Alla inlägg den 9 juni 2007

Av Familjen Zäta - 9 juni 2007 22:43

Em har varit lugn o bra, Nisse låg en stund på ett lakan i trädgården o vi satt med o där verkade han trivas. Men när jag o J skulle till affären en kortis o M satt kvar med Nisse så blev Nisse lite orolig. Verkar som han är lite rädd att bli lämnad igen o vill inte gärna vara ensam. Helst vill han att någon sitter o kliar honom hela tiden o helst ska alla vara hemma o i närheten. Till o från har han i alla fall verkat alldeles lugn o andats lugnt o fint. Men sen andra stunder så flåsar han rätt mycket o det är svårt att veta om det beror på smärta eller värme eller oro.

Vi har varit på ett par korta 5-7 min promenader i mycket långsamt tempo, man ser en skillnad redan faktiskt när man går o det är att han nu verkar ha lättare att trava i sakta fart än tidigare, förut blev det då alltid passgång. Händer nu också men många gånger så blir det nu trav o det blev det inte förut. Hoppas det är ett riktigt gott tecken.


Såret ser fortfarande väldigt fint ut, vi har tvättat försiktigt ikväll med koksaltlösning o det gick bra. Dock ser det ut att ha vätskat en liten liten aning o jag tror det kom efter sista promenaden. Får se hur det ser ut i morgon. I natt sover J här nere på soffan o jag på en madrass bredvid honom så får vi se om han kan komma till ro, inte helt lätt vad det verkar men vi försöker. Vi testade med att sätta på kragen MEN alltså det går inte, känns hur dumt som helst o han verkar inte kunna andas o han vill absolut inte ha den. Tror vi försöker utan o hoppas på att han inte når till såret. Han har inte verkat vilja röra det under em o kvällen i alla fall.


Hoppas på en bra natt, sov gott alla vänner.

A o Nisseman

Av Familjen Zäta - 9 juni 2007 15:32

o gud va skönt det är att ha honom hemma o få pyssla om honom. Snart är det dags för mat får se om han är sugen på det.

Av Familjen Zäta - 9 juni 2007 15:30

men det ser t o m redan bättre ut nu än när vi hämtade honom så det är nog snart bra...fast det tar väl en dryg stund innan pälsen vuxit ut igen.

Av Familjen Zäta - 9 juni 2007 14:42

Äntligen är vår superhjälte hemma hos oss. Det var rätt lång väntan på Strömsholm men det förstår man. Många akutfall som kommer in när det är helg, tur det finns djursjukhus!!


Vi bad också att få kopia på hans journal o när vi stod o väntade på att få träffa honom o läste journalen o såg att han igår kväll såg deppig o lessen ut o verkade längta hem, då gick det inte att hålla tårarna tillbaka det kan jag lova.


Vi fick i alla fall sen komma in på ett rum o så kom en sköterska med Nisse in till oss o han blev jätteglad att se oss o la sig direkt ner hos mig som satte mig på golvet o burrade in huvet o bara ville bli kelad med.

Såret ser egentligen väldigt fint ut, FAST, visst ser det rätt läskigt ut, det är inte sytt med stygn utan "ihophäftat" med massor av små stift. Dessutom har han ett stort märke på ena långsidan där pälsen är rakad för att det suttit ett smärtlindringsplåster. Nu verkade han inte tåla det så han har fått eksem där o faktiskt att det ser nästan sämre ut än själva operationssåret men läker säkert tillbaka snart. Han har fått någon behandlande salva på de röda utslagen så det är nog snart bättre hoppas vi.


Funkade bra med rampen till bilen både in o ut o hemresan gick också bra fast han vill ju att någon ska kela med honom hela tiden. Har nog längtat lite efter det kan jag tro. Även hemmarampen funkade perfekt, så det känns kanonbra.


Hemma drack han vatten o nu ligger han o vilar o är rätt flåsig men jag vet ju inte om det mest är pga värmen eller att han har ont eller något annat.

Vi ska tillbaka om ca en vecka, mån morgon den 18/6 för ett första återbesök inkl rehab diskussion o sen är det ytterligare ett återbesök tor 21/6 o sen ca en gång i veckan.


Nu ska vi BARA ta det lugnt o sitta bredvid o klappa o dessutom slipper han ju den osköna kragen ifall någon sitter bredvid o vaktar honom. Jätteviktigt att han inte slickar på såret (hur han nu ska nå att göra det men men man vet aldrig) o en plastkrage i den här hettan är väl inget man vill ha, så nu turas vi om att kela.


Vi skriver mer senare o ska också försöka lägga ut en bild på såret så Ni får se vad vår egen superhjälte har stått ut med.


Nisse hälsar till alla som tänkt o tänker på honom o han är såååå glad för det.

Vov vov från A, M o Nisse-hjälten.

Av Familjen Zäta - 9 juni 2007 08:16

.. o bara längtade efter Nisse. M var då också vaken o väntade. Rätt skumt att man somnar sent o är jättetrött efter för lite sömn i flera veckor o så får man sova hur länge man vill, o då vaknar man 6.15 o kan absolut inte somna om.


Nu är det i alla fall förhoppningsvis bara några timmar kvar tills han får komma hem.


Vi väntar o väntar o längtar efter bästa hunden i hela världen!!

AoM

Ovido - Quiz & Flashcards