Alla inlägg under juni 2007

Av Familjen Zäta - 7 juni 2007 09:04

Nu är Nisse på Strömsholm o de skulle inkvartera honom i hans "lyxsvit" hoppas han gillar den. Han följde i alla fall glatt med sköterskan som tog hand om honom. Jag var bara med på vägningen o det var ungefär som förra gången, 36,3 kg. Tror det var 0,2 kg mindre än sist på röntgen men å andra sidan är det inte lätt att vara exakt på den där vågen för den hoppar hela tiden fram o tillbaka eftersom den är så detaljerad pga att man ska kunna väga pappillon där också ;-)  o de väger ju typ liiite mindre.


Det är Lennart Sjöström som ska operera Nisse, http://www.regiondjursjukhuset.se/region/info.asp?id=20201010

Jag har inte träffat honom själv men hoppas han vet vad han gör o så är det säkert. Han ska i alla fall ringa i em/kväll när operationen är klar så nu är det helt enkelt bara att vänta på det o hålla tummarna för att allt ska gå bra idag.


Hur som helst så var det absolut jättejobbigt att lämna honom där men tur i alla fall att han är glad o pigg o verkar trivas där. Vi såg en annan liten vit vovve i väntrummet som skakade av rädsla så fort de närmade sig djursjukhuset o så har vi det i alla fall tack o lov inte. Nisse går glatt in o följer gärna med personalen även fast vi måste vända o gå så det får vi vara glada för.


Nu ska jag försöka jobba lite o har möten hela tiden fram till det är dags att dra iväg till Norrköping på studentfirande, lite svårt att koncentrera sig blir det nog idag men man får försöka.


Ha de bra o tänk gärna på Nisse idag!

Kram A.



Av Familjen Zäta - 6 juni 2007 22:43

Nu är vi äntligen klara med schamponering o descificering...herre gud va jobbigt det var för både Nisse o mig. Tror både hans o min rygg nästan gick av. Det tar ju 100 år att få in schampo överallt i hans superdupertjocka päls o sen ska det bort o sen skulle nästa medel i o sen skulle det verka i 10 min. Vet Ni hur länge 10 min är för en blöt hund full med lödder...LÄÄÄÄNGE.

Efter det äntligen var urtvättat så var både Nisse o jag helt slut o han kraken kunde inte ens få godis efteråt för han fastar ju. Känns riktigt sumpigt faktiskt o det kommer inte bli bättre i morgon bitti till frukost, det är jag helt säker på.


Idag har Nisse faktiskt verkat sämre än någonsin förut, vet inte om värmen kanske gör sitt till men han har inte haft lust med något o verkar mycket stelare än tidigare också så det är riktigt skönt att den här väntan nu äntligen är över i alla fall.


Nu ska vi snart packa ihop lite inför i morgon då det blir djursjukhuset först o sen hem o jobba o fullt med telefonmöten o sen direkt iväg o fira Skoogskillen som tar studenten. Kanske bra att vi har något annat att tänka på i morgon em i alla fall än att bara längta efter Nisse.


Kram på Er allihop därute, vi hör av oss när vi vet hur det gått.

 A.

Av Familjen Zäta - 6 juni 2007 20:46

Ja så har tiden då ändå gått ganska fort med allt vad vi haft för oss o i morgon är det dags för operationen av Nisses rygg. Kl 8.30 ska vi skriva in honom på Strömsholm, det kommer inte kännas speciellt lätt att lämna honom där o veta att först är det operation o sen blir det flera dagar kvar där. Usch o fy men man måste tänka på att det här är hans chans att kunna bli frisk o det är VÄRT MYCKET!!

Ikväll ska vi schamponera honom först o sen ska hans ryggslut tvättas med något särskilt medel man använder innan operation både på människor o djur...så det är väl dags att starta med det snart här.

Dessutom blir det INTE sååå kul i morgon bitti för Nisse fastar ju nu sedan kl 18 o får ingen frukost alls i morgon bitti, det kommer han inte alls att ha någon förståelse för.

Återkommer.

A.

Av Familjen Zäta - 2 juni 2007 21:03

Äntligen var det min tur att få gå ut med Nisse, har farit runt på jobbets vägnar hela veckan o klarat av både Stockholm, Köpenhamn o Dublin vilket i och för sig var jättekul MEN inte alls lika mysigt som att få gå ut med Nisse på en tidig morgonpromenad en solig lördagmorgon. Inte mycket går upp emot det vill jag lova.

Allt gick sin gilla gång på promenaden o vi lullade på i sakta mak men visst är det så att Nisse är piggare nu för tiden o det beror såklart inte på att han är bättre i ryggen utan säkerligen på att sköldkörtelvärdet nu är bättre efter en tids medicinering. Farfar o farmor som var här en dag i veckan igen o var hundvakt - TACK FÖR ATT NI FINNS FARMOR O FARFAR!! - tyckte också de märkte skillnad på honom o att han var mkt piggare. Jag tror det är lite svårare för oss själva att se eftersom vi ser honom hela tiden men visst märker vi också skillnad.

Tillbaka till morgonrundan, Nisse han var så lydig o snäll o gick självklart lite fortare än mig hela tiden men stannade lydigt när jag bad honom o väntade in mig tills jag var ikapp o sa "-Varsågod" utom helt plötsligt när vi gjorde detta för säkert 10e gången då han på signalen "-Varsågod" sticker som en kul o är TOTALT DÖÖÖV!!! Han galopperar sitt snabbaste o verkar inte alls känna efter ifall han har ont i ryggen utan gladeligen i full galopp ner till en privat brygga o hoppar i vattnet. Där nere i vattenkanten står han så nöjd o tittar bakåt o undrar varför inte jag kommer efter. Att jag ropat "-Nej Nisse STANNA" det är jag säker på att han ALDRIG hörde. Ja ja vad ska man säga, kanske är vi för mesiga med honom men det är svårt att vara riktigt sträng när man vet att han är sjuk faktiskt...hmm...jaja jag stod ju kvar på vägen o kallade nu in honom o han kom lika glad tillbaka så det gick ju inte att vara alltför arg faktiskt, men en liten liten lektion i vad man ska o inte ska göra hade vi i alla fall o sen blev det koppel hela vägen hem. Stackars Nisse - tyckte han i alla fall - fick sen ligga inne hela morgonen o torka ordetligt vilket han inte alls tyckte var nödvändigt - för han hoppades en lång stund att ytterdörren ev kunde öppna sig av att man står en centimeter ifrån den o stirrar rakt in i den..hahah gulliga gulliga Nisse.


Sen åkte J o jag till Dfs o grattade mormor lite i efterskott .. jaja vet att hon fyllde för drygt en månad sen men bättre sent än aldrig o det passade bra idag. E, M o Nisse var hemma o Nisse låg i godan ro uppe på gräset utanför verandan o M var i garaget o fixade lite o vad händer då???  jo grannen får främmande, ett gäng fotbollsintresserade ungdomar i en cab som backar in på vår garageinfart för att vända o Nisse stormar ner för att berätta för dem att han nog egentligen hejar mer på Danmark i dagens match!!!! som tur var så var de inte särskilt hundrädda o det var ju en väldans tur men att sticka 2 ggr på en dag från att ha varit jordens lugnaste hund...måste väl ändå betyda att sköldkörtelvärdet nu har vänt i alla fall eller hur???

Nu är det bara 5 dagar kvar till operationen o vi laddar mentalt för fullt.

Kram o trevlig helg på Er alla!!

A

Ovido - Quiz & Flashcards