Alla inlägg under juni 2007

Av Familjen Zäta - 11 juni 2007 08:19

I natt sov vi betydligt bättre både Nisse o jag. Visst var vi vakna ett antal gånger men däremellan sov vi gott. Nisse är fortfarande rätt flåsig o rastlös men kan ligga o vila mycket längre stunder åt gången nu.


Fortfarande är eksemet rött o irriterat o det är just det som irriterar honom mest tror jag, han vill försöka komma åt det o slicka om han kan så man får vara mycket vaksam på honom o kan inte lämna honom med blicken några längre stunder. Gäller att ha koll o annars måste det bli tratt på igen, men så länge vi kan vakta o slipper den så är det ju skönt.


I morse tog vi sovmorgon o vaknade inte förrän E kom in från loftet vid 6.10 så det var ju lite skönt i alla fall. Nu har M åkt iväg på kurs en vecka så nu kommer vi nog ha fullt upp här hemma med jobb, hundpassning o skolavslutningar o allt vad det är. Men som vanligt skiner solen både ute o inombords så det ska nog ordna sig. Kanske kommer mormor idag också, vi får se.


Önskar alla en bra start på veckan.

Kram A.

Av Familjen Zäta - 10 juni 2007 22:08

Nisse går in på rampen o sen står han o spanar på katten som går utanför o retas.

Av Familjen Zäta - 10 juni 2007 21:52

Nisses eksem kliar o är irriterande, han har svårt att låta det vara så jag har nu lagt en kompress över o lindat en självhäftande "hundlinda" runt hela magen så att såret ska få vara ifred o faktiskt så verkar det OK för honom. Alternativet var såklart att sätta på tratten hela tiden o det hade varken han eller vi lust med.


I kväll har Nisse legat ute på verandan o varit rätt lugn o annars tidigare i em har han varit rätt orolig o inte fått ro någonstans utan mest vankat av o an o följer en varje steg man tar. Han andas också ofta rätt häftigt o förut har han endast lugnat sig när man ligger eller sitter bredvid honom o kliar men nu ikväll har han alltså någotsånär kommit till ro även när han ligger lite ensam. Så kanske kanske det i alla fall är på väg åt rätt håll med det eländiga eksemet. Känns lite dumt att det är det som han har problem med o inte själva operationssåret. Op. såret är aningens svullet runt om men inte alls rött o det ser jättefint ut faktiskt, det verkar inte heller alls irritera honom vad man kan se.


Jag sover på golvet med honom i natt också, får se hur vi ska göra med tratten i natt, det visar sig. Vi ska nog försöka somna i tid ikväll för det var ju inte så mkt sömn förra natten för någon av oss o Nisse har inte sovit långa stunder under dagen heller eftersom han varit rätt rastlös o orolig.

Vi hoppas på en lugn natt o i morgon åker M iväg på kurs hela veckan o kanske mormor kommer hit ifall hon är hyfsat kry o pigg. Dessutom har tjejerna skolavslutning o sen börjar HELA LÅNGA HÄRLIGA SOMMARLOVET för dem. lyxigt!!


Ha de bra o natti natti alla bloggvänner!

A.

Av Familjen Zäta - 10 juni 2007 15:34

..är rätt bra. Regnet öser ner o solen steker på samma gång, undrar om det kanske bli åska snart här.


Natten var lite orolig för både Nisse o mig, jag sov på en madrass bredvid honom på hallgolvet men ingen av oss kunde somna. Nisse flåsade o flyttade sig runt o jag var bekymrad över att han skulle komma åt o röra såret ifall jag somnade o jag som inte hade följt instruktionen om att han måste ha kragen på sig. Till slut mitt i natten gick jag ändå upp o satte på honom kragen, han så allt annat än glad ut o jag tycker det ser ut som han har svårt att andas när han har den för den sitter så tajt runt halsen o känns hård o tråkig dessutom. Han ser riktigt olycklig ut faktiskt när han har den o verkar be om HJÄLP att få bot den såklart.

Men till slut somnade nu ändå både Nisse o jag där på golvet o det behövde vi nog båda två.


Jag vaknade kl 4.11 o tyckte det var morgon o det tyckte Nisse också såklart så då gick vi upp, tog av kragen o gav honom frukost o medicin. Sen gick vi på en liten morgonrunda (jag i pyjamas men det gjorde nog inget för inga av grannarna verkade vakna). Vi gick ner på gräsmattan framför huset o runt häcken o sen fortsatte vi förbi garaget o hela vägen runt skogsdungen så vi kom upp vid tvättstugevägen. Det hade man kanske inte direkt räknat som promenad förr i tiden men nu är det andra förutsättningar. Nisse hann i alla fall göra allt han skulle på den vägen o magen funkar finfint sen igår så det känns skönt.


