Alla inlägg under juni 2007

Av Familjen Zäta - 18 juni 2007 20:35

Idag var första besöket på hund rehab avdelningen på Strömsholm inbokat.

Med tanke på kennelhostan som Nisse nu också har så kom Susanne (sjukgymnasten) ut till oss istället så slapp Nisse gå in o smittas därinne.


Hon kollade hur han rörde sig, kände o klämde på honom o tyckte att han såg både pigg ut o rörde sig bra. Däremot får han ju inte "träna" något innan hostan går över för det är med den som med vanlig förkylning som vi själva får, dvs man ska inte anstränga sig.


Så nu är det fortsatt VILA, korta promenader på slätt underlag MEN vi ska fr o m nu använda sele istället för koppel så att han inte riskerar att bli snedbelastad. Han ska också gå långsammare än vad vi gjort hittills, han ska gå i skritt (undrar ifall han håller på att bli häst nu??). Nancy var med oss dit idag för hon är lite nyfiken på vad de rekommenderar o vad de kollar på men det är jättebra för oss också för hon hjälper ju till att ställa smarta frågor så att vi får reda på så mycket som möjligt.


Nu hoppas vi att hostan går över så fort som möjligt och att han snart låter bra i luftvägarna. På torsdag ska vi också tillbaka för att ta bort stygnen o då kan vi passa på att de får lyssna på hans lungor så de låter OK. Har vi riktigt tur så kanske hostan försvunnit tills dess. Det är verkligen inte mycket han hostar men visst är det lite då o då. Nisse lyckades också hosta till det sista han gjorde där borta på Strömsholm idag o då hörde hon att det lät typiskt Kennelhosta så det är såklart det han har.


Hon kollade också på hans eksem o tyckte vi hade gjort helt rätt som slutat med salvan o börjat med klorhexidin istället (skönt att man gör något rätt nu för tiden).


I kväll har vi också hämtat bilen från verkstan, den är nu tillfälligt lagad tills vi hinner fixa den ordentligt så fort som möjligt, får försöka boka in en tid så fort jag hinner.


Vila resten av veckan för Nisse o jobb i Kista för mig o så får vi se vad torsdagen har att erbjuda sen.

Spännande!!


Kram på Er alla hälsar A o Nisse

Av Familjen Zäta - 17 juni 2007 20:40

Vi har allihop haft en bra dag, både Nisse o vi människor, speciellt om man jämför med igår. Vi har bara tagit det superduperlugnt hela dagen o Nisse har inte alls hostat så mkt, men visst är det lite då o då.


Vi har börjat träna lite mer med Nisse nu, känner att han kan ju inte bara ligga o ligga utan vi började träna in att han skulle kunna sätta tassen på ett lock (lite grundövning för ev senare agilityövningar eller annat användningsområde) o killen hade nog törstat efter träning för det tog högst 3 min att få honom att förstå vad vi ville. DUKTIG han är!!

I morgon är det dags för första rehab-besöket hur det nu går med det med tanke på kennelhostan som också smittas...hmm...undrar hur de hanterar det på Strömsholm men det visar sig väl.


M får börja morgonen med besök på verkstan o se vad de kan göra åt gula bilen som står trasig där utanför efter grävlingsmordet igår o sen blir det till att sluta tidigt för oss så vi hinner till Strömsholm så det blir måndag=kortdag o det kanske är lite skönt det också.


Vi måste komma på lite fler övningar som Nisse kan göra utan att belasta ryggen, vi får vara lite påhittiga för han vill verkligen få träna huvudet lite det märks o vi har nog varit lite dåliga på det nu på sista tiden.


Tur att det snart är helg igen o dessutom är det inte så långt kvar till semestern, börjar närma sig HURRA HURRA!!


Ha en bra midsommarvecka alla vänner.

Kram på Er.

A

Av Familjen Zäta - 17 juni 2007 10:24

Natten har varit lugn o vi gör nystart med en helt ny dag o hoppas på en lugnare sådan än gårdagen. Nisse har sovit skönt o bara hostat lite grann på morgonen. Vi hade sovmorgon allihop o har sen inte haft någon hög fart sen vi kom upp heller. Gissar att hela söndagen kommr rulla på i sakta mak o jag tror vi behöver det allihop efter allt som hänt.

