Alla inlägg under augusti 2007

Av Familjen Zäta - 14 augusti 2007 13:31

Tack för kommentaren Olle. Vi håller tummarna för att det går bra för Ylva o med facit i hand nu så ångrar i alla fall inte vi en sekund att det blev operation för Nisse trots det strul som blev efteråt. Vi är sååå glada att vi så pass snabbt ändå kunde konstatera vad det var för fel o aktivt göra något åt det. Hör gärna av Dig igen om hur det går så vi för följa Er o har Du några funderingar o frågor så hör gärna av Dig igen.

Kram o lycka till.

A.

Av Familjen Zäta - 13 augusti 2007 19:31

Idag skrevs Nisse äntligen ut från Strömsholm efter ryggoperationen, vi tog ut en ny journalutskrift o Ni kan gissa att den börjar bli låååång nu. Inget mer återbesök inbokat framåt utan nu är det egen träning som gäller framöver.

Vi hade sista simträningen med Stefan Rosén idag och han tyckte Nisse verkade må jättebra. Han reagerar vid absolut högsta retning uppe vid ryggslutet men det är inte så konstigt tyckte Stefan så allt har följt rehab planen bättre än väntat efter att Nisse blev frisk från hosta o lunginflammation.

Nu har både M o jag simkörkort så vi kan hyra bassängen i Strömsholm på helgerna o träna Nisse ensamma där när det blir för kallt att simma ute sen, Perfect!!


Vi ska nu ändå fortsätta träna på det sätt vi börjat dvs med våra ordinarie längder på promenader o gärna lös efter uppvärmning men fortsätta i "snäll" terräng tills det onda i ryggen helt gått bort (om det nu gör det någon gång, inte helt säkert). Sen ska vi såklart simma ca 1 ggn/vecka, gärna jogga i trav någon/några ggr i veckan (bra både för hund o oss tyckte Stefan :))

Vi kör viktmanschetterna ett par dagar i veckan o stretchar efter ansträngning samt såklart den egna massagen varje kväll. På stretchingen kommer vi då också kunna märka hans dagsform o det är så vi kommer kunna se om problemen skulle komma tillbaka så det blir extra viktigt också av den anledningen. Sen är det såklart bra att fortsätta med den professionella massagen vi kör med Nancy. (Nisse kommer nog vara med som uppvisningsobjekt på Hundens Dag i Parken Zoo den 1/9 när Nancy ska marknadsföra sin hundmassage, det blir kul o Nisse kommer nog gilla det...haha...massage en hel dag..jo jag tackar jag!!)


Stefan föreslog också ett kosttillskott vi ska köpa som han använt till sin egen lite äldre hund som hade gjort susen istället för smärtlindring så det beställer vi direkt.


Känns fantastiskt bra o Nisse fick belöning med ett rökt ben efteråt o det var han riktigt glad för, han t o m skällde av glädje när han busade med benet o det har han nog aldrig gjort förut vad vi kan minnas. Han är bäst vår älskling o nästan nästan frisk, HURRA!!


Ha de bra o hoppas alla hundar i hela världen blir lika friska som vår älskling!

A.

Av Familjen Zäta - 10 augusti 2007 20:55

Ikväll blev det en riktig långpromenad för Nisse o mig. Det har ju varit så soligt, varmt o kvavt några dagar så Nisse har mest legat o pustat o flåsat o man har inte kunnat göra några riktiga långpromenader. Nu har det också blivit så varmt så vattnet börjat blomma o det är inte perfekt när vi ska träna simning så vi har avstått det under den här veckan. Men idag har det varit lite skurar o visst är det fortfarande varmt men nu var det ändå dags att testa en långpromenad. Vi värmde upp genom att gå vägen bort till ängen o framme där tränade vi lite lydnad...o det är väl 100 år sen ungefär så varken Nisse eller jag kom väl knappt ihåg vad det är men vi försökte i alla fall men såklart bara en kort liten stund, lite fritt följ (å jättefritt då förståss :) o sen inkallning o inkallning med ställande. Han går såklart inte perfekt i fritt följ men vem av oss är perfekt?? inte föraren i alla fall så det gjorde inget. Inkallningen med ställande gick i alla fall supebra o det är inte Nisses starkaste sida att stanna mitt på så det var kanoners!!


