite mer rumskänsla för henne. Det kommer nog bli riktigt fint när det blir klart.


När det gäller Nisses dag så har vi såklart gått hans skritt-promenader o det har faktiskt gått riktigt riktigt bra för honom att lyfta fint på bakbenen åtminstone då o då vilket ändå trots allt känns som ett stort steg framåt. Vi har stretchat ordentligt efter promenaderna o ikväll hade vi en lång massagestund. Cavaletti blev det runt lunch o åttan nu ikväll så träningen är också genomförd enligt planen. I morgon är det vilodag med träningen o då kommer Nancy hit på em o ger Nisse en vanlig helkroppsmassage, det blir riktigt bra för honom det. Vi tänkte det är bäst hon kommer hit utifall Nisse har någon smitta kvar så han inte tar med den hem till hennes hundbod.


Jag ska försöka beta av så mkt jobb som möjligt av det som återstår innan det blir semester, men jag måste medge att jag inte precis har jättmycket lust att jobba nu utan semester verkar MYCKET skönare faktiskt. Får se hur snabbt i veckan jag orkar hinna klart det som måste göras, ska försöka snabba på för officiellt började jag ju semestern redan i fredags.


Idag fick M o jag en inbjudan till sommarfest i Sthlm den 21/7 hos en gammal kompis till mig som jag inte träffat på jätte jättelänge, får se om vi kan få till det på ngt sätt, skulle kanske behöva någon som är här hos tjejerna o Nisse i så fall om inte de ska få klara sig själva, ja vi får se hur vi gör med det, om vi ids fixa med det.


Ha en bra vecka i regnet alla vänner, på torsdag ska det i alla fall kanske bli sol. KRAM A.

Av Familjen Zäta - 7 juli 2007 22:35

En skön ledig lördag o nästan semester. Då hade vi gott om tid att pyssla om vår lilla sjukling, blev mycket kel o massage på fm fast fortfarande vill han inte alls gärna sträcka ut höger framben, det är faktiskt rätt skumt för där borde han i alla fall inte ha ont. Måste kolla mer med dem på rehab om detta nästa gång vi ska dit. Sen har vi ansat lite på tassarna o lite varstans o framför allt borstat bort MASSOR med vinterpäls så nu ser det ut som ett slagfält på vår gräsmatta. Men själv Nissen blev liiite mindre i alla fall, gud va mycket päls han har den killen o OJ va lätt den lossnar just nu.

Däremot börjar det faktiskt växa ut riktigt mycket där han är rakad o det är lite mysigt.


Lite städning o uppröjning här hemma blev det idag o M kom även iväg på en egen friserrunda vilken han tyckte var skönt o snyggt blev det också förståss. Dessutom har vi förståss skrittat runt på våra rundor o kört lite Cavaletti o Åttan så jo vi har nog gjort det vi skulle idag. Dvs mest bara ta det lungt o vila så det känns kanon. Får se hur många stora projekt vi får lust att starta i morgon...haha INGA troligen o vad gör det?? Vi kan ju ta dem en annan gång o bara njuta av ytterligare en ledig dag, tänk vad skönt o lyxigt.


Hoppas alla våra "Gotlänningar" mår bra men Ni har väl inget internet där så Ni får väl läsa ikapp senare. KRAM o GONATT!


Av Familjen Zäta - 6 juli 2007 21:16

Stackars stackars Nisseman. Veterinären kollade halsen o han var fortfarande röd så det blev en ny penicillinkur, troligen är ju inte kennelhostan o lunginflammationen över ännu. 10 nya friska dagar med tjejpenicillin...hmmm...jätterosa tabletter men de verkar smaka OK för han äter gladeligen.


Ja det blir väl till att fortsätta ta det lungt nu då men veterinären trodde det var OK att simma nästa fredag som vi hade bokat in. Fredag den 13:e det måste väl ändå betyda tur, eller hur?


Vi kör i alla fall vidare på träningsschemat vi fick o massage o stretching är bra så det kör vi på med, ska boka in Nancy så fort som möjligt. Sen blir det Cavaletti o 8:an varje dag (utom var 3:e som är vilodag).

Idag var jag också till djuraffären o köpte ett trillingkoppel dvs en förlängare till kopplet så man kan dela upp ifall man har flera hundar men vi använder det för att spänna i nya selen så det blir mer likt en draghund. Nu valde jag på den lilla o den stora o valde kanske fel för den stora kändes väl stor faktiskt men vi får se hur det funkar.


Blev riktigt glad på djuraffären också för jag hittade en apporteringsgrej för vatten, precis en sån som jag letat efter överallt men det inte har funnits, dvs en sak som spretar ut åt alla håll vilket gör att det alltid är minst en pinne som sticker upp från vattenytan. Vi hade en liknande till Nenne o Baloo för länge sen men sen har jag inte hittat någon. Den blir bra sen när Nisse får bada ute o det går höga vågor. Det är så attans svårt att hitta en dummie i höga vågor.