Kanske tar vi tag i bilen o tvättar bort mjukglassen på golvet som är kvar sen studentfirandet ;)  man ska inte ha för bråttom ...hihihi... o bytar ut påsktidningarna i badrummet till mer sommarversioner ... kan väl passa bra en regnig söndag.

På em ska vi hämta hem J från Hållsta o kanske E från Skiogstorp om inte hon stannar tills i morgon hos kompisen, men det visar sig.


Vi önskar alla vänner en superskön dag.

Kram på Er

Nisse, A o M


Av Familjen Zäta - 16 juni 2007 20:21

jodå...visst har Nisse hostat igen ikväll, inte så mycket men ändå. Det är nog så eländigt så stackaren råkat ut för den dumma kennelhostan som grädde på moset efter ryggoperationen (hur nu det kan vara rättvist här i världen). NU kan vi bara hoppas på att det inte blir så allvarligt eftersom han egentligen är vaccinerad mot det. Vaccinationen är inte 100% vad jag förstår men lindrar om man ändå får det. Men det som inte heller är så jättebra är att han egentligen skulle haft den nya sprutan för i år för en dryg månad sedan. Men eftersom det stod att när man vaccinerar sig så ska man vara helt frisk så tyckte vi det kunde vänta till efter operationen o allt FAST just nu känns ju det obotligt korkat o det känns som vi inte precis är de allra bästa o smartaste hundägarna!!

Men men stackars Nisse får försöka dras med oss trots allt o vi gör vad vi kan för att han ska ha det så bra det nu går.


Hosta för en som är nyopererad för diskbråck i ryggen o bara ska ta det varsamt o vila är väl sådär perfekt om man får säga det själv.

Undrar ifall han blev smittad när han låg inne på djursjukhuset eller om han fått det någon annanstans innan för efteråt har han ju definitivt INTE träffat en enda hund så då är det ju lite svårt.


Om Nisse någon gång blir helt frisk o kry igen på alla håll o kanter så tror jag han kommer vara den mest bortskämda hunden i hela världen för jag kan just nu inte komma på ett enda bus som vi skulle ha mage att bli arga på honom för. Men så är han också världens ALLRA bästa vovvsegull!!


Hoppas alla har en bra lördagkväll, vi sitter bara o ÄR här o det är rätt skönt.

A, M o Nisseman



Av Familjen Zäta - 16 juni 2007 16:34

När Nisse kom till veterinären så var hostan/kräkkänningarna borta, är det inte lite konstigt?? Endera så var det något som satt fast i halsen o som skuttade bort på vägen dit ELLER så är det början på Kennelhosta. Hoppas det var något som skuttade bort. Lite bra i det obra var ändå att veterinären som jobbade idag var han som opererade Nisse så han kunde kolla såren o tyckte allt såg bra ut, o dessutom sa han att det var inte så konstigt ifall det gick lite upp o ner med hur han rörde sig, stelheten utan det var rätt normalt.


När vi åkte till fotbollsmatchen (medan M o Nisse var på Strömsholm) så lyckades vi köra över en grävling o herre jösses vad det small i bilen. Just då verkade ändå allt rätt OK fast senare började det låta konstigt i bilen så vi var glada att vi kom fram till fotbollen ändå. Efter en match med sådär resultat - förlorade med 9-1 - plus att E stukade upp sin sedan tidigare stukade men nästan läkta fot, så var det dags att se om man kunde komma hem med bilen. J hade vi redan på vägen dit lämnat av hemma hos kompisen i Hållsta där hon ska sova. De andra fotbollstjejerna som åkte med oss fixade vi skjuts till med andra bilar ifall vi fick strul på vägen hem så E o jag körde hemåt sakta o försiktigt men det lät fortfarande förskräckligt så vi bestämde oss för att bara åka till Arver o ställa bilen där för att ha den vid verkstan på måndag morgon. Sen tog vi stora väskan o gick till stan o kollade tågtiderna, bara en dryg timme kvar till tåget när vi kom dit, så vi hann lagom äta lite, kolla in Idol-Danny på torget o köpa fika innan vi åkte hem. Pratade också med lillasyster en sväng o vi bestämde att ställa in hela midsommarfirandet hemma hos oss för det funkar inte med Nisse som han mår nu o alla småbarn o jättemycket folk. Vi har fullt sjå när vi är fler än en eller två hemma att ha koll på vad han gör o att man stängt till alla trappor osv. Vi får prata med alla andra som skulle komma också så de vet att vi ställer in, får ta det firandet något annat år istället.

