Alla inlägg den 18 juni 2007

Av Familjen Zäta - 18 juni 2007 20:35

Idag var första besöket på hund rehab avdelningen på Strömsholm inbokat.

Med tanke på kennelhostan som Nisse nu också har så kom Susanne (sjukgymnasten) ut till oss istället så slapp Nisse gå in o smittas därinne.


Hon kollade hur han rörde sig, kände o klämde på honom o tyckte att han såg både pigg ut o rörde sig bra. Däremot får han ju inte "träna" något innan hostan går över för det är med den som med vanlig förkylning som vi själva får, dvs man ska inte anstränga sig.


Så nu är det fortsatt VILA, korta promenader på slätt underlag MEN vi ska fr o m nu använda sele istället för koppel så att han inte riskerar att bli snedbelastad. Han ska också gå långsammare än vad vi gjort hittills, han ska gå i skritt (undrar ifall han håller på att bli häst nu??). Nancy var med oss dit idag för hon är lite nyfiken på vad de rekommenderar o vad de kollar på men det är jättebra för oss också för hon hjälper ju till att ställa smarta frågor så att vi får reda på så mycket som möjligt.


Nu hoppas vi att hostan går över så fort som möjligt och att han snart låter bra i luftvägarna. På torsdag ska vi också tillbaka för att ta bort stygnen o då kan vi passa på att de får lyssna på hans lungor så de låter OK. Har vi riktigt tur så kanske hostan försvunnit tills dess. Det är verkligen inte mycket han hostar men visst är det lite då o då. Nisse lyckades också hosta till det sista han gjorde där borta på Strömsholm idag o då hörde hon att det lät typiskt Kennelhosta så det är såklart det han har.


Hon kollade också på hans eksem o tyckte vi hade gjort helt rätt som slutat med salvan o börjat med klorhexidin istället (skönt att man gör något rätt nu för tiden).


I kväll har vi också hämtat bilen från verkstan, den är nu tillfälligt lagad tills vi hinner fixa den ordentligt så fort som möjligt, får försöka boka in en tid så fort jag hinner.


Vila resten av veckan för Nisse o jobb i Kista för mig o så får vi se vad torsdagen har att erbjuda sen.

Spännande!!


Kram på Er alla hälsar A o Nisse

Ovido - Quiz & Flashcards