Sen häromdagen köpte jag en plyschlåda med öppningar som man kan gömma medskickade mjukisbollar i eller andra leksaker eller godis såklart. Försöker hitta på roliga saker han kan göra fast han ska vila ryggen o det är inte helt lätt. Nisse gillade i alla fall den här JÄTTEmycket men vet Ni va??


Efter en stund när vi hade lekt med den så visade det sig att bollarna piper o Nisse har ju verkligen avskytt allt som piper MEN vet Ni va??? Han gillar de här bollarna jättemycket FAST de piper. Visst är han duktig vår gullegris!!


Idag var det ju meningen att jag skulle vara ledig (ha semester) o åka till Hjo med "tanterna", dock har det nog varit lite FÖR mycket jobb den här veckan o för många saker som återstod så jag orkade helt enkelt inte. Var istället hemma o jobbade lite men tog det väldigt lungt, började med sovmorgon o sen lugn o skön frukost o lite extrarunda med Nisse innan jag satte igång datorn o sen blev det många pauser, rundor med Nisseman o massage o lite av varje varvat med lite jobbslit. Sen åkte Nisse o jag till stan o hämtade ut mera Remadyl på Apoteket, vi måste snart vara stamkunder där...haha...

Nisse har en sån där egen medicindoslåda nu för tiden o det är tur för annars skulle vi inte kunna hålla ordning på alla varianter o halvor som han ska ha.

Sen tog vi en sväng förbi stora djuraffären o hittade trillingkopplet o badgrejen o dessutom fick vi lite provpåse med mat (o den hittade Nisse i tvättstugan senare på dagen - hade visst missat att ställa upp den - så där stod han med huvet mitt i kulorna kan man säga) ...hahaha..tur jag kom på honom i tid.


Ikväll har jag hämtat tjejerna i Kumla så nu är hela familjen samlad här hemma för första gången på länge, härligt!!


Stort TACK till moster som tagit så väl hand om tjejerna i veckan, de är lite trötta men jättenöjda. Kram o ha en superskön semester på Gotland o Lycka till i orienteringsskogen.


KRAM o trevlig helg!!

A

Av Familjen Zäta - 4 juli 2007 23:01

Snacka om lycka för en matglad hund!!

Av Familjen Zäta - 4 juli 2007 22:42

Nyduschad vacker Nisseman med viktmanschetter på "Cavaletti-banan" i garaget.


Ja men så ska jag försöka berätta lite mer vad som hände på Strömsholm idag. Vi träffade Elin, en jättetrevlig sjukgymnast som tittade o kände på Nisseman. Hon tyckte att han var otrooooligt stel i ryggen och musklerna i bakbenen är korta o hårda. Han rör sig pga detta (o kanske även lite pga Spondyloset i ryggen) mycket stelt men annars ser det bra ut så det är nog bara att träna på med mycket övningar, massage, stretching etc så ska det kunna lösa sig.


Däremot vågade hon inte låta honom simma idag, hon ville försäkra sig om att han är helt frisk från lunginflammationen och det beskedet hoppas vi kunna få av veterinären i morgon. Hon tyckte ändå inte att det spelar så stor roll för helheten om han börjar simma nästa vecka istället. Vi fick också gå fram o tillbaka i olika hastigheter o ju saktare Nisse går desto mera rätt rör han sig så ja vad tror Ni??? ännu saktare får det bli på promenaderna (om det är möjligt) o dessutom har han nu fått viktmanschetter (fast utan vikter i) på bakbenen när han går promenad för då lyfter han faktiskt bättre på bakbenen (snacka om trolleri).


Sen fick vi 2 intressanta övningar att köra, Cavaletti som tydligen är en hästövning...fast det visste ju inte jag som knappt kan stava till h-ä-s-t, en sån bana har vi nu hyrt på obestämd framtid från rehab och den är uppställd i garaget så det är lätt att köra efter promenaden.

Sen ska vi köra en övning som heter 8:an o då går man in en åtta på gräsmattan o där ringarna i åttan ska vara 2-3 m i diameter, detta för att han ska öva upp smidigheten i ryggen som är sååååå stel.


Vad vi nu ska göra fram till nästa fredag när vi ska tillbaka är följande:

  • Ny sele som passar bättre för promenad (redan fixat i em).
  • 15 min promenad 4-5 ggr per dag med viktmanschetterna på (skönt med låååångpromenader äntligen)
  • Gå om möjligt ÄNNU SAKTARE på promenaden (blir knepigt men vi får försöka)
  • Cavaletti varje fm (alt efter morgonpromenaden)
  • Åttan (med 2-3 m diameter) varje em eller kväll
  • Vilodag från övningarna var 3:e dag 
  • Så mkt massage som möjligt, Nancyyyyyy nu kommer vi!!!
  • Försiktig stretching efter promenaderna
  • o så förståss helst en friskförklaring från hosta o lunginflammation av doktorn i morron ; )) (håller tummarna!!!!)

ja men det var nog ungefär så det är för tillfället. En mycket trött M har just kommit hem från Oslo o skuttat ner i sängen o jag borde också sova mycket snart för att orka till Kista i morron bitti.