Men efter det gick han lös över ängen ända bort till Stensjö hagar o sen blev det sele på o så gick vi hem till Nancy o Nova o hälsade på dem o tiggde lite vatten till Nisse. Han hade dessutom tur som en tokig för hon stod just o packade hundkex som hon ska sälja sen så Nisse fick provsmaka o det var INGA SMÅ kex kan jag lova o Nisse o Nova var såklart jättenöjda båda två. Det var förresten första gången han hälsade på henne, vi har inte gjort det förut eftersom Nisse inte får leka o busa så mkt o hon är ju lite sprallig eftersom hon bara är 6 månader men en riktigt liten godbit är hon den rara lilla söta mellanschnauzern.


Nisse var ju såklart MEST INTRESSERAD av Nancy o tyckte såklart hon borde massera honom eftersom vi ändå var där i massagestudion, men han får vackert vänta tills i morgon fm då vi har bokat tid.

 Efter lite vila o fikarast där så gick vi hemåt över ängen o nu blev det sele o koppel hela vägen för nu började Nisse bli liiiite trött tror jag men ikväll blir det min egen lilla massage o sen i morgon blir det en rejälare omgång hos Nancy. Får se hur han blir i morgon efter långrundan, det är den längsta svängen vi gått sedan operationen o nu är han ju helt utan smärtlindring så det blir spännande att se effekten.


Sen kommer mormor o morfar i morgon o hälsar på, de är så gulliga o ska vara hundvakter när vi andra ska till Sthlm o roa oss. Vi ska hälsa på en fd jobbarkompis till mig som flyttat till Sverige (från Danmark) o vi har inte setts på 1,5 år så det blir superjättekul o sen ska vi tillsammans till Skansen på söndag.


Ha de bra o sköt om Er.

A.

Av Familjen Zäta - 8 augusti 2007 12:38

..men undrar om det inte var lite en "House-kille" vi träffade. Veterinären som opererade Nisse var det som hade hand om vårt återbesök idag o han är såklart jätteduktig på det han gör för operationen tycks ju ha gått toppen men direkt ngn charmknutte vet jag inte om han var : ))

Nu är ju det inget krav så det spelar ingen roll o dessutom gillar jag ju House så varför inte.

Allt ser bra ut o följer planen, Nisse verkar dock fortfarande lite stel o ovig i bakdelen men det var inte så konstigt efter bara 2 månader så det är bara att jobba på med simträning, massage o stretching. Veterinären bedömde att när det gått 3 mån så ska Nisse vara fullt återställd o kunna gå i trappor, hoppa in i bilen osv utan problem o om inte så måste vi höra av oss igen o annars behövs inget återbesök utan vi fortsätter klart med rehab nu o följer den plan o de råd vi får där.

Vi fick nu också äntligen se bilder från den magnetröntgen som gjordes på Nisse i början av maj o HERREGUD...va det klämde i ryggen. Ett under att han gick över huvud taget skulle jag vilja påstå. Man får ju typ såååå dåligt samvete att vi över huvud taget var ute i skogen o hoppade o skuttade med honom i det skicket men men hur skulle man kunna veta. Den killen klagar inte i första taget det är ju helt klart i alla fall.


Känns nu i alla fall mer än kanon att han är opererad o att det gått så pass bra så här långt i alla fall o efter kennelhostevaccinet (som vi skulle ha haft i april men inte kunde ta förrän nu) så åkte vi hem till Nancy o Nisse fick massage. Nisse ville så gärna in o få massage att han inte ens hann hälsa på Nancys sambo..haha..snacka om att han i alla fall inte ogillar det där stället : ))

Det var nog extra skönt efter allt bändande o brytande som veterinären gjorde. Idag på lunchen fick han för 3:e gången springa lite lös ute på ängen, vi provade första gången i måndags kväll o sen igår fick han göra ett sök på 2 dummiesar därute o så en kort lösspringing idag. Vi börjar så smått nu att släppa honom men såklart efter ordentlig uppvärmning o sen sköter vi även nedvarvning o stretching efteråt. Det känns helt fantastiskt att se honom i sakta galopp över ängen, då ser han LYCKLIG ut!!


Nu blir det vila o flåsande pga värmen ute på verandan en stund för bästa bästa Nissemannen i hela världen.


Ha de bra i den tryckande hettan...kan hända det blir åska snart.

Kram A.


PS! Henke o Mimmi, nu får Ni skärpa Er, man lämnar inte gullegrisen Oliver ute på natten sådär!!! Krama honom en extra gång från mig o hälsa att han får ringa ifall Ni missköter honom igen.