M o Nisse var i alla fall gulliga o kom o hämtade oss vid ICA när vi kom med tåget så E slapp gå mer med sin lite stukade fot, duktiga kämpatjejen.


Nu håller hon på att fixa sig o sen ska vi skjutsa henne till en kompis i Skogstorp där hon ska sova över.


PAUS...


J ringde just nu o sa "mamma vill Du höra vad hemskt som har hänt mig idag?" o jag fick nästan sätta mig ner för jag var inte så säker på att jag ville höra något mer hemskt idag. Men hon hade ätit en lång isglass med kompisen o bitit av en stor bit av den o försökt prata (såklart) samtidigt som hon skulle äta den vilket medförde att hon fick ner isglassbiten i halsen o kunde inte andas. Självklart skrämde hon nästan livet ur både sig själv o kompisen men ändå lyckades det tydligen lossna en bit av glassen så hon kunde svälja ner resten. Ja jag säger då det, om vår familj nu bara satte sig stilla resten av den här dan o försökte få den att ta slut så vore det nog bra.


Nisseman har fortfarande inte hostat eller så - så nu håller vi tummarna för att det inte är någon dum kennelhosta för det är inget han behöver just nu!! o så hoppas vi att det inte händer något mer i famijen idag. En lugn o skön lördagkväll vore inte fel just nu.


Kram på Er o var rädda om Er o alla andra.

A.

Av Familjen Zäta - 16 juni 2007 08:29

Har just ringt Strömsholm o kollat o vi kan komma in akut med Nisse efter de har gått ronden klart, dvs runt 11 tiden o sen får vi såklart vänta (alltid långa väntetider på helgen o det är inte så konstigt). Nisse har troligen en benflisa från ett märgben som sitter fast i halsen/strupen på något sätt. Det irriterar så fort han rör sig, det är rätt OK vad det verkar när han ligger ner men så fort han rör sig så harklr o hostar han o försöker kräkas men det kommer inget. Så det blev till att hälla ut hans mat i morse istället för att ge den för jag gissar att det är stor risk att de måste söva honom.


Igår upptäckte vi också att han går mycket bättre på gräset än på asfalten så nu får han bara rasta sig på gräsmattan, o hur kul tror Ni att det är??


Annars är själva Nissemannen piggare o hurtigare nu men det gör ju nästan allt ännu värre på ett sätt för han kan ju inte göra något kul alls just nu, nu blir det till att sluta med märgben också, det enda lilla extra kuliga han hade när han ligger o ligger o ligger.

Eksemet ser också bättre ut för varje dag men de får väl passa på att kolla på det när han ändå träffar veterinären idag. Operationssåret ser superfint ut så långt, håller t o m på att helt läka ihop på vissa ställen o nu håller pälsen på att sakta växa ut också, så han kör väl med sådär 2 mm stubb nu eller nåt kan man säga, faktiskt jättegulligt.


Ja vi återkommer senare o berättar vad som händer o sker i den här händelserika o Strömsholmstäta familjen.


Ta hand om Er

A.

Av Familjen Zäta - 15 juni 2007 21:09

Oj va skönt med helg o alla är hemma o bara ÄR!


M är väl rätt sliten mentalt efter en hel veckas ledarskapskurs men oj så mycket han har lärt sig. Blir inte helt lätt för de andra på jobbet när han kommer dit på måndag ; ))


För Nisse är det både upp o ner just nu, eksemet är mycket bättre, håller på att läka i mitten o allt är torrt o fint o är nu endast en rätt normal sårskorpa. Däremot går han inte helt bra faktiskt, nästan bara passgång o det ser stelt o lite kantigt ut, däremot rör han sig inne, flyttar runt o vill vara med där man är (stor skillnad mot tidigare i veckan när man var tvungen att locka upp honom om han skulle resa sig) o han t o m hämtar en leksak ibland o bjuder upp till lek.


