Alla inlägg under juni 2007

Av Familjen Zäta - 9 juni 2007 14:42

Äntligen är vår superhjälte hemma hos oss. Det var rätt lång väntan på Strömsholm men det förstår man. Många akutfall som kommer in när det är helg, tur det finns djursjukhus!!


Vi bad också att få kopia på hans journal o när vi stod o väntade på att få träffa honom o läste journalen o såg att han igår kväll såg deppig o lessen ut o verkade längta hem, då gick det inte att hålla tårarna tillbaka det kan jag lova.


Vi fick i alla fall sen komma in på ett rum o så kom en sköterska med Nisse in till oss o han blev jätteglad att se oss o la sig direkt ner hos mig som satte mig på golvet o burrade in huvet o bara ville bli kelad med.

Såret ser egentligen väldigt fint ut, FAST, visst ser det rätt läskigt ut, det är inte sytt med stygn utan "ihophäftat" med massor av små stift. Dessutom har han ett stort märke på ena långsidan där pälsen är rakad för att det suttit ett smärtlindringsplåster. Nu verkade han inte tåla det så han har fått eksem där o faktiskt att det ser nästan sämre ut än själva operationssåret men läker säkert tillbaka snart. Han har fått någon behandlande salva på de röda utslagen så det är nog snart bättre hoppas vi.


Funkade bra med rampen till bilen både in o ut o hemresan gick också bra fast han vill ju att någon ska kela med honom hela tiden. Har nog längtat lite efter det kan jag tro. Även hemmarampen funkade perfekt, så det känns kanonbra.


Hemma drack han vatten o nu ligger han o vilar o är rätt flåsig men jag vet ju inte om det mest är pga värmen eller att han har ont eller något annat.

Vi ska tillbaka om ca en vecka, mån morgon den 18/6 för ett första återbesök inkl rehab diskussion o sen är det ytterligare ett återbesök tor 21/6 o sen ca en gång i veckan.


Nu ska vi BARA ta det lugnt o sitta bredvid o klappa o dessutom slipper han ju den osköna kragen ifall någon sitter bredvid o vaktar honom. Jätteviktigt att han inte slickar på såret (hur han nu ska nå att göra det men men man vet aldrig) o en plastkrage i den här hettan är väl inget man vill ha, så nu turas vi om att kela.


Vi skriver mer senare o ska också försöka lägga ut en bild på såret så Ni får se vad vår egen superhjälte har stått ut med.


Nisse hälsar till alla som tänkt o tänker på honom o han är såååå glad för det.

Vov vov från A, M o Nisse-hjälten.

Av Familjen Zäta - 9 juni 2007 08:16

.. o bara längtade efter Nisse. M var då också vaken o väntade. Rätt skumt att man somnar sent o är jättetrött efter för lite sömn i flera veckor o så får man sova hur länge man vill, o då vaknar man 6.15 o kan absolut inte somna om.


Nu är det i alla fall förhoppningsvis bara några timmar kvar tills han får komma hem.


Vi väntar o väntar o längtar efter bästa hunden i hela världen!!

AoM

Av Familjen Zäta - 8 juni 2007 22:40

..i tvättstugan på den nybyggda rampen. Hoppas det funkar bra nu, vi har tränat lite på den tidigare innan han åkte men då på framsidan o han trodde nog det var någon slags agilityhinder men det spelar ju mindre roll. Nu har vi monterat den vid tvättstugan för att inte få något trappsteg alls, på framsidan hade det ju blivit ett steg hur som helst.

Klart o färdigt, bara älsklingshunden som fattas nu!!

Det är bara alltför TOMT här ikväll, känns som första gången vi skulle hämta honom inför i morgon. Han måste ha tratt på sig också, J är inte glad för det men det är bara att gilla läget. Viktigt att han inte kommer åt såret o sabbar något av misstag.

Nisse kom hem!! för vi längtar efter Dig!!

A o M

Av Familjen Zäta - 8 juni 2007 12:09

Veterinären har just ringt från Strömsholm o berättat att Nisse mår bra - SKÖÖNT!!


Det var verkligen ett efterlängtat samtal kan jag meddela, man undrar ju så man kan bli tokig.