Av Familjen Zäta - 7 augusti 2007 19:06

På söndagen var Nisse helt kass i magen, så dålig har han aldrig varit sen han kom till oss, kräktes inget men hade en rejäl diarré. Ja så det blev till att få magen tömd efter frukosten o det kämpade vi med fram till lunch men sen var det lugnare. På em kom Nancy o gav Nisse massage också, för att mjuka upp honom efter bilresan o för att känna igenom honom ordentligt innan vi skulle tillbaka till Rehab på måndagen. Han kändes rätt OK tyckte hon så det var en väldig skillnad nu i alla fall jfr med när vi åkte ner till Öland. Kan hända han var mest nervös för vad som skulle hända då så han spände sig mer bara för det.

På kvällen fick Nisse äta kattmat, dvs kokt ris o några fiskbullar. Han kollade lite mysko på oss när han hade smakat men sen åt han snällt i alla fall o det funkade bra med magen. Måndag morgon blev det ris, fiskbullar o lite matkulor o det funkade också bra, SKÖNT!! så var det ur världen men fortfarande vet vi inte riktigt vad han fick det av, ingen av oss vet att han ätit ngt konstigt. Ja OK visst fick han en egen vaniljglass på hemvägen när vi hade glasspaus men det har han ätit förut. T ex delade han o jag på en lösglass på Borgholms torg en dag, vi åt varsin sked han o jag o det var många som kommenterade det runt omkring, ev tyckte de det var lite äckligt att dela glassked med en hund men de flesta tyckte nog det var lite gulligt. Annars åt han inget konstigt på lördagen vad vi vet men visst kan han ha hittat ngt i den där granplanteringen eller så var det lite äckligt vatten i sjön där vi badade fast det såg så fint ut, man vet aldrig. Nu är det ju bra i alla fall.


Måndag em blev det sen nytt besök på rehab i Strömsholm o tillbaka till den alldeles underbara sjukgymnasten Stefan Rosen, han vet verkligen hur man tar både hundar o hundägare. Tänk att vissa personer passar så bra på det jobb de valt, det är ju härligt. Bortsett från att han tyckte vi borde bygga en pool här hemma till Nisse så var han såååå nöjd med både Nisse o med oss o det jobb vi lagt ner sen förra gången. Nisse var 100 ggr bättre nu tyckte han o om allt går som planerat kommer han att skriva ut honom från Rehab när vi ska dit nästa måndag o sen får vi fortsätta träna själva. Igår simmade Nisse 3 * 4 min o sen var han RIKTIGT trött, men som han simmade den första omgången. Stefan tyckte det var en av de duktigaste simmarna han sett o även om man jfr med andra retrievers, tänk va han är BRA vår älskling. Vattenträningen vi kört på Öland var perfekt sa Stefan, både att vi simtränat ett par gånger o sen den egenpåhittade Cavalettin vi kört rätt mkt, så bra så han tyckte nästan vi skulle åka tillbaka direkt : ))


Stefan tryckte o klämde o kände på Nisse o han tycker han ser i princip frisk ut nu från ryggskadan. Spondyloset kommer han ju alltid ha kvar så det får vi leva med men diskbråcket reagerar han inte alls på nu. Vi kan börja köra helt normala promenader o vi kan börja släppa honom LÖS!! Fatta vilken lyx, vi får ha vår hund lööööös, hurra!!!

Självklart aldrig utan uppvärmning o nedvarvning o såklart kommer det alltid vara viktigt med stretching o massage, men nu håller vi ju på att bli experter på det. Han ska också alltid undvika höga hopp i framtiden men har vi inte kört hopp förut behöver vi ju inte börja med det nu. Hans vanliga nöjestrav i skog o mark o lite apporteringsträning samt såklart massor med vattenarbete är ju bara BRA för honom.


Nu ska vi tillbaka nästa måndag o ser allt bra ut då så blir vi utskrivna o med rätt att boka simbassängen själva på Strömsholm så sen när det blir kallt ute i vinter kan vi boka bassängen varannan helg o styrketräna Nisse på egen hand där, Perfekt!!


Nu är det spännande i morgon när vi ska på återbesök till veterinären som opererade Nisse för idag precis 2 månader sedan. Vi hoppas ju att han ska tycka samma som Stefan nu förståss men vi får se. Stefan tyckte också att vi omgående ska sluta med smärtlindringen för den tycker han inte att Nisse behöver så bra som han ser ut nu så idag tog vi bort den. ..... o då kräktes Nisse upp all mat efter frukosten...undrar om det hänger ihop??? nej såklart inte men sen har han varit som vanligt idag så nu orkar vi inte bekymra oss om det heller.