Dessutom har han typ satt något i halsen eller vad det är så nästan hela dagen så har han harklat sig o hostat o hållit på o inget vill komma upp.

Hoppas verkligen inte att det är något vasst som sitter på tvären i luftstrupen nu bara, han har ju många tuggben som han brukar tugga på o det är ju såklart inte omöjligt att han får i sig någon flisa från ett ben.

Är det inte typiskt att när en sak blir lite bättre så är det något annat som är fel, man blir ju galen för mindre.


Nisse är i alla fall glad att hans "pappa" kommit hem o han har hela familjen samlad, det är sånt som HUNDAR GILLAR!!


Trevlig helg till ER alla o i morgon hoppas vi att det dumma i Nisses hals har hoppat bort. Kram på Er

Familjen Zäta + mormor

Av Familjen Zäta - 14 juni 2007 18:45

Idag är den BRA dag för Nisseman o när det är en bra dag för honom så är det också en bra dag för oss. Skulle inte förvåna mig ifall E går o vinner fotbollsmatchen ikväll också, vi får se. Mormor o lillsyrran är o hejar medan Nisse o jag är hemma o vilar oss.


Nisse är mycket piggare idag, stor skillnad mot igår. Visst är han fortfarande stel när han reser sig upp men han verkar inte alls ha ont på det sättet som han hade igår. Det var en riktigt jobbig dag igår måste jag erkänna.


Han reser sig oftare o går runt här inne o kollar vad vi gör o han är nyfiken o hungrig o jag mer som en normal hund ska vara. Igår låg han mest o ville inte alls gå upp över huvud taget o när han försökte så pep o gnällde han, det var förskräckligt att se.


Känns mycket bättre nu o eksemet ser också mycket bättre ut, håller på att läka men kliar säkert superjättemycket för man vet ju själv hur det är när en sårskorpa håller på att lossna. Brukar inte hjälpa nämnvärt att man vet om att man inte ska pilla o klia på dem....o så är det såklart för Nisse också.


Men nu har jag varit en sväng till Apoteket o fixat mer Remadyl o passade då också på att köpa mer hundbandage så nu kan vi linda om hela Nisse ifall det behövs ; ))


Mormor o J har varit sååååå duktiga idag, de har kämpat hela dagen med Js rum o nu känner man inte alls igen sig när man går in där, man ser både golvet o skrivbordet o dessutom kan man öppna garderoben utan att få en lavin över sig. DUKTIGA TJEJERNA!!

Hoppas nu bara att inte mormor blev utsliten av allt arbete, kanske fick upp blodtrycket lite i alla fall.


I morgon kommer M hem från kursen o det läääängtar vi efter både Nisse o jag men vi hade ett tråkigt besked till honom idag när han ringde. Fick på dagen i dag veta att hans fd jobbarkompis från Hållsta (i vår ålder) har omkommit i en motorcykelolycka, det är såååå jobbigt med såna besked för det kommer så nära inpå. M hade dessutom läst om olyckan i tidningen förra veckan o pratat med E om den eftersom den hände precis utanför där vi bodde förut. Ja vad ska man säga, kanske får bli:


Njut av dagen som är idag för man vet aldrig hur många dagar man har kvar att njuta av!!


Våra tankar går i alla fall nu till hans familj, fru o två barn tror jag de hade, det är tungt med såna här besked men vi har i alla fall lämnat lite bidrag till Läkare utan gränser till Bosses minne.


Vi är lyckliga att Nisse mår bättre o hoppas nu det vänt för hans del o så håller vi tummarna för E på matchen o så lääääängtar vi tills M kommer hem i morgon så vi får krama om honom. (Hoppas han inte styr o ställer alltför mycket med oss nu när han är välutbildad chef ; )


Hej hopp o tass på Er från A o Nisse

Ovido - Quiz & Flashcards