Han mådde egentligen jättebra efter omständigheterna vad jag förstår. Ingen feber och såret som är ca 10 cm långt och helt ihopsytt dvs utan dränage ser mycket torrt o fint ut. Det var inte ens svullet vilket tydligen var ganska vanligt.

Nisse verkade rätt pigg o hade t o m stått upp på benen vad jag förstår.


Om inget tillstöter så finns det gott hopp om att vi får hämta honom i morgon runt eller efter lunchen. De går ronden på fm och kommer då kolla om han är OK att skriva ut så efter det kan vi ringa o kolla alt åka förbi o höra oss för.


Det kommer vara en sköterska som skriver ut honom så vi får inte träffa en veterinär då utan kommer få skriftliga instruktioner för skötsel o omvårdnad de första två veckorna. Sen ska vi på återbesök efter ca 2 veckor för att kolla hur det ser ut och ta bort stygnen samt diskutera rehab plan.


Dessa två veckor kommer i alla fall bestå av VILA VILA VILA o ytterst korta kissrundor i koppel vad jag förstår.


Försökte också förstå vad som orsakat detta och det går inte att säga, finns för lite forskning ännu men oftast är det tunga raser och vanligen hanhundar. Det allra vanligaste är arbetande polishundar, schäfrar. Man vet alltså inte men tror det kan bero på att man är född med en svaghet där i ryggen och sen är man en tung ras o belastar mycket o då får man denna utbuktning. Det är alltså inget man direkt kan påverka själv o har bidragit till att det uppkommer. Tipset hon kunde ge i så fall om man ska undvika problemet var att köpa en liten ras istället, fast då får man andra bekymmer istället o nu var ju inte det något alternativ hur som helst..haha.


Vi är i alla fall oerhört glada att han mår bra vår älskade hund o hoppas det inte tillstöter något nu utan att han kan få komma hem i morgon o vi kan få pyssla om honom ordentligt.


Då vet Ni lite status i alla fall.

Hälsningar A

Av Familjen Zäta - 7 juni 2007 23:16

Tack för att Du hjälpte oss skriva på bloggen när vi satt i bilen o dikterade vad Du skulle skriva förut i em. Du är ju toppen!!

Kram på Dig.


Känns sååååå TOMT här hemma ikväll kan vi berätta - det saknas en liten hund o han saknas jätte jätte mycket o vi undrar så hur han har det men vi hoppas att de tar väl hand om honom o med tanke på hur han mådde bara efter han hade varit sövd vid magnetröntgen så gissar jag på att han mest bara sover just nu o då har han förhoppningsvis inte ont i alla fall.

Längtar tills vi får ett besked från dem i morgon över hur han mår o jag hoppas innerligt att han mår OK efter omständigheterna. Det var också skönt att det verkligen fanns ett rejält fel i ryggen som de tydligt såg för då tyder det ju på att vi hittat det som gör ont på honom o hoppet lever om att han ska kunna bli helt frisk igen vår lilla ÄLSKLING!!


Tusen miljoner kramar o tankar till Nissegubben från oss alla.

A o hela familjen

Av Familjen Zäta - 7 juni 2007 16:03

Veterinären ringde kl 16 o operationen har gått bra. Han har lyft bort taket över kotkanalen och tagit bort den utbuktning som fanns på en av diskarna samt innehållet i den disken. Utbukningen var relativt stor vilket gör att den tryckt rejält på nerverna där.

Själva operationen gick bra o nu återstår smärtlindring o att Nisse piggar på sig. Vårdavdelningen ringer oss imorgon o berättar hur han mår.


Vi kommer tidigast få hem honom på lördag men det kan självklart oxå bli senare. Det beror helt på hur snabbt han återhämtar sig o klarar sig med smärtlindring i tablettform.


Detta var lite info skrivet av Nisses moster (eftersom familjen är på student).

Av Familjen Zäta - 7 juni 2007 13:58

Vi har inte hört något ännu men det är nog inte så konstigt, jag gissar att han inte opererades förrän på em. Nu ska vi i alla fall försöka åka iväg o "fira studenten" hur nu det ska gå när tankarna är någon helt annastans. Vi har i alla fall mobilen på o väntar på besked från Strömsholm. Skriver på bloggen när vi kommit hem ikväll.


Sköt om Er alla.

Kram A

Ovido - Quiz & Flashcards