Berättar mer efter besöket i morgon o pleaseeeee...håll tummarna för oss.

Kram A.

Av Familjen Zäta - 7 augusti 2007 18:47

I lördags kväll kom vi hem efter en HELT underbar vecka på Öland, ingen av oss ville åka hem redan, synd att vi inte hade bokat 2 veckor istället. Vi bodde toppenbra i en stuga med vidunderlig havsutsikt, ingen lyx men det fanns el o vatten, samt t o m dusch o toa även om det var i superminiformat. För oss var det lyx o framför allt egen tomt o fantastisk utsikt o alldeles alldeles lugnt o tyst.

För Nisse var bilresan ner lite jobbig, han blev jättestel till kvällen men vi gav honom rejäl massage o sen blev det bara vila på söndagen o korta lugna promenader o sen var han som vanligt igen. Antagligen hade han legat o spänt sig lite i bilen på väg ner, undrade säkert lite vart vi var på väg o vad som skulle hända.


Men som han trivdes sen då, alla hemma o tillsammans o massor med härliga lukter, havsvatten, tång, kossor, kaniner, katter, får, sjöfåglar o andra hundar som gått. Han älskade alla dessa lukter o kanske speciellt den ruttna tången. Vi har badat lite, det var rätt kallt o otroooligt långgrunt men Nisse gillade det i alla fall. Vi uppfann en ny cavaletti också, M gick med Nisse en liten bit ut i vattnet längs med stranden o Nisse lyfte så fint på sina ben det blev en utsäkt Cavaletti-träning. Fick det bekräftat på rehab igår att det var HELT RÄTT TÄNKT av oss, va bra vi är!!


Det var inget kanonväder den här veckan o egentligen bara sol-väder en dag men det gjorde ingenting för är man en hund med mycket tjock päls så har man inte mycket glädje av solsken. Vi njöt allihop av lugnet, böcker, korsord, spel o att bara vara. Sen var kom ju mormor o morfar med sin husvagn till campingen bredvid o var där från mån till fre så det var såklart extra kul för tjejerna som kunde gå lite fram o tillbaka däremellan.


En dag åkte vi upp till Trollskogen på Ölands norra udde o gick en runda, träffade på JÄTTESTORA tjurar o det tyckte Nisse var lite spännande men vi valde att inte gå fram o hälsa : ) o sen fotade vi tjejerna i samma klätterträd som vi fotade dem i för 9 år sen när vi var där, Ni skulle se vad de växt när man jämför korten, haha.


Vi hittade också en fd badstrand rätt nära vår stuga o det var lite bökigt att ta sig dit, fick vada genom lite björnbärssnår men snacka om lyx när man kom fram, helt egen sandstrand på typ 400 m, jaja lite tång var det väl men då luktar det sommar, där badade tjejerna en lååååång stund. T o m Nisse gav upp o väntade på stranden efter ett tag.


Hemresan gick bättre för Nisse, han blev inte alls lika stel men så hade vi också rastat REJÄLT på vägen...haha...medan M o tjejerna skulle äta så gick A o Nisse på promenad, perfekt med en markerad naturstig på 1,2 km från rastplatsen...eller hur???? Synd bara att vi missade en avfart mitt i skogen o fortsatte rakt istället för att svänga av, vi gick o gick o gick o till slut tog vägen slut o vi stod i en gallrad granplantering...o om Du är orienterare så vet Du hur snyggt o lättgått det är. Nu pratar vi SUPER Cavaletti för Nisse men vi var tvungna att gå in en bit för där hägrade den ljuvliga svalkande insjön med ett härligt dopp för Nisse o som han njöt. Förmodligen var han på kokgränsen innan efter vår skogs o hyggespromenad i stekande sol. Sen blev det till att leta sig tillbaka samma väg o jorå vi blev lite efterlysta under tiden men till slut var vi tillbaka på rastplatsen, välrastade o lyckliga o VARMA IGEN!! o för A blev det en nutrilettkaka i bilen så vi kunde åka vidare...rätt åt mig!!


En ljuvlig vecka var det i alla fall o tror nog det blir 2 veckor i den där stugan nästa sommar, den passade oss helt perfekt o Nisse kommer tycka om att komma tillbaka. Vi längtar redan.


Här kommer lite bilder från en underbar semester för både tvåbenta o fyrbentingen.

Kram från hela familjen Z.

Ovido - Quiz & Flashcards