Efter sen turen gick vi in o somnade om fast utan krage den här gången men vi låg tätt tätt ihop o jag klappade honom tills vi somnade båda två. Vi vaknade inte förrän vid 8-tiden o då vaknade även M o J så vi gick upp allihop.


På fm stack J o jag iväg till Tuna P för att fixa avslutningskläder till henne o det lyckades vi med på en timme, duktigt gjort faktiskt. Vi var hemma igen o hann fika på färska jordgubbar med M innan han skulle iväg till KSK för att sälja bilbingolotter (stackaren!!).


Efter maten kom Nisses massörska Nancy på besök, det var uppskattat inte bara av J o mig utan såklart även av Nisse. Han gillar VERKLIGEN henne!!

Hon fick läsa igenom alla hans journalpapper o råd vi fått för att sköta honom, hon är ju lite intresserad av sånt o vi såklart av hennes tips o idéer.

Nancy hjälpte också till att klura på hur vi ska tolka de massageråd vi fått för första veckan med Nisse så att vi gör så rätt som möjligt, det är ju lite enklare för henne att förstå vad de menar mer exakt. Hon ska även följa med oss när vi ska på rehabbesök på Strömsholm sen så lär hon sig lite själv o så har vi såklart nytta av det sen också. Win-Win, perfect!!

Nancy har en egen liten valp hemma som heter Nova o är jättesöt o gullig, snacka om perfekt familj för en hundvalp att komma till, få bo hemma hos massören, LYXTILLVARO!!! Fast det är klart, inte så kul att vara tvungen att låna ut sin matte till miljoners andra hundar när man vill ha henne för sig själv : ))


Nisses eksem ser fortfarande inte så himla bra ut faktiskt men själva operationssåret ser helt OK ut så det är ju ändå bra, vi fortsätter att smörja eksemet med salvan från sjukhuset o hoppas det blir bättre snart.


Nu är det snart dags för kvällsmat för Nisse o en liten promenad igen, vi tar den när regnet gett sig, tror det slutar snart.


Vi hörs, ha de bra

o en stor hundkram till Nancy från Nisse o Du...hälsa Nova från oss.

A.

Av Familjen Zäta - 10 juni 2007 10:22

skrev ett långt inlägg i morse men min dator strular så nu verkar det vara borta.. Natten har varit OK, lite orolig för både Nisse o mig men annars bra, ingen feber, såret ser bra ut o eksemet är fortfarande lite rött. Skriver mer senare idag.

Kram

A.

Av Familjen Zäta - 9 juni 2007 22:43

Em har varit lugn o bra, Nisse låg en stund på ett lakan i trädgården o vi satt med o där verkade han trivas. Men när jag o J skulle till affären en kortis o M satt kvar med Nisse så blev Nisse lite orolig. Verkar som han är lite rädd att bli lämnad igen o vill inte gärna vara ensam. Helst vill han att någon sitter o kliar honom hela tiden o helst ska alla vara hemma o i närheten. Till o från har han i alla fall verkat alldeles lugn o andats lugnt o fint. Men sen andra stunder så flåsar han rätt mycket o det är svårt att veta om det beror på smärta eller värme eller oro.

Vi har varit på ett par korta 5-7 min promenader i mycket långsamt tempo, man ser en skillnad redan faktiskt när man går o det är att han nu verkar ha lättare att trava i sakta fart än tidigare, förut blev det då alltid passgång. Händer nu också men många gånger så blir det nu trav o det blev det inte förut. Hoppas det är ett riktigt gott tecken.


Såret ser fortfarande väldigt fint ut, vi har tvättat försiktigt ikväll med koksaltlösning o det gick bra. Dock ser det ut att ha vätskat en liten liten aning o jag tror det kom efter sista promenaden. Får se hur det ser ut i morgon. I natt sover J här nere på soffan o jag på en madrass bredvid honom så får vi se om han kan komma till ro, inte helt lätt vad det verkar men vi försöker. Vi testade med att sätta på kragen MEN alltså det går inte, känns hur dumt som helst o han verkar inte kunna andas o han vill absolut inte ha den. Tror vi försöker utan o hoppas på att han inte når till såret. Han har inte verkat vilja röra det under em o kvällen i alla fall.


Hoppas på en bra natt, sov gott alla vänner.

A o Nisseman

Av Familjen Zäta - 9 juni 2007 15:32

o gud va skönt det är att ha honom hemma o få pyssla om honom. Snart är det dags för mat får se om han är sugen på det.

Av Familjen Zäta - 9 juni 2007 15:30

men det ser t o m redan bättre ut nu än när vi hämtade honom så det är nog snart bra...fast det tar väl en dryg stund innan pälsen vuxit ut igen.

Ovido - Quiz & Flashcards