I morgon blir det alltså M o Nisse som åker till Strömsholm o Nancy följer också med o så får vi se hur det går, ev blir det röntgen av ryggen igen (o vem vet kanske av lungorna också) så det visar sig vad dagen har att erbjuda.


PS! Nisseman har duschat ikväll för första gången sedan operationen, använde den supergalna duschen i tvättstugan men tro det eller ej...den funkade rätt bra. Blir nog till att köpa lite duschdraperi dit så vi slipper skura hela tvättstugan varje gång ; ))


Natti natti!

A.

Av Familjen Zäta - 4 juli 2007 13:33

Idag var Nisse o jag på första riktiga rehab besöket o träffade Elin.

Blev ingen simning denna första gång för hon ville inte riskera något mer strul för Nisse innan han träffat veterinären i morgon o fått klartecken från honom att simma. Men hon tittade o kände o klämde o vi har fått många nya övningar o ett bra träningsprogram att köra fram till nästa vecka då vi ska tillbaka dit. Berättar mer senare ikväll måste jobba lite nu.

Kram A.

Av Familjen Zäta - 1 juli 2007 20:07

Idag har Nisse varit busig två gånger till och med, första gången stal han sin Remadyl medicin från köksbordet. Gjorde ju inget i och för sig MEN det var ju inte så bra för honom att hoppa upp på bakbenen mot bordet vilket han troligen gjorde. Jag la Remadylen på köksbordet, gav honom mat o Levaxin, gick upp medan han åt o när jag kom ner igen så var Remadylen BORTA!! Däremot var det slickat på bordet o lite hundhår dessutom, fanns alltså bara en misstänkt. Han såg i alla fall glad ut, tur att inte hans medicinförråd finns inom räckhåll i alla fall, nu var det ju bara den dos han ändå skulle ha som han tog, hoppas bara det inte skadade ryggen.


Ikväll skulle vi sen köra iväg ena bilen till verkstan eftersom de ska fixa den i morgon o på hemvägen stannade vi vid ICA för att handla lite o M gick en runda med Nisse medan jag handlade o när vi sen skulle åka hem så tog vi såklart ut rampen o Nisse tog ett par steg upp på den men hoppade sen av o hoppade rakt in i bagaget. Hmmmm...det var ju lite kul att se att han kunde hoppa in utan att det gjorde ont för det har han ju inte gjort på år o dar MEN däremot ska han ju absolut INTE hoppa medan han rehabiliterar sig. Så på det stora hela var det inte speciellt BRA men han var glad o munter i alla fall.


För övrigt känns han inte så särskilt pigg faktiskt men det är ju svårt att avgöra ifall det beror på gammal hosta, gammal lunginflammation, ryggoperationen, dålig kondis eller något annat. Skönt i alla fall att vi ska till både sjukgymnasten o veterinären den här veckan så vi får se vad de säger o tycker. Vi börjar känna oss lite matta nu när det gäller krämporna på honom o man tittar ju så mkt så man ser inte förändringar till slut, man blir typ blind!!


Veterinärtiden har blivit ändrad från ons em till tors fm så M o jag får dela upp besöken lite, på ons har vi dock kvar första simningen inbokad o det blir ju spännande.


Detta är en logistikvecka utan dess like; mån A till Oslo TIDIGT!! o åker via Köpenhamn...idiotiskt men vad gör man när man bokar för sent för att det ska finnas direktflyg kvar. M får skjutsa till flygbussen i Vås i ottan, ska sen via verkstan o lämna in nyckeln till bilen på väg till jobbet där Nisse såklart följer med. På tis måste han sen hämta mig i Vås på natten eftersom jag kommer hem för sent för att åka tåg så det får bli flygbussen o sen måste vi ev hämta hem bilen från E-tuna eftersom den är på verkstan (om han inte kan lura ngn från jobbet o hämta den direkt efter jobbet förståss). Sen på ons morgon åker M supertidigt till Arlanda för att åka till Oslo över dagen. Vilken Norgevecka!!! hahaha


Nisse o jag ska till Strömsholm på ons fm o sen blir det lite jobba hemma för oss resten av dagen, tors ska jag till Kista o M o Nisse ska till veterinären på fm o då tar det väl tid kan jag tro för de skulle ev röntga ryggen. Inte mkt jobb den dagen men vad ska man göra?!

Sen på fre är det tänkt att jag ska börja semestern (ifall jag är klar - känns tveksamt...) men fre försöker jag i alla fall vara ledig för då ska jag med Marita o Monica till Hjo på slöjdmässan, o sen hämta jag upp barnen i Kumla på hemvägen o sen är det HELG!!! o kanske kanske semester.


Mmmm men så ska vi väl få den här veckan ocskå att rulla på utan att få alltför långtråkigt, men särskilt spännande både med simning o veterinärbesök i alla fall.


Kram o ha en bra vecka!!

Stora bamsekramar till alla mina älsklingsbarn i KUMLA!!

Mostermamman Mamsell A.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards