Alla inlägg under augusti 2007

Av Familjen Zäta - 25 augusti 2007 15:11

Tänker på Er o funderar på hur det har gått.

Håller tummar o klor för att operationen gick bra igår o att Selma snart kan få komma hem o lära sig skutta på tre ben.

Kramar från A o Nisse

Av Familjen Zäta - 24 augusti 2007 23:21

Nu har både Nisse o jag klarat av första arbetsveckan efter semestern, fast på lite olika sätt förståss. Nisse har jobbat i stan med husse varje förmiddag o sen vilat hemma på em tills tjejerna kommit från skolan så det blivit lek o bus. Själv har jag turnerat lite, sov faktiskt hemma på onsdagsnatten men kom hem rätt sent på kvällen o åkte tidigt på morgonen igen. Har klarat av både Kista, Köpenhamn o Helsingfors i alla fall så nu är jag HELT i full fart efter semestern i alla fall : ))

Nisse tyckte nog det var lite skönt att vardagen kom igång igen han också, han ÄLSKAR att få följa med i bilen på mornarna, sen såklart är väl inte Ms jobb kul hela tiden men lite omväxling mot hemma blir det i alla fall o alltid är det ju någon som får lust att klappa lite då o då o det GILLAR han också jättemycket. Det har nog varit lite si o så med träningen i veckan när det gäller programmet vi gjorde MEN M har i alla fall gått en långsväng varje kväll i HÖG fart, så nu har de säkert fått upp flåset lite båda grabbarna.

Ikväll fick vi inbjudan till nya träningar med kenneln o kompisarna därifrån också, kul att det drar igång nu när Nisse mår så pass mkt bättre, startar nästa helg, får se om det krockar med "Hundens dag" eller om vi kan koordinera ihop det på ngt sätt. I morgon eller söndag ska vi komma iväg till sjön o simträna lite också, hoppas förarna har lite bättre kläm på lina o allt den här gången.

Njut av helgen alla vänner för det GÖR VI!!

Kram A.

Av Familjen Zäta - 19 augusti 2007 15:00

Idag blev det simträning, vet inte riktigt om Nisse eller vi förare som försökte stå på bryggan var blötast efteråt. Vi behöver i alla fall träna mer på att hantera linan, slänga ut badleksaken o hitta ett smart sätt att göra den här träningen på. Nisse vill ju absolut upp på land o lämna av leksaken o det är ju inge bra ifall han ska simma hela tiden för då går han ju på botten sista o första biten...hmmm.. vi ska klura lite på det här.

Nu försökte vi styra honom från bryggan o trasslade med linan o eftersom vi tillsammans vägde rätt mkt så tryckte vi ner hela bryggan i vattnet...haha så vi var rätt blöta när vi var klara. Dessutom var det lina med bojar på mellan klipporna o bryggan så det var struligt att få ut Nisse från början o ännu struligare att få honom att inte simma under eller över den där linan när han ville in o vi ville att han skulle lämna av vid bryggan...hujedamej sånt ståhej men i alla fall lyckades vi köra minst 2 * 6 min så totalt sett var vi alla tre nöjda när vi gick hem. Tror ändå Nisse gillar just simträningen mest av alla varianter, han ser inte ut att ha något alls emot den faktiskt.


Sen har vi varit o kollat på fotboll igen, tyvärr blev det förlust för tjejerna men de får komma igen nästa gång. Vi använde tiden till att passa på att fixa lite massage o stretching på Nisse samtidigt som vi hejade, förena nytta med nöje är ju aldrig fel : ))


Snart dags för vardag o jobb hur nu det ska gå, men man vänjer sig kanske. Länge sen Nisse var o jobbade nu också så det blir ju spännande att se vad han tycker om det.


Ha de bra o en extra kram till kusinen som är magsjuk.

A.

Av Familjen Zäta - 18 augusti 2007 22:09

Nisse fick sin kvällsrunda inne på festivalen som pågår i stan, tänkte det var bra att vara lite farsa/morsa/vovve på stan o kolla läget. Verkade rätt OK så vi gav oss inte tillkänna utan åkte hem igen. Hoppas tjejerna kommer hem som de ska om en stund.

För Nisse blev det i alla fall många intryck att sortera, mängder med folk, stora nallebjörnar, barnvagnar, hundar, tappade pommes-tallrikar, pizzakartonger o lukter av alla de sorter. Han är nog aningens trött både i huvudet o näsan just nu men sover säkert gott på de intrycken inatt. Annars har vi haft en lugn dag o inte gjort så mycket mer nytta än att vila oss, jo det förståss, M har ju huggit en hel del av de stora vedklumparna, BRA GJORT!!.


I morgon blir det fotbollsmatch igen för E så då får väl Nisse åka o heja, vi hoppas det kan bli en seger!!

Natti natti.

Av Familjen Zäta - 18 augusti 2007 14:21

Så här ser det nya träningsprogrammet för Nisse ut, såklart måste det sen anpassas efter hans dagsform o hur han känns o ser ut att må från dag till annan men grundplanen är enligt följande:

Måndag: Vila

Tisdag: Kvällsjogg i trav

Onsdag: Viktmanschetter, slalom + stegträning

Torsdag: Kvällsjogg i trav

Fredag: Vila

Lördag: Viktmanschetter, slalom + stegträning

Söndag: Simträning med flytväst


Promenadlängder i ca tider oavsett vilken typ av träningsdag det är:

Morgon: 30-45 min

Lunch: 20-30 min

Eftermiddag: 30 min

Kväll: 30-60 min

Sen kväll: 5-15 min


Nu är det här ren fysisk träning såklart men självfallet ingår det att lägga in hjärngympa på promenaderna också som t ex; apportering, lydnadsträning, cirkuskonster, vardagshjälp hemma etc.


Idag har vi även ökat på vikterna i manschetterna från 36g till ca 100g vikt per bakben, blir spännande o se ser någon effekt av det. Har också flyttat upp manschetterna ovanför hasen vilket nog kändes lite ovant för Nisseman men det går fort att vänja sig, det såg man på honom.


Ja men så håller i på o kör ett tag nu då om allt går som vi har tänkt.


Ha de bra hälsar A med den stela o ömmande ryggen (o faktiskt vet jag ju inte exakt varför jag har mer ont nu än till vardags, gammal o stel tant kanske : ))

Av Familjen Zäta - 17 augusti 2007 22:29

Kolla in några härliga badbilder på Nisse o Bruno Björklund!

Inse att Nisse var "The Winner" när det gäller apportering i alla fall.


Idag var det fredag och i Nisses rehab-träningsprogram stod det vilodag, fast mentalt har han verkligen inte vilat. Vi träffade en ny hundkompis, Bruno Björklund, en brun rar liten labrador, jo vi har gått promenad en gång tillsammans tidigare men idag var vi hemma hos Bruno. Efter att hundarna hälsat på varandra ute på gräsmattan så fikade vi inne hos Bruno o det gick jättebra trots två hanhundar som inte kände varandra så bra sen förut. Efter fikat gick vi o kollade in ett superfint bad där de brukar bada, va skönt det var tyckte både Nisse o Bruno. Eftersom Bruno inte alltid har lust att apportera så brukar de kasta vedträn i vattnet så det inte gör så mycket ifall han inte har lust att hämta. Nisse är ju lite "on demand" så han hämtar vad man ber honom om o missar mycket sällan. Däremot blev han rätt irriterad när Bruno som både var långsammare i starten o simmade saktare mötte Nisse på väg in o försökte nalla hans vedträ....det tyckte Nisse var osjysst så han kämpade för att komma förbi o hinna fram till mig o snyggt o fint lämna av. Va duktig han är vår apporteringskille!! Men de hade rätt kul där tillsammans hur som helst o roligt med lite hundsällskap. Dessutom kan hända vi hittar tillbaka till den där fina badplatsen någon mer gång.

I kväll var Nisse med i Hällby o kollade in Es match, tyvärr blev det förlust men Nisse var nästan mer intresserad av de andra hundarna som var på matchen än själva spelet faktiskt.


På lunchen idag var vi hos Nancy på massage o det verkade riktigt bra, deltamuskeln på höger sida är rätt stel men annars var det ovanligt bra tyckte hon. Vi jobbar lite extra på deltan o så låter vi det gå en hel vecka till nästa massage nu, Nancy tyckte det räckte eftersom det kändes så bra idag, skööönt!!


I morgon står det härlig ledig lördag för familjen Zäta o på Nisses program står det viktmanschetter o slalom+steg träning så att så får det bli. Kan hända det blir ett melodikryss till förmiddagsfikat också ifall vi har tur.

Matten har i alla fall JÄTTE ont i sin rygg idag trots att hon inte ens jobbat o att hon fick massage igår, orättvist men så är det.


Ha en superskön helg alla vänner, sköt om Er.

A.

Av Familjen Zäta - 16 augusti 2007 20:51

Ja så var det torsdag och i vårt nya träningsschema, ja eller Nisses schema menar jag såklart stod det joggingrunda. Så nu har vi för första gången på superlänge försökt oss på att jogga lite o så får vi se i morgon när det är dags för massage hos Nancy vad hans rygg o muskler tyckte om det.


Vi tog det såklart lungt o fint enligt instruktion från rehab o startade med att promenera 8 min, sen joggade vi ca 10 min, gick 2 min, joggade 10 min och avslutade med att promenera 8 min. Sen blev det stretching efteråt o nu snart är det dags för kvällens massage så får vi se hur det verkar. Sen i morgon lunch ska vi till Nancy o Nisse ska få riktig massage o då kommer vi antagligen märka om det här gick bra eller dåligt.


Annars idag har Nisse verkat pigg o hurtig, han går snyggt o fint med bakbenen på promenaderna o han gick väldigt "struttigt" när det kom 2 rådjur o hoppade upp på vägen framför oss, då släpades det minsann inte i några baktassar det kan jag lova : )


Ha de bra.

A.

Av Familjen Zäta - 15 augusti 2007 16:36

I måndags kväll var Nisse jättestel o nu är det lite svårt att säga om det berodde på den tuffa simträningen tidigare på dagen eller på den fria leken ute på ängen på kvällen eller vilket kanske är mest troligt en kombination av dessa. I alla fall så blev det mycket vila på tisdagen för återhämtning o det verkar ha funkat för igår kväll var stelheten borta o han kunde stretcha som vanligt.


Idag började vi därför köra enligt vårt nykomponerade vecko-träningsprogram dvs ons = viktmanschetter + slalom o stegträning.

Slalom kör vi då ungefär som i agility och det är för att träna upp smidigheten i sidled på ryggen och sen stegträningen blir ungefär som Cavaletti (men nu har vi lämnat tillbaka hyrbanan) så vi lägger ut en metallstege på marken o Nisse kliver mellan stegpinnarna o tränar på att lyfta benen snyggt o fint, funkar superbra!!

Detta tänkte vi köra ett par gånger i veckan o startade med det idag. Uppföljning såklart ikväll med egenmassage o stretching, har faktiskt stretchat efter varje promenad idag mest för att ha koll på att det såg OK ut o det har det gjort.


Nisse fick ett rökt tuggben tidigare idag o det var så gott så han ville inte lägga det ifrån sig när jag skulle till skjutsa E o handla lite så då blev det helt enkelt så att han fick stanna hemma, lite snopen blev han nog men vi hade inte tid att förhandla med honom. Han hade i alla fall gottat i sig benet när jag kom hem o förresten så kul är det ju inte att åka till affären så han gjorde nog en bra deal ändå. Men han brukar GÄRNA vilja följa med o nu hade han t o m halsbandet på sig...så lite snopen var han nog när vi stängde dörren, låste o åkte. Men nästa gång kanske han undviker förhanlingen o kommer direkt : ))


Förresten så kom sakerna vi beställde från Redog idag så Nisse har redan börjat knapra ytterligare ett hälsokostpreparat "Aktiv Hund", förhoppningsvis ska det nu hjälpa honom att klara sig utan smärtlindring, intressant att följa faktiskt. Dessutom äter han nu Levaxinet, Aloe Vera Tranbär, Glukosamin o Plaque Off....så inte blir det "bara" mat inte...haha. De här nya tabletterna luktade gammal rutten tång...tur man slapp smaka men Nisse verkade gilla dem så han tog dem gärna, den galenpannan.


Ha de bra.

A.

Ovido - Quiz & Flashcards